Avrupayı geziyorum #2 Barcelona

     Barcelona'ya ilk adımımızı attığımızda insanları gibi sıcak hava karşıladı.İlk durağımız Barcelona'nın meşhur meydanı Catalunya meydanından geçip La Ramblas caddesi üzerindeki kalacağımız hostele gittik. Sırt çantalarımızı bırakıp iki günlük gezimize başlamış olduk. Barcelona şehrinin gelişmiş metro ağı olması istediğimiz yere kolaylıkla ulaşmamızı sağladı. Bu kolaylığın yanında şehrin belirli bölgelerinde İngilizce bilen sayısı biraz az olduğunu belirtmek isterim. Bu büyük sorun oluşturmadı. Gezimiz eğlenceli ve güzel geçti. Barcelona tekrar gitmek istediğim şehirler listemin ilk sıralarında yer alır.

Nereleri Gezdim? 
La Ramblas Caddesi: Barcelona'nın en kalabalık ve ünlü caddelerinden biridir. Gece geç saatlere kadar insanlarla doludur. Şehir merkezinde olduğundan turistler için en cazip konaklama yeridir. Cadde üzerinde cefeler, restoranlar ,çicek satanlar ve sokak sanatçılarını bulabilirisiniz.
La Ramblas caddesi üzerindeki sokak sanatçısı
Sagra da Familia: Barcelonanın simgesi sayılabilecek Katalan mimar Gaudi'nin ünlü eserlerinden biridir. Kilisenin adı bitmeyen kilise. Adından da anlaşılacağı gibi Gaudi kilise inşaatını bitiremeden vefat eder. Günümüzde hala tamamlanmamış hatta kilisenin üstünde inşaat iskelelerini görebilirsiniz. Kilise ziyarete açık ve buraya gelip girişte alabileceğiniz biletinizle içini gezebilirsiniz.
Sagra da Familia
Park Güell: Gaudi’nin ünlü Sagrada Familia eserinden sonraki en iddialı yapısıdır. Burası yerleşim yeri olarak yapılacakmış ve evlerin sadece ikisi bitmiş. Bitmeyen kilise gibi burası da yarım kalmış. Günümüzde turistlerin uğrak yeri. Renkli mozaiklerle kaplı yapısıyla şehri izlemek için adeta balkon görevi görmekte. Barcelona şehrini ve denizi görebileceğiniz en güzel yerlerden biri olduğundan güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.
Park Güell
Park Güell
Camp Nou: İster futbolla ilgilenin ister ilgenmeyin herkesin bildiği yer FC Barcelona'nın stadı. FC Barcelona müzesiyle geziye başlıyorsunuz soyunma odalarını,basın odasını,türbünlere çıkıp gezebilirsiniz. En güzeli ise tezahüratlar eşliğinde sahaya çıkabiliyorunuz. Sahaya çıkılan koridor yanında futbolcuların dua etmeleri için kilise bile var. Buraya gelince herkesin aklında acaba Messi'yi görebilir miyim diye düşence oluşuyor. Görsek güzel olurdu.
Camp Nou Stadyumu
Port Vell: Barcelona içinde alışveriş merkezi bulabileceğiniz liman bölgesi. Ayrıca burada barcelona akvaryumu var.
Port Vell
Barcelona'da ne yenir?
     Barcelonaya gelirseniz yemek konusunda zorluk çekmezsiniz. Sonuçta Akdeniz ülkesi sayılır. İsimlerinin farklı olduğuna bakmayın benzer lezzetlerimiz var. Buraya gelirseniz Tapas , Paella ,Tortilla yemeden dönmeyin derim. Tapas aslında bir yemek değil. Küçük tabaklarla ortaya servis edilen tadımlık lezzetlere deniyor. Akşam yemeğimizi yemek için Paella siparişi verdikten sonra önümüze tereyağlı sarımsaklı kızarmış ekmek geldi. İlk başta sipariş vermediğimiz yemek geldi zannettik ve sonradan İspanyol garson yemek öncesi servisleri olduğunu anlattı. Gerçekten severek yedik.
     Paella yemeği ise sadece Barcelona'nın bölgesine ait değil tüm İspanya'nın geleneksel yemeği. Daha çok deniz mahsulleriyle yapılsa da her çeşit etle yapılanı var. Temel malzemesi pirinç. Yemeğe özgü pişirme tavası var. Paella servis edilirken pişirme tavasıyla birlikte önümüze geliyor. Biz tavuklu paella'yı tattık. Gerçekten güzeldi.
     Tortilla ise sabah kahvaltılarınızda tadabileceğiniz yemek. Açıkça söylemek gerekirse patatesli omlet diyebilirim. Kahvaltıda çay yada kahvenin yanında güzelce tadabileceğiz lezzet diyebilirim.
Paella yemeği
Tereyağlı Sarımsaklı Kızarmış Ekmek
Tortilla yemeği
Birgün yolunuz Barcelona'ya düşerse umarım bahsettiğim yerleri gezer ve bu güzel lezzetleri tadarsınız. İyi günler dilerim.

Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

14 Yorumlar

  1. Cok harika bir paylasim olmus.Barcelona guzeldir,guzeldir Barcelona :)

    YanıtlaSil
  2. Vay... Harika yerler ve yiyecekler...
    Görmek lazım gerçekten. Gidenle gitmeyen bir olmuyor kesinlikle...
    Bu arada yukarıda bir çekiliş kaçırdığımı fark ettim şimdi :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, umarım ilerki zamanda yapacağım yeni çekilişlere katılırsınız. Takipte kalın :)

      Sil
  3. Yakın zaman gezi planlarımın içerisinde Barcelona var, yazın güzel olmuş:) Bilgiler için teşekkürler.

    Sevgiyle kal. Yulia

    http://thelifebyhulik.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolun, Barcelona'yı severek gezeceğizden eminim. :)

      Sil
  4. Merhaba;
    Blogunuzu yeni keşfettim.Gezi ve tatil blogları favorimdir.Kimbilir belki bir gün yolumuz düşer Bercelona ya , takibe aldım.Bana da beklerim http://pansiyonnet.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  5. Fotoğraflarla ve yazdıklarınızla Barcelona'da ufak bir tur atmış oldum. Özellikle ilk fotoğraf Barcelonayı tek başına belgelemiş bence. Çok beğendim. :)

    YanıtlaSil
  6. Yaaa en çok gitmek istediğim yer İspanya, özellikle Madrid, Barcelona ve Endulus Granada lakin daha nasip olmadı. Eşimle ortak nokta da buluşunca İtalya'ya gitmek nasip oldu ama orda da aynı problem! Genelde biz Türklerden şikayetçi oluyorlar ingilizce bilen yok falan diye ama şu an bende onlar için bunu diyorum ne zaman ingilizce anlaşmaya çalışsak italyanca karşılık aldık, hep karambole oldu ama Avrupada her şey net, dediğin gibi ulaşım falan çok iyi :) Akdeniz ülkelerinin yemek kültürleri gerçekten bize de çok yakın, güzel,eğlenceli, keyifle okuduğum posttu. Vee şunu da ekleyeyim sırf Barcelona diye Barselona, Barselona 2008 yapımını bile izlemiştim, sonuç hüsran tabii :)

    YanıtlaSil
  7. Merhaba , blog keşif etkinliğinden geliyorum . Barcelona'yı görme şansına erişmiş biri olarak yazınız beni o zamana yeniden götürdü.
    Cafe Tigris
    tigrisdriver.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, hoş geldiniz bloguma çok memnun oldum :) Ben sizi zaten takip ediyorum uzun zamandır :)

      Sil
  8. Erasmus'tayken çok gitmek istediğim ama fırsat ve para bulamadığım içimde kalan tek yer Barcelona :( Bu yüzden bu yazıyı okuyup avuttum kendimi malesef ama sizin adınıza sevindim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erasmus için iskandav ülkelerinden İsveç'e gitmeme rağmen Barcelona'yı özellikle gezmek istedim. O kadar güzel bir şehir ki uzun yolculuğa değiyor kesinlikle. Birdaha gitmek istediğim şehirlerin başında gelir. Umarım sizede nasip olur gitmek :)

      Sil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.