Online Alışverişte Yaşadığınız Sorunu Paypal ile Çözün

     Öncelikle yurtdışından alışveriş yapmak için bilmeniz gereken bazı kuralları ve nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorsanız önce buradan yazımı okuyarak sonra bu yazıyı okumaya devam edebilirsiniz.
Solution with Paypal

     Online alışveriş yaparken birçoğumuz endişeleniriz. Son zamanlarda birçok alışveriş yaptım. Sadece biri hariç diğer hepsi sağlam ve sorunsuz bir şekilde ürünler elime ulaştı. Alışverişlerimde ödeme yolunu Paypal kullanarak yaptım. Bu yazıyı okurken reklam yapacağım gibi düşünmeyin çünkü herhangi bir alakam yok Paypal ile. Sadece online alışverişte karşılaştığım bir soruna karşı daha önce okuduğum sosyal mecralarda dendiği gibi Paypal'ın güvenli alışveriş sunduğuna yaşayarak tanık oldum.

     Sorun yaşadığım alışverişte aldığım ürünlerden biri yanlış gönderilmişti. Hemen Paypal'ın sitesine gidip çözüm merkezinden itirazda bulunmak istedim. Eğer bir ürün eline eksik, yanlış veya hasarlı bir şekilde eline ulaşırsa ödemeyi yaptığınız günden itibaren 180 gün içinde işleme itiraz etme hakkı sunuyor. (Sanırım bu kadar uzun süreyi yurtdışından yapılan alışverişler için koymuşlar) İtirazda bulunduktan sonra size satıcı ile yanlış anlaşılmalar olabileceği düşüncesiyle satıcıya ulaşacak itiraz ettiğiniz sayfada sorunla ilgili mesaj yazmanızı istiyorlar. Anlaşırsanız itirazı kapatabilirsiniz. Olumlu veya herhangi bir cevap alamazsanız Paypal size itiraz açıldıktan 20 gün içinde para hak talebine dönüştürme hakkı veriyor. Sonraki işlem Paypal hem satıcıdan hem de alıcıdan gerekli bilgileri ister ve haklı olup olmama durumuna göre parayı geri öder veya ödemez. (Elinize ulaşan ürünün fotoğraflarını ve satın aldığınız sitedeki ürünün link gibi vb. şeyler isteyecektir.)
     Eğer itirazı açtıktan sonra 20 gün içinde hak talebine dönüştürmezseniz otomatik olarak itiraz kapanacaktır ve tekrar aynı şeye itirazda bulunamayacaksınız. Yalnız son yaşadığım sorunda Paypal'ın sitesinde bile yazmayan ve kapatılmış itirazı tekrar açamazsınız demesine rağmen Paypal yetkililerinin tekrar itirazı açarak bana paramı hesabıma geri gönderdiklerini gördüm.

     Şimdi benim yaşadığım soruna gelince ilk olarak Paypal'da itirazı açtım. Alışveriş yaptığım sitenin müşteri hizmetleri bana sitemize itirazı bulunarak çözüme ulaşabileceğimi yazmışlar. Paypal itiraz yanında alışveriş yaptığım sitenin müşteri hizmetlerine itiraz yaptım. Müşteri hizmetlerinde konuşulan her adımı ayrıca Paypal itiraz sayfasına da yazdım. Alışverişi yaptığım site ürünü tekrar göndermeyi kabul etti. Yalnız işlem yapabilmeleri için Paypal itirazı kapatmamı istediler. Bende ürünün tekrar gönderildiğine dair bir bilgi ve posta takip numarası elimde olmadan Paypal itirazı kapatmam uygun olmayacağını belirttim. Karşı taraf  Paypal'dan itirazı kapatmazsam sistemlerinin izin vermeyeceğini belirtmiş. Bende Paypal itiraz sayfasına önce karşı tarafın tekrar ürünü göndereceğini kabul ettiğini belirttim. Sonra itirazı kapattım. Üzerinden bir hafta geçmesine rağmen satıcı Paypal itirazınız açıktır ve işlem yapmaları için kapatmam gerektiğini belirtmişler. Kısaca satıcı ürünü tekrar göndermemek için beni oyaladıklarını düşündüm. Paypal sitesinde de kapatılan itiraz tekrar açamazsınız yazıyordu. Bu durum üzerine Paypal yardım merkezine durumu açıklayan bir email attım. Birkaç gün sonra sağ olsunlar geri döndüler.

Emailde şunlar yazıyordu.

     Merhaba. Öncelikle böyle bir durumla karşılaştığınız için çok üzgün olduğumu belirtmek isterim.  Hesabınızı dikkatle incelemiş bulunuyorum ve gördüğüm kadarıyla satıcı tarafından halen bir işlem yapılmış olduğu gözükmüyor.
Bu gibi istisnalarda, kapatılmış olan hak talebinizi tekrar açabiliyorum.  Yine aynı şekilde, en kısa zamanda bu konu incelenip bir çözüm sağlanacaktır.

Peşinden hesabıma paranın geri yatırıldığını gördüm. Kısaca online yaptığım alışverişte Paypal kullanmamın faydasını gördüm. Kredi kartı ile direk ödeme yapmış olsaydım müşteri hizmetleri beni oyalayacaktı ve param boşa gitmiş olacaktı.


Tüm her şeyi açıkça anlatmaya çalıştım ve umarım sizin için faydalı bir yazı olmuştur.

Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

10 Yorumlar

  1. Ben de Paypal ı güvenli buluyorum

    YanıtlaSil
  2. Yurtdışından Online alışveriş yapmıyorum. Henüz. Paypal kullanırsam aklımda olsun bu itiraz süreci ve çözüme ulaştırma yolları...

    YanıtlaSil
  3. Yillardir kullaniyorum çok memnunum. Hiç sorun yasamadim.

    YanıtlaSil
  4. Kesinlikle PayPal en güvenlisi. GittiGidiyor'dan yaptığım son alışverişte GG paramı iade etmedi. Bankaya suçu attı banka da GG'ye suçu attı. Ufak mebla için mahkeme ile uğraşmadım. PayPal ile ödeseydim ki PayPal'i de kullanıyorum paramı kesinlikle alacaktım. Ben de bu anlattığım maceramı yazacağım ilk fırsatta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlatacaklarınız okuyuculara faydalı olacağına eminim. Şimdiden merak ettim doğrusu. Saygılarımla,

      Sil
  5. Paypal devri kapanmıyor paypal ön ödemeli nakit kart devri kapanıyor. Paypal hesap ile paypal nakit kart hesapları farklı bir şey. Yani Paypal hesaplarımızı rahatlıkla kullanmaya devam :)

    YanıtlaSil
  6. paypal kapanacak ya!!

    YanıtlaSil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.