Şiir Okuyorum..

      
      "Şiir okuyan, yazan veya seven adamdan zarar gelir mi? " diye sözlerime başlarken güzel şiir okuyanlara hep gıpta ile bakarım. Oturur tekrar tekrar dinlerim.Bende sevdiğim iki şiiri seslendirmeyi denedim.Daha önce hiç denemedim ve şiir okumayı aslında pek bilmem.Bilmem içimden geldi ve amatörce oldu ama yine de paylaşmak istedim.Yorumlarınızı merak ediyorum..  

   

ANLATAMIYORUM


Ağlasam sesimi duyar mısınız,
Mısralarımda;
Dokunabilir misiniz,
Göz yaşlarıma, ellerinizle?

Bilmezdim şarkıların bu kadar güzel,
Kelimelerinse kifayetsiz olduğunu
Bu derde düşmeden önce.

Bir yer var, biliyorum;
Her şeyi söylemek mümkün;
Epeyce yaklaşmışım, duyuyorum;
Anlatamıyorum


                                     Orhan VELİ 
 

SESSİZ GEMİ


Artık demir almak günü gelmişse zamandan,
Meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan.

Hiç yolcusu yokmuş gibi sessizce alır yol;
Sallanmaz o kalkışta ne mendil ne de bir kol.

Rıhtımda kalanlar bu seyahatten elemli,
Günlerce siyah ufka bakar gözleri nemli.

Biçare gönüller. Ne giden son gemidir bu.
Hicranlı hayatın ne de son matemidir bu.

Dünyada sevilmiş ve seven nafile bekler;
Bilmez ki, giden sevgililer dönmeyecekler.

Bir çok gidenin her biri memnun ki yerinden.
Bir çok seneler geçti; dönen yok seferinden.


                                         Yahya Kemal BEYATLI

Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

7 Yorumlar

  1. Anlatamıyorum yorumunu daha çok beğendim. Sessiz Gemi'yi daha yavaş okumalıydın sanki. Biraz acele ederek okumuşsun gibi. Ses tonun etkileyici ama. eğer uğraşırsan ortaya güzel bir şeyler çıkabilir. :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler ,evet bende farkettim hızlı okuduğumu. İlk defa şiir okumayı denedim ve biraz paylaşırken çekindim. Ama olsun amatör de olsa kötü şiir okumak ayıp değil dedim, paylaştım. :-)

      Sil
    2. İyi yapmışsın :-) Devamını bekliyoruz.

      Sil
  2. Postu yeni okuma imkanım oldu, ya da dinleme diyeyim daha doğru olur. Ben beğendim. Şiir okumaya müsait güzel bir ses tonunuz var. Bazı kelimelerde seçkin vurgu yok nasıl desem kelime yuvarlanmış.Şurada olduğu gibi; Göz yaşlarıma, ellerinizle? Bu tip bir takılma olmazsa dinlemenin keyfi daha da artacak kanımca... Devam etmeyi düşünüyorsanız edin bence. Mesela Han Duvarları seslendirme yapmak için güzel bir şiirdir.. Hatta dinleyesim geldi şu an bir yerlerden bulup dinleyeyim:) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için, şiir okuyanları görünce heveslendim ve denedim. Aslında göründüğünden çok daha zor birşey ve tavsiyelerinizi dikkate alacağım sağolun :)

      Sil
  3. Harika harika harikaaa.Bayildim vallahi :) Bu arada benimde kendi şiirlerimi okuma denemelerim oldu en son postumda bir örnegi var ve geri kalanı youtube kanalmda.Beklerim dinlerseniz cok memnun olurum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz benimkiler amatörce olmuş ama yine de teşekkür ederim. Sayfanızda bir tane şiirinizi dinlemiştim ve beğenmiştim. Youtube kanalınız olduğunu yeni öğrendim. :) Mutlaka severek dinleyeceğim.

      Sil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.