Kartpostalın İzinde | Bakü İçeri Şehir

Bakü İçeri Şehir
Azerbaycan'dan Gelen Kartpostal
Bugün elime bir kartpostal geçti. Üzerinde yabancı pul ve farklı bir damga olmasına rağmen, Türkçe ifadeleri görünce bir anda duraksadım. Gurbetçi bir kardeşimizden mi geldi, diye düşündüm. Sonra anladım ki Azerbaycan'dan gelmiş. İlk defa Azerbaycan'dan kartpostal aldığım için gerçekten çok mutluyum. Kartpostalın üzerinde Bakü şehrinden bir kesit var. Buraya Eski Şehir ya da İçeri Şehir, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün tarihi çekirdeği olarak bilinen bir yermiş. (Azerice yazılışı İçəri Şəhər) Orta Doğu’nun en eski yerleşim yerlerinden biri olması burayı önemli kılmakta. Yaptığım araştırmaya göre, kartpostalda gördüğünüz İçeri Şehirin çevresini sarmalayan surların içinde bulunan Kız Kalesi (Azerice: Qız Qalası) ve Şirvanşahlar Sarayı şehrin önemli bir sembolü olduğunu öğrendim. Evet, kız kulesi veya kalesi sadece bizde yokmuş.

2000 yılında Şirvanşahlar Sarayı, Kız Kalesi ve İçeri Şehir ile birlikte UNESCO'nun belirlediği Dünya mirasları listesine eklenmiş. Dünya mirasları listesinde alınması ile birlikte burada geniş çapta restorasyon çalışmaları başlamış. Bir de son zamanlarda Azerbaycan ekonomisinin büyümesi ile lüks binaların eklenmeye başladığını görüyoruz.

Yolunuz Azerbaycan, Bakü'ye düşerse buraları görmeden gelmeyin. :)

Posta Damgası
Gelen Kartpostalın Üzerindeki Posta Pulu


Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

8 Yorumlar

  1. İnşaat sektörü Bakü'de oldukça hızlanması olması güzelliklerini de meydana çıkaracaktır mutlaka inşallah tarihi yapıları da koruyarak hem daha modern hem daha yaşanılır olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşaat sektörü doğru yönlendirilirse daha güzel şehir olacağı kesin.

      Sil
  2. Çok güzel bir uygulama gerçekten bu. Hoşuma gitti açıkcası :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kartpostalın İzinde adı altında bu 4.yazım. Hem dünyanın dört bir yanından kartpostalım oluyor hem de araştırarak bilgim. :)

      Sil
  3. Sırf şu resme bakarak koca bir şehre aşık olmak mümkün:)...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk elime aldığımda kartpostal mı yoksa fotoğraf mı diye bir an karar sız kaldım :)

      Sil
  4. En sevdiğim ülkelerin başında gelir Azerbaycan. güzel bir yazıydı, bilgiler için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de güzel yorumun için teşekkür ederim :)

      Sil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.