Yurtdışından Kartpostal Almak

Yurtdışından Alışveriş

Neredeyse son 5 yıldır sürekli yurtdışındaki arkadaşlara kartpostal gönderen biriyim. Bunun üzerine 5 aydır da postcrossing sitesine (dünya geneli kartpostal değişim sitesi) üye olmamla birlikte gönderecek farklı kartpostal bulamamaya başladım. Online kartpostal satın alacak site ararken karşıma cardinbox.net sitesi geldi. Türkiye'den daha önce alışveriş yapan kişilerin olduğunu görünce ben de kartpostal almaya karar verdim. Site Rusya'dan gönderim yapan ve sadece kartpostal,zarf vb. şeyler satan bir yer. Kartpostalların tasarımları gerçekten güzel. Türkiye'de aynı kalitede kartpostala göre fiyatları çok uygun. Normal tane satış fiyatları yaklaşık 1 lira civarında. Kargo ile birlikte eğer benim gibi 18 tane alırsanız 1.5 lira civarında elinizde olmuş oluyor. Eğer fazla miktarda alırsanız bu fiyat daha da düşecektir. Çünkü gönderim ücreti 1 kartpostalın da 50 kartpostalın da aynı. Yurtdışı kargo ücreti 230 Ruble olarak ödüyorsun. 1 TL ise 16 Ruble'ye denk geliyor. Özellikle belirtmek istiyorum ki , ambalajlamaları gerçekten çok iyi. Kat kat naylon poşet ve kurdele ile bağlamışlar. Üstüne de bir tane sallama poşet çay paketi koymuşlar :)


Sayfaya sağ üst köşede bulunan Create an account'a tıklayıp açılan yerde Kullanıcı adınızı, Email adresinizi, Şifrenizi yazarak üye olabilirsiniz. Daha sonrasında shipping adresinizi kaydederek profiliniz oluşmuş oluyor. Yabancı bir site olduğu için adres altına Turkey yazmayı unutmayın. İstediğiniz kartpostalları buy( satın al) dedikten sonra sağ üst köşede sepetinizde gözükecektir. Next (ileri) diyerek bilgilerinizi onaylamış oluyorsunuz. En sonunda ödeme yöntemi gelecektir. Türkiye'de paypal ödeme yöntemi kullanamadığımız için master/visa seçeceğiz. Türkiyedeki kredi kartları ve bankamatik kartlarını kullanabiliyorsunuz. Fiyatlar Ruble olarak yazıyor. TL'ye denk düşen kısım kesinti olmadan hesabınızdan çekiliyor ( 1 TL=16 Ruble). Satın aldığınızı ürünler takip numarası ile 3-4 haftada elinizde oluyor. Yalnız nedenini bilmiyorum ama takip numarasından kargonun yerini kaydedilmediği için göremedim. Satın aldığım kartpostalların bazılarını aşağıdaki fotoğraflarda görebilirsiniz.



Not: Yurtdışından gümrüksüz alışveriş limiti 30 Euro'ya düştü. Yani 30 Euro'dan az bir fiyata satın aldığınız ürün için gümrükte ek vergi ödemezsiniz.

Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

22 Yorumlar

  1. Mailler, şansal diğer sosyal medya attı ve neredeyse zarf bulamıyoruz artik. Tek bulunan zarflar bakkallardaki düğünlere para koymak için satılan beyaz zarflar;) üye olduğum siteye bakmak istiyorum. Dünyanın her yerinden insanlarla iletişimde olmak güzel. Lisedeki ingilizce mektup arkadaşlarımız geldi aklıma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet dediğiniz gibi kartpostal ve hatta zarf bulmakta zorlanıyorum. Bu nedenle daha fazla kartpostal çeşidi almak için yurtdışı kaynaklı sitelere bakma ihtiyacı hissettim.

      Sil
  2. Ne güzeller... zaman ayirmak gerekse de güzel bir aliskanlik 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle güzel bir alışkanlık. Tavsiye ederim. Bir kişi bana özel kartpostal alıp postaneye gidiyorsa, kısacası bana zaman harcıyorsa benim için çok değerlidir. Sosyal medyada yüzlerce arkadaşımın olması önemli değil benim için. Benim için önemli olan şey kapımda emek verilerek gönderilen mektup ve kartpostalların çokluğudur.

      Sil
  3. Harika bir öneri çok teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, eğer başka kartpostal satan yabancı siteler biliyorsan öğrenmek isterim.

      Sil
  4. Yusuf çok güzel bir paylaşımdı. Başka neler satılıyor sitede? Yazarsan sevinirim. Hobilerini çok takdir ediyorum. Sevgiler oğlum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ece abla!! Site tamamen kartpostal satışı üzerine kurulmuş. Kartpostalların yüzlerce çeşidi var. Zarflar ve pullar da var ama sanırım posta pulu çeşidi pek yok ya da bitmiş.

      Sil
  5. hayli sevdim kartpostalları :) daha önce bu postcrossing sitesine denemeye gayret etmiş ama çok çabuk pes etmiş birisi olarak tekrardan bi merak ve heyecan sardı acaba yapabilir miyim diye ^^

    YanıtlaSil
  6. ben de postcrossing üyesiyim ve son zamanlarda farklı kartpostallar bulamıyordum yaşadığım yerde. bu site çok iyi oldu!

    YanıtlaSil
  7. Ya çok güzelmiş bende üye olmak istedim postcrossing e şuan. Çocukken yapardık bunu demek ki hala varmış devem eden hemen inceleyeceğim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Harika alışkanlık :)

    YanıtlaSil
  9. İlk olarak bu gönderinizi okuduğum için daha önce hiç alışveriş yaptınız mı bilmiyorum ama Aliexpress i de tavsiye edebilirim. Fiyatları gayet uygun ve çeşit olarak da zengin içeriğe sahip. Ben de kartpostal sıkıntısı çektiğim zaman oradan alıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kartpostal veya herhangi bir şey almak için çeşitli yabancı siteleri kullandım ama aliexpress'i hiç denemedim. Çeşistli satıcıların bir araya toplandığı site olduğu için belki güvensiz buldum. Nedeni ise ben 1 ay bekleyip elime farklı ürün gelmesini istemediğim için. :)

      Sil
  10. Merhaba Yusuf,
    İnsanın bu tür uğraşılarının olması çok güzel... Yaşama renk katmak gerekir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Mustafa, evet bunlar küçük şeyler ama büyük mutluluk veriyor insana. :)

      Sil
  11. Eskiden kartpostal üreten bir firmada çalışıyordum :) Kendi karakterinin yanı sıra İngiltere kaynaklı carte blanche firmasının ürünlerini de satarlardı. Sitesine baktım şimdi hala duruyor. Ama tek tek satış yapıyorlar mı onu anlayamadım. Tarzları da çocuksu.
    Posta konu olan siteye de şimdi girdim baktım çok güzel kartpostallar var. Deneme alışverişi yapabilirim. Yalnız, kurban bayramı için koçlu kartpostal bulamadım! :))

    YanıtlaSil
  12. AliExpressten çok sayıda çeşidi cüzi fiyatlara buldum ben de. Üstalik el yapımı kartpostallar hazırlamak isterseniz bu tarz kağıtlar da çok uygun fiyata satılıyor. Öneririm��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiyeniz için teşekkürler. Bir aliexpress'i deneyeyim bakalım. :)

      Sil
  13. Ben de kartpostal almak istiyorum! ❣

    YanıtlaSil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.