Bugün bayram

Ramazan Bayramı
 
Rahmetli Barış Manço'nun dediği gibi, "Bugün bayram erken kalkalım çocuklar." Çocuklar diye yazınca kimse alınmasın lütfen! İçimizdeki çocuğa seslenmiş olalım. Kendimize ah nerede o eski bayramlar dedirtmeden, önce akrabalarımızla sonra eş,dost ile kutlayalım.
    
Bayram denince ilk aklıma bayram namazları geliyor. Namazlar kılındıktan sonra eve gelirsin ve kahvaltı, sıcak çayımız hazırdır. Tüm aile fertleri bayramlaşmak için sıraya girer. Eller öpülür. Büyükler küçüklere harçlıklarını verir. Şimdi sıra bir kuş sütü eksik olan kahvaltıya neşeli bir şekilde oturmak kalıyor. Gün içinde ise misafirleri beklemek ve akrabaları ziyaret edilerek bayram tamamlanmış oluyor.
     
Bayramlar diğer yandan geçmişlerimizi yad ettiğimiz günlerdir. Hüznümüzü içimizde yaşayarak yanımızdakilere sımsıkı sarılmaktır. Kısacası bayramlar berekettir, umuttur, özlemdir..

Bayramınız kutlu olsun. Sevdiklerimizle geçireceğimiz nice bayramlarımız olsun.. 

Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

14 Yorumlar

  1. Yağmurlu bir Seul gününde metro bekliyorum. Korede sesler bana trenin yaklaştığını söylüyor. Ama ben şimdi seninle karşılaşacağımı ümid ederek Kocakavakta yürüyorum. Sizin ev ilk bizimki biraz ötede. Sarı kulübenin orada seni görmeyi istiyorum. Benim çocukluğum sensin. o günlerden bu vakte getirdiğim tek şey! iyi ki varsın! Bayramımız kutlu olsun!

    YanıtlaSil
  2. Hayırlı bayramlar sıze de. bız lıstenın sadece bayram namazı kısmını yapabıldık. bızım ıcın bıraz eksık gecıyor bayram ama yıne de güzel elh.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eksik ama önemli olan bayram bilincinde olmaktır. Emin olun sizin bayramlar buruk ama bir o kadar da güzel geçiyordur. Hayırlı ve neşeli bayramlarınız bol olsun :)

      Sil
  3. Güzel dilekler ve gönülden duaların arttığı bayram günleri hepimizin huzur bulduğu zamanlar. Hep birlikte olmayı bayram sonrasına da taşıyacağımız bir bayram diliyorum herkese...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep birlikte nice hayırlı bayramlarımız olsun..

      Sil
  4. Hayırlı bayramlar olsun inşallah sağlıklı huzurlu ...İyi bayramlar ..

    YanıtlaSil
  5. Sana da iyi bayramlar kardeşim.

    YanıtlaSil
  6. İyi bayramlar Yusuf oğlum, bayramların eski canlılığına kavuşması dileklerimle.

    YanıtlaSil
  7. Harçlık deyince, bugün çocuklar kapıya geldi. Hayırdır diye sordum. Biz şeker ve para almaya geldik dediler. :)
    Bayramınız mübarek olsun :)

    YanıtlaSil
  8. Hayirli bayramlar dilerim.

    YanıtlaSil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.