Bugün üç güzel kitap aldım (Yüzbaşının kızı,Dönüşüm ve Büyük insanlık)

     Son Moskova gezimden sonra Aleksandr Puşkin’i daha iyi tanıdım ve kitaplarını okumaya karar verdim. Puşkin modern Rus edebiyatının kurucusu ve en büyük şairlerinden biri olarak görülmekte. Genç yaşta vefat etmesine rağmen pek çok eser vermiştir. Puşkin ölümü ise çok sevdiği eşi Natalia’ya bir Fransız gencin imzasız mektup aracılığı ile kur yaptığını öğrenir. Puşkin genci düelloya davet eder ve bu genç en iyi nişancılardan biri olduğu herkesçe bilinmektedir. Puşkin düelloda vurulur ama vurulduğu için değil yarası enfeksiyon kaptığından ölür. Kısacası eşi için ölüme meydan okuma hikayesidir.
       Evi Moskova’da Meşhur Arbat caddesinde ve karşısında da Aleksandr Puşkin ve Natalia Puşkin'in el ele heykeli bulunmakta. Günümüzde evlenecek kişiler ya da evlenmek isteyenler gelip bu heykele dokunuyorlar. Belki bir gün siz de gidip oraları görürsünüz.
       Özetleyecek olursak bugün kitapçıdan gittim Puşkin’in Yüzbaşının kızı kitabını aldım. Baktım yanında Franz Kafka’nın dönüşüm kitabı vardı onu da alayım dedim. Franz kafka herşeyi alışılmışın dışında bir bakış açısıyla anlatan bir yazar olduğunu biliyorum. Tam kasada parayı ödeyecek iken Nazım Hikmet'in Kendi Sesinden Büyük insanlık şiir kitabını görünce dayanamadım onu da aldım. Mezarını Moskova’da ziyaret ettikten sonra bende ayrı bir ilgi oluştu ve tüm şiirlerini okumaya çalışıyorum.
       Umarım sıkılmadan okumuşsunuzdur yazımı ama ben aldığım üç kitabı sıkılmadan okuyacağımdan eminim. 
       
Moskovadaki Aleksandr ve Natalia Puşkin heykeli
  

Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

2 Yorumlar

  1. Yüzbaşının kızı sık sık karşıma çıkıyor ama bri türlü okumak nasip olmadı..
    mutlu haftalar
    http://loveandsmile.wordpress.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de mutlu haftalar :) Puşkin'i yakından yeni tanıdığım için Yüzbaşının kızı kitabıyla başlangıç yapmak istedim.

      Sil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.