E-kitap okuyucusu deneyimim

     E-kitap okuyucusu kısaca kitaplarınızı elektronik ortamda okumanızı sağlıyor.Ülkemizde pek yaygın olmasa da son yıllarda Dünya genelinde e-kitap satışları hızla devam ediyor.Hatta bazı ülkelerde e-kitap satışları basılı yayını geçmiş durumda.Bu haberleri birkaç yıldır devamlı duyuyordum.Bunun üzerine kendime e-kitap okuyucusu almaya karar verdim ve Calibro basic'i aldım.Birkaç gündür elimde olan kitap okuyucusundan ilk kitabımı bitirdikten sonra eğer almayı düşünürseniz diye deneyimlerimi paylaşmak istedim.


E-kitap okuyucusu neden almalıyım?

*E-kitap okuyucularının ekranı, elektronik mürekkep teknolojisi sayesinde tıpkı bir kitap sayfasıymış gibi görünüyor.Tabletlerdeki gibi alttan aydınlatma olmadığı için gözümüze ağrı yapmadan bize saatlerce okuma deneyimi sunuyor.Ayrıca güneş ışığında parlama yapmıyor.


*En önemli konu pil ömrü.Günümüzde cep telefonu ve tabletlerimizin şarjı birkaç günden fazla gitmediğini düşününce e-kitap okuyucuların şarjı gerçekten çok uzun.Yüzde 20'lik şarj ile şimdiden bir kitabımı bitirdim ve ikinci kitabımın yarısındayım.

*Çantamızda ağır kitaplar taşımaktan bizi kurtarıyor.Ağırlığı gerçekten tabletlere göre hafif ve taşınmaları daha kolay.E-kitap okuyucumda 4GB'lık hafızası olması içine binlerce kitap sığabileceği anlamına geliyor.Ben içine şimdiden 50 kitap attım bile.

*Yeni çıkan kitaplara hemen sahip olmamızı sağlıyor.Ülkemizde e-kitap satışı yapan siteler pek yaygın olmasa da dr,idefix,babil gibi siteler geniş e-kitap kütüphanesine sahip.E-kitaplar genelde basılı yayınlara göre biraz ucuz oluyor.

Umarım faydalı olabilmişimdir.Hepinize iyi okumalar..

Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

11 Yorumlar

  1. bende zaman zaman , özellikle seyehaylerde yanıma alsamda kitaptaki tadı alamıyorum malesef ... ama yanımda taşımaya ve büyük hacimlik kitapları da rahatca saklayabilme acısından avantajlı olduğu kesin ... sevgiler ...
    bu arada yeni açtığım kitap blogmda beni yanlız bırakmıyacağınızı umuyorum :)
    http://kelepirkitapci.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiki takip ederim. Yeni sayfan hayırlı olsun. İyi günler..

      Sil
  2. hemde çok faydalı oldu bende düşünüyodum yazı ilaç gibi geldi:) teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Eşim taşındığımız zaman benim yüzlerce kitabımı taşımaktan nefret ettiği için bana bir Kindle aldı. O da aynen senin yazdığın gibi e-kitap okuyucusunun faydalarını anlatıp duruyor. Henüz bu teknolojiye alışmadım ama sanırım bir yıl içinde ben de e-kitaba geçeceğim çünkü gerçekten çok cazip.

    YanıtlaSil
  4. bi ara ben de düşünmüştüm, kindle, calibro araştırmıştım da öyle kaldı. ben de alacağım ama, gerçekten özellikle seyahatlerde, yolda falan çok kullanışlı.

    YanıtlaSil
  5. E-kitapları şimdiye kadar hep cep telefonuma yüklediğim bir program sayesinde okumuştum. Özellikle toplu taşıma araçlarında bir elinizle askıya tutunsaniz bile sayfa çevirme derdiniz olmadan rahatça okuyabiliyorsunuz. Cep telefonunun ekranının küçük olması bir dezavantajdi benim için. Şahsen böyle bir e-kitap okuyucu sahibi olmak isterdim... Saygılar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Telefondan kitap okuması gözü çok yoruyor.Denediğim için biliyorum. Ekitap okuyucu normal saman kağıda basılmış sayfa görüntüsü oluşturuyor.. Bir yıl alacağım almayacağım derken aldım bir tane :) Gerçekten sevdim

      Sil
  6. E-kitapları şimdiye kadar hep cep telefonuma yüklediğim bir program sayesinde okumuştum. Özellikle toplu taşıma araçlarında bir elinizle askıya tutunsaniz bile sayfa çevirme derdiniz olmadan rahatça okuyabiliyorsunuz. Cep telefonunun ekranının küçük olması bir dezavantajdi benim için. Şahsen böyle bir e-kitap okuyucu sahibi olmak isterdim... Saygılar...

    YanıtlaSil
  7. Ya bende istiyorum ama fiyat aralığı konusunda bir bilginiz varmı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gördüğüm kadarıyla en ucuzu 230 ama sen istersen istediğin özelliğine göre seçebilirsin. Ekran aydınlatmalı, dokunmatik vb. Fiyat ona göre artacaktır. Tavsiyem kılıf ile kullan ebook reader'ını..

      Sil
  8. Bilmiyorum ama ben hala kitabın sayfalarına dokunmak taraftarıyım.Fakat E-kitap özellikle çok seyahat edenler için çok önemli bir icat diye düşünüyorum..

    YanıtlaSil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.