SATIR ARASI MİM

Öncelikle beni mimlediği için Sevgili Acemidemirci blogunun yazarı Ayşei Yasemin YÜKSEL'e teşekkürlerimi iletiyorum. Soruları içtenlikle ve severek cevapladım.

mim


1- Nasıl blog yazmaya başladınız?
    
Yazmak güzel şeydir demek biraz basit olacak, ama gerçekten güzeldir.  Sanki karşında biri varmış gibi kendinle beyin fırtınası yapmanın yoludur. İnsan yazdıkça kendi benliğini daha iyi anlamaya ve daha iyi ifade etmeye başlar. Düşündüklerimizi veya öğrendiklerimizi bir yere yazmak onları muhavaza eder. Bunun üzerine "Söz uçar, yazı kalır." dediğimizde işin ehemmiyeti ortaya çıkmış olacaktır.

Sebahattin Ali, Kürt Mantolu Madonna kitabında "Kimi tutkular rehberimiz olur yaşam boyunca. Kollarıyla bizi sarar. Sorgulamadan peşlerinden gideriz ve hiç pişman olmayacağımızı biliriz."  demiş. Gerçekten de yazarak hiç pişman olmayacağımızı biliriz.

Bu yüzden yazıyordu o birbirinden güzel kelimelerle, değerli blog sayfasına. :)

Tam bundan 4 sene evvel ilk yazımı yazmışım. İsterseniz arşivden bakın ilk yazıma. Yazının başlığı ise "Acı bir kahve tadında". İlk kez memleketinden ayrılmış biri olarak farklı duygularla giriş yapmışım. Bir kenarda hatıra olarak duruyor.
Düzenli blog yazmaya ise Nisan 2015 ile başladım. Bu nedenle beni daha yeni tanıyorsunuz ya da tanıyacaksınız.


2- Blogunda daha önce yazmadığın tarzda yazsan bu ne olurdu?

Kesinlikle bu şiir olurdu. Şiir okumayı severim fakat yazmayı hiç denemedim. Nedeni ise şiir yazmanın gerçekten yetenek isteyen bir şey olduğuna inanmamdır. Bir işi ustasına bırakırsan her şey daha güzel olur.

3.Bloglarda okumayı en çok sevdiğin konular nedir?

Bloglar sayesinde bazen bir konu hakkında bilgi öğreniyorum bazen de kendimi blog yazarının günlük yaşantısı içinde buluyorum. Vakit buldukça elime kahvemi alıp sırası ile blogları geziyorum. İnanır mısınız; eposta, gfc, telefonumdaki uygulama gibi vb. yollarla yaklaşık 200 tane blogu takip ediyorum. Belki daha fazlası vardır. Şu blog iyi veya şu blog kötü demiyorum. 
Genel olarak gezi, günlük, kitap yorumu ve deneme tarzı yazıları severim. Yeter ki emek verilmiş olsun. 

4.Hayatta en çok yapmak istediğin üç şey nedir?

Bunlardan birisi kesinlikle Dünya'yı gezmek. Şimdi bu klasik bir söz gibi gelecek. Yeni yerler görüp, tanıdığın kadar özgünsündür. Gezerken iki fotoğraf çekinelim sonra şurayı görelim tarzında değil. Gittiğin yerde yerel insanlarla tanışıp onların kültürlerini, yaşayış tarzlarını öğreneceksin ve en son gezilecek yerleri gezeceksin. Anlayacaksın ki Dünya'da geçerli tek bir dil vardır, o da insanlıktır. Nereye gidersen git duyular, hisler ve duygular hiçbir zaman değişmez. 

Diğerleri ise blog yazmaya sizler gibi güzel okurlar olduğu sürece yazmaya devam etmek ve mesleğimi en iyi şekilde yapabilme fırsatı bulabilmek isterim.
Ailenin hayattaki her şeyden önemli olduğunu belirtmeden bitirmek istemiyorum.




Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

14 Yorumlar

  1. Bence çok samimi ve yerinde cevaplar vermişsiniz, okurken keyif aldım. İlk yazınıza da baktım, memleket hasreti kokuyordu buram buram. :) Khaled Hosseini'den Bin Muhteşem Güneş kitabını okudunuz mu bilmiyorum, onun tanıtım yazısında şöyle diyor: " Nereye giderseniz gidin, ülkeniz peşinizden gelir. Artık siz orada yaşamasanız da o içinizde yaşar..." Hele bizimki gibi duyguları ağır basan bir toplumda bu biraz daha tesirli yaşanıyor belki de... Dünya'yı gezmek hoş olurdu ama dönüp dolaşacağımız yer yine kendi toprağımız sanırım, dilerim hedeflerinize ve hayallerinize ulaşırsınız, başarılar dilerim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle düşünmenize sevindim :) "Bin Muhteşem Güneş" kitabını okunacaklar listemin bir kenarına yazdım. Söz gerçekten çok doğru. 6 ay veya 6 yıl yurtdışında yaşasan da değişen bir şey olmuyor. Yıllar geçtikçe içindeki fırtınalar daha sessiz ve derin oluyor.Nasılsın diye sorsan sadece iyiyim ve mutluyum der, ama her yalnız kaldığında o his içi içini yer durur.

      Sil
  2. Ben de gezmekten ziyade bir yerin yerel atmosferini solumanın gerektiğini düşünürüm. Ne güzel mim imiş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Okurken Sevgili Yusuf Aslan'a MİM bırakmakla ne kadar iyi yaptığımı gördüm. Çok doğru bir MİM olmuş. Öyle doyurucu cevaplamış ki. Daha girişte neden yazıyorsunuz sorusu. Başlı başına bir deneme tadında.

    Hayatta en çok görmek istenilen yer sorusunun cevabında insan tanıdıktan sonra geçerli tek dilin insanlık olduğu çıkarımına katılmayacak
    bayılmayacak tek bir MİM okuyucusu çıkacağını hiç sanmıyorum.

    Çoook teşekkürler bu güzel cevaplar için sana. Hatta bana da teşekkürler. Bu güzel cevaplara için maya çalmış olduğumdan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim, tüm soruları gerçekten severek cevapladım.İlk sorunun cevabını yazarken bir anda mim denemeye doğru kayıyor dedim ve hemen sonraki paragrafta özetledim :)

      Sil
  4. Ne güzel bir mim olmuş benim de hayalim dir dünyayı gezmek görmek farklı kültürleri öğrenmek :)dilerim gerçek olur dileğiniz Her şey gönlünüzce olsun inşallah ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolun, hayallerimizin gerçekleşmesi dileğiyle..

      Sil
  5. Ne kadar güzel cevaplar. En çok beğendiğim ise son cevabınız. Kesinlikle, tek ortak dil insanlıktır. İyi ki de başlatmışım mimi :)) Kaleminize sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. Yusuf oğlum.Hakikaten arkadaşım sevgili Acemi Demirci bloğunun değerli sahibesi Ayşei'nin belirttiği gibi, Serhat ve Emre oğullarımın yorumları gibi ben de takdirlerimi sunuyorum.Şiir sesine, sesin şiire çok yakışır, artık okuyup kayda almıyorsun sanırım.İlk postuna baktım.Nerden nerelere değil mi Yusuf oğlum?İçtenliğini hiç kaybetmemen ve başarılar dileklerimle.Ece ablan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçten dileklerin için çok teşekkür ederim Ece abla :)

      Sil
  7. İlk sorunun cevabını gayet güzel alıntılarla cevap vermişsiniz fakat ben nasıl blog yazmaya başladığınızı anlamadım :D Ne yazık ki beğendiğiniz hiçbir türde yazı yazmıyorum, bu kadar çok konu varken biri mi tutmaz be. Aslında bu kadar iyi yazı yazan biri olarak şiir de yazabilirsiniz ki. İlla ustası olmaya gerek yok, hem şiir yazanlar usta olarak mı doğdular? Umarım, tüm yapmak istediklerinizi yapar ve hayatınıza daha iyi bir şekilde devam edersiniz.

    Ne güzel söylediniz öyle, "Anlayacaksın ki Dünya'da geçerli tek bir dil vardır, o da insanlıktır."

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk soruda haklısınız, dolaçlama yazınca konu uzayıp gidiyor. Ama böylesi daha güzel olmuş :) Şiir yazmak konusunda haklı olabilirsiniz.. Hiç yazmayı denemediğim için bilemedim. Yorumun ve güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. :)

      Sil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.