Kırmızı Gülün Tebessümü Var

         Kırmızı gülün tebessümü var. Baharın gelmesi ile hasretliğini gidermek için bir bahanesi var. Güzelliğinin yanında bir de dikeni var. Dostları onun dikenini görmez. Onu uzaktan seveceksin çünkü fazla yakın olursan onu suistimal etmiş olursun. Hem onun canı yanar hem de senin canın. Sahip olduğun zamanın kıymetini bilmelisin yoksa sonbahardan sonra hasret başlar. Uzakta olan gönülden de ırak olur sanma, bir kere gönüle girdi mi yeri hep orasıdır. Sonrasında gözler hep yollarda kalır..

    red rose
    Fotoğraf: Yusuf Arslan

    Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

    PAYLAŞ

    BENZER YAYINLAR

    SONRAKİ YAZI
    « ÖNCEKİ YAZI
    ÖNCEKİ YAZI
    SONRAKİ YAZI »

    11 Yorumlar

    1. uzakta olanın gönülden de uzak olması fikrini bende kabul etmiyorum ya kim olursa olsun illa sevgili değil.. uzak olsa da yakın olsa da gönlünde olması mesafeden bağımsızdır yani

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Doğru söylüyorsunuz mesafaye bağlı değil bence kişiye bağlı bir şey..

        Sil
    2. Bahara ve güle ithafen, bir de, ayrılıkta gönül bağlarını onurlandıran ne güzel bir yazı Yusuf oğlum.Resimdeki ebruli gül nefis...Baharın dünyaya ve vatanımıza hayırlarıyla yerleşmesi dileğimle...

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Teşekkür ederim :) İnşallah bahar bizlere hayırlar getirir.

        Sil
    3. Ne güzel demişsin öyle Yusuf! Kalemine sağlık ki ;) Yalnız o gül sadece kırmızı değil sarı da var :)))

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Teşekkür ederim, haklısın sarı da var :))

        Sil
    4. İlginç, sarı kırmızı gül yapmışlar:) Bizim bahçede pembeli beyazlı güllerimiz var açmaya başladılar. Gonca hallerini seviyorum. Ama açınca kokuyorlar o vakit daha da güzel oluyorlar. Dokunmak yok. Malum dikenleri var, mesafeyi koruyarak seviyoruz. :)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Dedemin bahçesinden eve getirdiğimiz gül. Orada o kadar nadir güller var ki görünce renklerine inanmazsın. :) Özen gösterirsen tüm bitkiler en güzel haliyle sana kendini gösterir. :)

        Sil
    5. Artık güller de sahte. Kokusu yavan, dikeni eksik. Yani ister yakından, ister uzaktan sev farketmez 😊

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Haklısınız, artık her şeyin sahtesi var. :)

        Sil
    6. Blogları geziyordum, bir uğrayayım dedim. Nevruz müjdelerle gelsin inşallah. Ebruli gül, her şey gibi Allah'ın sanatı... Ben de bloguma beklerim kardeş.

      YanıtlaSil

    Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.