Anneannem İçin Son Bir Yazı

Veda

Ben anneannemi kaybedeli sadece bir hafta oldu. Daha gözümdeki gözyaşlarım kurumadı. Biz küçükken yaz tatillerinde hep onun yanına giderdik. Buradan oraya giden günde tek otobüs seferi vardı ve sabah gün aydınlanmadan varırdık. Eve doğru yaklaştığımızda bizi karşılamak için o hep yola bakıyor olurdu. O kadar fedakardı ki, biz gelmeden yoldan yorgun geliriz ve dinlenelim diye yatakları hazırlamış olurdu. Üstüne bir de kahvaltımız hazır olurdu. Bir yıl ayrı kalmanın hasreti içinde torunlarını rahat ettirmek için kendini çok yorardı. Anneanne zahmet etmene gerek yok deyince bize kızar, siz rahat edin yoksa ben huzursuz olurum, derdi. Biz gelmeden önce tüm evi hazırladığı dolmalar, keteler, börekler, tatlılar, meyveler ile doldurmuş olurdu.

Dedemi kaybedeli de iki yıl gibi süre olmuştu. Biz dedeme çok üzülürken sen çok soğuk kanlı durarak hep bizi teselli etmeye çalıştın. Sonra bir hastalık geldi ve son bir ayını hastanede yatarak geçirdin. Tekrar çıkıp geleceksin diye beklerken hastane köşelerinde ansızın uzun bir yolculuğa çıktın. Yoğun bakımdasın diye yanına kimseyi almamışlardı. Kapıda herkes senin iyi olmanı beklerken oracıkta tek başına son nefesini vermişsin.

Biliyorum senin gözünde dünya malının ehemmiyeti hiç olmadı. Her ay eline geçen son üç kuruşla bile Kuran-ı Kerim alıp çevrendekilere dağıtır veya bir camiye bağışlardın. Hayatın boyunca tek derdin son nefesini mübarek Cuma gününde ve imanla verebilmek oldu. Rabbim sana bu isteğini bahşetti.

Keşke biraz daha yaşayabilseydin, keşke biraz daha yanımızda olabilseydin.. Anneannem, güzel insan!..
Nur içinde yat..

Y.A

Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

34 Yorumlar

  1. Başın sağolsun, nurlar içinde yatsın anneanneciğin.
    Ne güzel bir torunu varmış ki onu ölümsüzleştirecek bir yazıyı kaleme almış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dostlar sağolsun, sadece bir anda hissettiklerimi yazıya dökmeye çalıştım.

      Sil
  2. Allah rahmet eylesin, mekanı Cennet olsun inşallah anneannenizin. Sizin de başınız sağolsun.

    YanıtlaSil
  3. Allah rahmet eylesin. Nurlar içinde yatsın, anlattıklarınız kadarıyla hem dünyasını hem ahiretini tam yapmış. Gönüllerde böyle güzel yer bulmak ne mutlu. Çok sevgi görüp mutlu olduklarımızdan ayrılması zor, tek tesellimiz ayrılığın geçici asıl birlikteliğin ebedi oluşu. Makamı cennet olsun, başınız sağ olsun.

    YanıtlaSil
  4. Öyle bir duygu sağanağının eşliğinde okudum ki...
    Öncelikle başın sağolsun oğlum :(( Anneanneler...babaanneler. Kiminle daha çok vakit geçirdiysen vefatları bir başka yakar yüreğini. Allah rahmet eylesin, nurlar içinde yatsın dilerim Yusuf oğlum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dostlar sağolsun Ece abla, teşekkür ederim..

      Sil
  5. Allah rahmet etsin. Size de sabir dilerim. Bazi insanlar gittikleride insanin icinde derin bir bosluk oluyor. Oyle ki kimse onlarin yerini doldurmuyor.

    YanıtlaSil
  6. O gidiş-gelişler, ikramlar, sohbetler hayat boyu unutulmaz. Ama ne mutlu ki sizleri görmüş, sevginizi paylaşmış, yalnız değilmiş, düşünenleri varmış.
    Allah rahmet eylesin. Sizlere sabır diliyorum.

    YanıtlaSil
  7. Büyükanne ve dedelerin bizlerin çocukluğunda yeri çok önemlidir.. Katıksız, tertemiz sevgi ve şefkati onlardan öğreniriz. Senelerin onların sesinde, yüzünde bıraktığı izler, sertlikten çok uzak, sevecen ve melek frekansındadır. En azından ben hep öyle düşündüm. Onlarla büyüyen her çocuğu da şanslı addettim.

    Siz de o şanslılardansınız.. ne güzel.. Tüm ölmüşlerimize rahmet olsun ve mekanları cennet.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin, cümlemizin. Büyüklerimiz başımızın tacıdır.

      Sil
  8. Allah rahmet eylesin. Baş sağlığı dilerim.

    Çok dokunaklı ve içten bir yazı olmuş.

    Nur içinde yatsın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin, sağolasın.. Yeter ki dostlar sağolsun..

      Sil
  9. Basin sagolsun. Nur içinde yatsin.

    YanıtlaSil
  10. Büyük acınızı paylaşır, sabırlar dilerim. Anneannenin anlamı büyük bende de. Duygularınızı anlıyorum. Ancak hayatın gerçeği işte, elden ne gelir.

    YanıtlaSil
  11. Allah rahmet eylesin.Mekanı cennet olsun.

    YanıtlaSil
  12. Hem anneannenin hem dedenin mekanı cennet olsun. Allah sabır versin sizlere.

    YanıtlaSil
  13. Başınız Sağolsun Rabbım mekanını cennet eylesin inşallah ...

    YanıtlaSil
  14. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

    YanıtlaSil
  15. Başınız sağolsun mekanı cennet olsun :(

    YanıtlaSil
  16. Allah rahmet eylesin okurken benimde rahmetli anneannem aklıma geldi oda öyleydi başın sağolsun Allah size ve ailenize hayırlı ömürler versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, anneannenizin de mekanı cennet olsun..

      Sil
  17. Başınız sağolsun... Anneannenizin mekanı cennet olsun allah sizlere ömür versin.

    YanıtlaSil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.