Ertuğrul 1890 filmini izlediniz mi?

    
     Osmanlı imparatorluğunun belki son umutlarından biriydi. Henüz birinci dünya savaşı başlamamış ve Dünya dengeleri yavaş yavaş değişmekteydi. O parlak ve güçlü dönemlerine dönme çabaları ancak uzaktan bir dost kazanmakla olacağını herkes biliyordu.O dönemde Japon imparatorunun yeğeninin İstanbul'u ziyaret etmesinin ardından iade-i ziyarette bulunulmasına karar verilir.Ertuğrul fırkateyni Asya kıyılarında uğradığı her limanda müslümanların halifesi olarak Osmanlı devletinin gemisini karşılarında ilk kez görmelerine rağmen büyük sevinçle ve misafirperverlikle karşılandılar.
     Sefer başarı ile gerçekleşti fakat her ne kadar dönüş yolu hüzünlü bitse de dostluklar daha da pekişti. Sadece 69 denizcimizin sağ kurtulduğu kazanın gerçekleştiği Kushimoto adasında şehitlik anıtımız bulunmakta. Kazanın gerçekleştiği dönemde Japon halkı askerlerimize yardım etmiş ve sağ kalan askerlerimizi sağ salim İstanbul'a getirmişlerdir. Ertuğrul fırkateyninin 125.yılına özel Japon-Türk ortak yapımı filminden bahsetmek istedim.Tarihimizdeki bu hüzünlü olay hatırlanarak bu filmin yapılmasına gerçekten çok sevindim. Ertuğrul fırkateyninin her yıl şanlı şekilde anılmasını isterim. Film 25 Aralıkta vizyona girdi. Hala gösterimde olduğunu belirtmek isterim. Umarım izler ve beğenirsiniz.

                                                          Ertuğrul 1890 filmi fragmanı

Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

8 Yorumlar

  1. Tarihimizle ilgili, Ertuğrul 1890 filminde olduğu gibi daha çok film çekilmesinden yanayım. Filmle ilgili yorumları merak ediyordum. Bu güzel paylaşım için teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu filmi bir ay öncesinden sabırsızlıkla bekliyordum. Hatta ilk çıkış gününde izledim fakat yazması ancak şimdi oldu. Ben kesinlikle beğendim.

      Sil
  2. Ertuğrul olayı ülkemizde çok fazla bilinmiyor. Öyle ki ben de bu olayı lisedeyken Japon bir arkadaşımdan öğrenmiştim. Onlar bunu hala unutmamış. Filmi de bir an önce izlemek istiyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Tarihi filmlerimiz çok az Japonlari da çok severim iyi insanlar ve tarihlerini unutmuyorlar. Bende merak ediyorum bu filmi fırsat bulabilirsem izleyeceğim :)

    YanıtlaSil
  4. Blog keşif etkinliğinden geliyorum ben de beklerim:)Sevgiler:)Blogumda Amerikadan notlar, çeşitli yemek tarifleri,Oğluşumla etkinlikler paylaşıyorum:)

    YanıtlaSil
  5. İzlemedim ama bakalım... :)

    YanıtlaSil
  6. Paylaşım için teşekkürler, izleyeceğim :)

    YanıtlaSil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.