Daha Gidilecek Çok Yol Var

Turhal Şeker Fabrikası lojmanları - Fotoğraf: Yusuf Arslan
 
   Dereceli gözlüklerimi takıp ve elime kahvemi alınca blogger moduna girmiş oldum. Üstüne dışarıda sağnak yağmur da varsa o güzel hava yakalanmış demektir. Bunların hepsi ne kadar havalı derseniz dışardan biri için hiç olacaktır. Benim cevabım ,beni mutlu etmeye yetsin yeter, olacaktır. Tabi değerli blog okuyucuları ve yazarları da mutlu olsunlar.
     Bu yazıyı yazarken hava aydınlanmak üzere olduğundan mı bilmiyorum ama sabahın erken vakitleri derin düşüncelere dalmanın en uygun vakti olmalı.
     Gözlerimi kısarak dağların ardından gelen güneş ışıltısına bakıyorum ve kulaklığımdan gelen müzik ile kendimi uzak yollarda giderken buluyorum. O yollardan teker teker geçtikten sonra elimde bir fotoğraf karesinin kalması sadece hasretliğimin artmasına sebep oluyor. Üzerinden yıllar geçmiş ama dün yaşamışım gibi her şeyi hatırlıyorum. Benzer bir tat veya koku alınca çevremdekilere ben bunu daha önce yaşamıştım dememle kalıyorum. Çevremdekiler ise bu sözlerime bir anlam veremeden durumu geçiştiriyor. Aslına bakarsan bu durum iki yerde yaşamak gibi bir şey. Bedenin burada yaşarken aklın uzaklarda kalıyor. Bu sanki uzaklardan biri devamlı seni anıyor hissi oluşturuyor. Sonrasında sanırım biri beni andı, demekle kalıyorsun. Bunları düşünürken dinlediğim parça çoktan bitmiş, sonrakine geçmişti bile. Artık önümde yeni bir şarkı vardı ve şimdi maziyi unutup önüme bakmalıyım diyerek kulaklığı çıkardım.

Sonra döndüm ve dedim ki: Daha gidilecek çok yol var.




Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

21 Yorumlar

  1. Yolların, müziğin, kokuların anıları hatırlamak ve geçmişe dönmek üzerinde büyük etkisi var bence. İnsan ruhu muazzam bir şey!

    YanıtlaSil
  2. Şu yolda yürüyebilsem ne ilhamlar gelir bana kim bilir... Klasik müzik ve kuş cıvıltıları eşliğinde tam bir huzur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yolda çocukluğum geçti :) Oraları her zaman göremesem de özlüyorum.

      Sil
  3. Hayatın içinden çok güzel bir yazı olmuş. Gerçekten çok beğendim yazıyı. özelliklede ilk paragraf bir harikaydı. Beni mutlu eden bütün etkenler tek paragrafta yer alıyordu. Blog, yağmur ve kahve...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim, blogger için ayrılmaz 3'lü :)

      Sil
  4. Çok çok yol var daha gidilecek, görülecek, hasretlerin, özlemlerin hatırlanacağı... ah ah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yollar gide gide bitmiyor maalesef.. Daha çok yol var önümüzde!

      Sil
  5. Çok güzel bir yazıydı Yusuf.Benim de müzik hafızam çok kuvvetlidir, bazen 'Kapatın ben bunu dinlemek istemiyorum !'derim, zira bana bir sevdiğimin kaybını hatırlatır, anlamazlar beni.Koku hafızam da kuvvetlidir.

    İyi yayınlar Yusuf:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ece abla, ah o müzikler bizi her yerde buluyor!

      Sil
  6. Harika , yolların hep güzelliklere açılsın. Sevgiyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol :) herkesin yolu güzelliklere açılsın..

      Sil
  7. Benimde maziyi unutup önüme bakmam lazım malum daha gidilecek çok yol var. Güzel bir yazı olmuş. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim, o zaman yolumuz açık olsun. :)

      Sil
  8. iyi yolculuklar...

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel... "daha gidilecek çok yol var" ;) Kalemine sağlık Yusuf...

    YanıtlaSil
  10. Bir fotoğraf karesinden sonra gelen şiirsel anlatım bende de sanki daha önce yaşanmışlık hissi uyandırdı. Hayatın ve doğanın içindeki incelikleri görerek daha gidecek çok yol var. Kaleminize sağlık..

    YanıtlaSil
  11. Bir fotoğraf karesinden sonra gelen şiirsel anlatım bende de sanki daha önce yaşanmışlık hissi uyandırdı. Hayatın ve doğanın içindeki incelikleri görerek daha gidecek çok yol var. Kaleminize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim. O fotoğraf çocukluğumun geçtiği yeri gösteriyor.. Fotoğrafa bakınca hayallere dalmamak elimde değil..

      Sil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.