Amazon.de ile Yurtdışından Ürün Getirtmek Çok Kolay

yurtdışından alışveriş

Amazon, çoğunuzunda bildiği gibi dünyanın en büyük online alışveriş sitesi. Daha önceden yurtdışından birçok şey getirtmiştim. Ama Amazon sitesinden hiçbir deneyimim yoktu. Yakın zamanda Amazon'dan satın alıdğım iki ürün elime ulaşınca bu yazısı sizlerle paylaşmak istedim. Tecrübemi özetleyecek olursam, Amazon'nun dünyanın en büyük satış sitesi boşuna olmamış.

gümrük kuralları

2016 yılının son aylarına doğru Amazon'nun Almanya mağazasından (amazon.de) Türkiye'ye 49 Euro ve üstündeki alışverişler için kargo bedava olacağını ve Amazon.de artık Türkçe site arayüzü ile hizmet edeceğini açıkladı. Bunun üstüne bir de müşteri hizmetleri servisinin Türkçe olarak bizlere hizmet edecek olması bizleri sevindirdi. Daha önceden Çin'den ve Rusya'dan ürün birçok getirtmiştim, lakin Amazon ile ilk defa ürün getirttim.

Gözlemlerimi maddeler halinde yazacak olursam,

1) Son gümrük kurallarına göre Yurtdışından satın aldığınız ürün 30 Euro ve üstünde bir miktarda ise gümrük vergisi ödemek zorundasınız. Bu ücreti ödemeden ürününüzü alamıyorsunuz. Bu sizi bazen uğraştırabiliyor.

Amazon'da satın aldığım ürünlerde satıcısı kendisi ise otomatik olarak gümrük vergisini de ödeme kısmına eklemesini beğendim. Amazon'a giriş yapmanız için öncelikle üye olmalısınız. Amazon.de sitesine girince dil ayarını Türkçe yapınca rahatlıkla üye olup işlemlerinizi yapabileceğiniz için bu kısımları atlıyorum. Daha sonra gönderim adresini kaydedip ürününüzü sepete atınca aldığınız ürün 30 Euro üstünde olursa otomatik olarak Türkiye için yaklaşık yüzde 15 gibi oranında gümrük bedeli satın aldığınız üzerine eklenir. Burada Amazon.de bize, sen gümrük işleri ile uğraşma ben hallederim, diyor. Yani ürün gümrükte takıldı mı derdi olmadan doğrudan kapınıza geliyor.

amazon.de turkish

Ödeme kısmında para birimini ister TL olarak istersen de Euro ve Dolar olarak ödeyebilirsin. Yalnız burada TL ayarında Amazon kendi belirlediği kura göre para birimi çevrimi yapacağından biraz fazla miktar karşınıza çıkabilir. Ben şahsen dolar olarak yapıyorum ve kredi kartımın sahip olduğu Türk bankasının dolar kuruna göre çevrim yapılmasını sağlıyorum.
**Bedava kargo sınırı Türkiye için 49 Euro olduğunu sitede yazıyor. Ürüne göre bu sınır değişebiliyor. Mesala satın alınan plaklar için sınır 30 Euro olduğunu sipariş sepetimde gördüm.



2) Aldığım ürün toplamda 30 Euro'yu geçerek 52 Euro gibi bir ücret ediyordu. Yalnız (29+23=52) Euro olarak tek seferde gümrük bedelini göze alarak iki farklı ürünü aldım. Bunun üstüne Amazon önce bir ürünü kargoladı ve 2 gün sonra diğer ürünü kargoladı. Üstüne bunun hakkında bir bilgilendirme maili aldım. Gümrük bedeli gibi ek ücretler ödememem için ürünleri farklı günde kendilerinin bilerek gönderdiklerini yazıyorlardı.



3) Kargom yolda iken siparişim ile ilgili müşteri hizmetlerine birkaç sorum vardı. Bende müşteri hizmetlerinin doğrudan İngilizce email attım. Türkçe hizmet verdiklerini biliyorum yine de garanti olsun diye İngilizce yazdım. Tam 5 dk sonra bana Almanya'dan Amazon müşteri hizmetlerinden aradılar. Yurtdışında hizmet eden bir şirketin müşteri temsilcisi Türkçe konuşuyordu ve  ilk başta afalladım. Hemen bana nazik bir şekilde yardımcı oldu. Üstelik çalışan kişi konuşmasından anladığım kadarıyla Türk'tü. Peşinden Amazon'dan samimi bir email aldım. (aşağıda görebilirsiniz.) Sonunda, güzel bir gün geçirmeniz dileğiyle ve Kayseri'ye selamlar yazıyordu. Yurtdışında faaliyet gösteren bir şirketin müşteri hizmetlerinin Türkiye için bu kadar hızlı ve samimi bir şekilde çalışması beni memnun etti. Bundan sonra Türkiye'den temin edemediğim bir ürün olursa kesinlikle Amazon.de'yi tercih edeceğim. Bu ilgi ile hem beni güldürdüler hem de güvenimi kazandılar.


Bu yazımda sadece Amazon.de sitesinden aldığım ürünle ilgili deneyimlerimi paylaştım. Amazon'nun neden dünyanın en iyi alışveriş sitesi ve sektöründe dünya markası olduğunu artık anlayabilirsiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

18 Yorumlar

  1. Amazon aynı aliexpres gibi bir yer diyebilir miyiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aliexpress'den farklı olarak çoğu ürünü kendi de satar. Yalnız kargoları ups gibi iyi firmalarla geldiği için daha hızlı gelir. Çin'den gelen ürünlerin 4-5 haftada geldiğini biliyorum.

      Sil
  2. BU enfes bir yazı oldu, biz de cd almak istiyorduk ama etrafta gümrükle ilgili duyduklarımız, bize sıkıntı yaratacak diye bir türlü eyleme geçemiyorduk. Çok teşekkürler bilgilendirme ve paylaşım için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu verilecek vergiyi hesaplaması sadece amazon mağazasının kendi sattığı ürünler için geçerli olduğunu tekrar hatırlatayım.

      Sil
    2. Umarım müzik cdleri öyledir :)

      Sil
  3. Yurtdışı alışveriş tecrübelerinizi ilgiyle okuyorum. Ayrıca Amazon'un Türkçe dilinde yayin yapmasi yerinde bir karar olmuş.
    Teşekkür ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amazon'un Türkiye için ilk büyük adımı bu olmuş oluyor.

      Sil
  4. Ben Aliexpress'ten ürküyorum, nedeni çok karışık geliyor bana. Amazon'dan benim kızlar bayağı alırlar. Bir gün girip bakmalı. Teşekkürler Yusuf oğlum :)

    YanıtlaSil
  5. blogunuzu izlemeye aldım sizide bloguma beklerim :)

    YanıtlaSil
  6. ebay be aliexpress ilk tecihim sanırım :) bu arada seni takibe aldım canım bana da bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  7. ali expressten ürün alıyordum amazondan hiç denemedim bir araştırayım :) Bu arada sizi blog keşif etkinliğinden buldum takipteyim bloğuma da beklerim sevgiler :) http://efsaninguncesi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  8. Amazon sitesini büyük oğlum çok sık kullanıyor.Spor ayakkabı,saat,bilgisayar ekipmanlarını çok ucuza getirtiyor.Alışveriş yaparken kredi kartı yerine ininal kart ile de yapabiliyorsunuz.D&R 'da 5 TL gibi bir ücreti var.Amazon tecrübelerinizden faydalanarak bir çok kişi alışveriş yapabilir.

    YanıtlaSil
  9. Yillardir alisveris yaparim o kadar memnunum ki. Müsteri hizmetleri de mükemmel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle. Bir de Amazon'un Türkiye için müşteri hizmetlerinin Türkçe hizmet vermesiyle Türkiye'de satışlarını kesinlikle artıracakdır.

      Sil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.