Düzenli Spor Yapmaya Başladım


Geçen hafta düzenli spor yapmaya karar verdim. Hayatımız masa başlarında geçerken bazı şeylerin eksik olduğunu gördüm. Sabah evden çıkıyorsun ve sonra aracına binip gideceğin yere gidiyorsun. Yürümek istesen bile günlük koşuşturma buna engel oluyordu. Bunun üzerine gittim evimin yakınındaki bir spor salonuna yazıldım. Akşam mesai bitiminden sonra haftada 3-4 gün için bir saatimi ayırabileceğimi farkettim. İlk başta spora yazılmak bu kadar kolay olmadı tabi. :)

Bu hafta başlıyorum, haftaya başlıyorum derken bir ay uzadı. Sonuçta spora gidiyorum artık. Bir şey yapmak istiyorsanız hiç vakit kaybetmeden yapın. Çünkü sonra planlanmamış bir işiniz çıkıyor ve ertelenip gidiyor.

Düzenli spor yapan nedense ülkemizde maalesef az. Bu hiç iç açıcı bir durum değil. Belki şu anda bunun zararını açıkça göremiyoruz, fakat ileride bu bizim yaşam kalitemizi düşürecektir. "Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur" diye güzel söz vardır.

Son yıllarda teknolojinin gözle görülür şekilde hızlı gelişmesi spor yapmayı engellediğini düşünüyorum. Bir on veya onbeş yıl önceyi düşünüyorum da o zamanlar bilgisayarlar hayatımıza tam girmemişti. Televizyonlarda da sınırlı sayıda dizi veya program olduğundan çocuklar sürekli sokakta oynardı. Gençler de birlikte aktiviteler düzenlerdi. Çok iyi hatırlıyorum mahalleler arası düzenli olarak maçlar yapılırdı. Herkes birbirini çok iyi tanırdı ve birbirini  kollardı. Şimdi ise karşı komşusunu bile tanımayanlar var.

O zaman biraz bilgisayarları, televizyonları hatta telefonları kapatarak spora başlayalım. Zamanı değil gibi düşünmeyin. Eğer spor yaparsanız yaşam kalitenizi artıracaktır, rahat uyuduğunuzdan uyku düzeniniz olacaktır, özgüveniniz artacaktır. Kısaca kendinizi harika hissedeceksiniz.

İlk başta çok yoğunum, hiç vaktim yok veya kendime zaman ayırmalıyım gibi bahaneler üretiyoruz. İleriki yaşlarda ise fiziksel rahatsızlıklarımızı bahane edecek olacağız. Bu nedenle spora başlamanın en iyi vakti şu andır. Bugün başlamazsak yarın hiç başlayamayız..

Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

16 Yorumlar

  1. Çok sevindim. Sporsuz yasayamayan biri olarak bu kararinizi tebrik ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler zaten seni spor blogundan da biliyoruz :)

      Sil
  2. Yaz dönemi biraz esnetmiştik ama ablamla bir de haftada 3 gün spora gidiyoruz.İyi geliyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kelime hatalı gelmiş :) Biz de olacaktı :)

      Sil
    2. Kesinlikle iyi geliyor :) Spora devam..

      Sil
  3. Merhaba, Blog Atlası'nda blog sayfanızdan kısaca bahsettim. Bilgi vermek istedim. Bu adresten ulaşabilirsiniz: http://blog-atlasi.blogspot.com.tr/2016/10/aci-bir-kahve-tadinda.html

    Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Memnun oldum, bu gerçekten süpriz oldu. Teşekkür ederim :)

      Sil
  4. Merhabalar. Bende geçen yıl aynı düşünceler ile spor salonuna yazılmıştım. Benim niyetim, vücut geliştirme idi. Fakat devamlılığı olmadığı için başlangıçtan kısa bir süre sonra bitmişti. Şu sıralar ise ne yazık ki haftanın yedi günüde doluyum. Sömestr tatilinden sonra bu yoğunluğum yok olacak ve haftada dört-beş gün boş olacağım. Bende sömestr tatilinin gelmesini bekliyorum. Şuan yine kararlıyım, tekrar spora başlayacağım. Şu yoğun günleri sağ salim bir atlatayım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım bir an önce düzenli spora başlarsınız. Kolay gelsin derslerinizde :)

      Sil
  5. Spor yapmak yaşam tarzimiz haline gelmeli aslinda. Tesekkur ederiz sporun onemini hatirlattigin icin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim :) Spor yapan biri olduğun kadar hayat kaliten artar..

      Sil
  6. Tebrikler Yusuf, spor gibisi var mı? Teşvik edici bir yazı olmuş. Biz Derya Soygül kardeşimin sayesine bir şeyler yapıyoruz. Benim yaşımda yürüyüş yetiyor, evde küçük idmanlar, gerçekten çok yararlı. Sevgilerimle oğlum :)

    YanıtlaSil
  7. Hayırlı olsun, bırakmazsınız inşallah. :) Sporu da yemek ve uyumak gibi hayatımızın gerekleri arasına katmamız gerekiyor aslında. Henüz o bilince ulaşabilmiş değiliz. Eski günlerin tadına bakanlar daha çok anlıyor aslında hareketin, temiz havanın ve sporun kıymetini, eksikliğini hissediyoruz. Benim de düzenli olarak başlamam lazım aslında, hiç yoktan evde günlük bir kaç hareket yapıyorum, kendime ait aracım olmadığı ve toplu ulaşıma da biraz uzak olduğum için bol bol yürüyorum. Hayat beni zorluyor anlayacağın. :) Buna rağmen spor yapma bilincine ulaşmış değilim, belki de bende kayıt olmalıyım bir salona. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) Spora bir yerden başlamanız lazım yoksa ertelenip gidiyor. Hatta gündelik koşuşturma eklenince spor yapmak unutulup gidiyor. Umarım en kısa süre içinde spora başlarsınız.

      Sil
  8. Evde kendi kendine spor yapamayanlar için spor salonu ideal bence. Spor yapmak disiplin meselesi. Hem oradakiler doğru yönlendirmeyi de yapacaklardır. Sakatlanma riski azalır böylece. Hayırlı olsun diyeyim :)

    YanıtlaSil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.