Blog Yazarak Siz De Kazanın

Blog Yazarlığı

Öncelikle,blog yazarak nasıl para kazanırsın? veya blogunuz nasıl popüler olur?, tarzı klişe yazıları etrafta görmekten bıktım. Bu tür yazıların gereğinden fazla abartılarak yazıldığını ve biraz da kısa yoldan hit kasmanın yoluna gidildiğini düşünüyorum. Şimdi yazıya direk daldım ve buraya birkaç tane sert cümle savurdum. Onlar için bu da bloguna takipçi çekmenin bir başka yolu aslında. Ben de bunun üzerine blog takipçilerinin sayısı önemli olmadığını; bir blogda geri dönüş alabildiğin samimi dostlarının olması önemli olduğunu söylerim. Elinizde artık birkaç tane seçenek var. Hadi hemen hit bir blog yazısı yazmaya başlayın. Tabii ki de şaka! Böyle bir şey yapmayın diye bu yazıyı yazmak istedim.

Yukarıda bahsettiğim tarzdaki yazıları google arama motoruna yazarsanız yüzlercesini bulursunuz. Hatta blog açınca ilk yazılarınızdan biri "blogundan para kazan" olmazsa dövüyorlarmış. Bu gözler daha yeni açılmış bir blogun bile bu konuda yazı yazabildiğini gördü. Kesinlikle samimi bulmuyorum. Eğer sen başta kazanç düşünüyorsan, yazmaya başlamadan hemen klavyeyi bir kenara bırak derim. Zaman geçtikçe kaderine bırakılmış ölü blogların sayısında artış olması bundan olmalı. Bunları bir kenara bırakabilmişsek blog yazarak kazanabiliriz. Blogumuzun bize sağladığı yararlarından konuşabiliriz.

Blogger

Blog yazmak öncelikle bilgimizi artırır. Bir blogunuz var ve bir konu hakkında yazı yazmak istiyorsunuz. Konuyu bildiğinizi düşünseniz bile bir araştırma yapmak isteyeceksiniz. Çünkü okuyucularınıza yanlış bilgi vermek istemeyeceksiniz. Bu sayede bir konu hakkında bilginiz daha da artacaktır ve başka konular hakkında yeni bilgiler öğrenme fırsatını yakalamış olacaksınız.

Yeni arkadaşlar elde edersiniz. Blogum sayesinde yüz yüze olmasa da onlarca kişiyle sohbet etme ve tanışma imkanı buldum. Blog yazarlığı sürecinde bana şöyle yapsan daha iyi olur tarzda tavsiyeler veren, şu konuda yazı da yazabilirsin diyerek yazı fikri veren, blog tasarımı konusunda her türlü yardımı eden herkese çok teşekkür ederim. Blog yazmaya başlamasaydım, bu blog yazarı ve okuru arkadaşlarımla tanışma imkanım sıfır olurdu. Nedeni ise hepsinin farklı şehirlerde yaşıyor olmasıdır.

Kişisel blog yazarak kendinizi daha iyi ifade etme fırsatı yakalarsınız. Burası sizin sevincinizi, hüznünüzü paylaşabileceğiniz samimi bir yerdir. Siz samimi olduktan sonra karşı tarafta size samimi olacaktır.

Kariyer fırsatları elde edebilirsiniz. Bu size biraz garip gelebilir. Yazdığı blog sayesinde eğitimlerine ve yeteneklerine göre editörlük, reklamcılık, web tasarımcılığı, seo uzmanlığı gibi alanlarda şirketlerden teklif aldığını söyleyenleri duydum. Bu son başlığın kendim için geçerli olmadığını altını çizmek isterim. :)   


Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

41 Yorumlar

  1. Oldukca gercekci bir yazi olmus. Yarin ben de bu konuda yayin yapayim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazınızı okumak için bekliyor olacağım :)

      Sil
  2. Kesinlikle! Cok dogru demissin. Bence blog yazmanin en guzel yani blogger arkadaslar edinmek. Yuz yuze tanistiklarim da oldu ve bir tanesi en yakin arkadaslarimdan biri su an :) ayrica ortak konularda konusup bilgi alisverisi yapmak da guzel oluyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle, blog yazarken en yakın arkadaşın olacak kişi ile tanıştığın için bence en şanslılardan birisin :)

      Sil
  3. Bloglardan para kazanmak? Blog yazarak para kazanıldığını burada öğrendim. Blog ile amacım, yalnızca ve yalnızca edebiyattı çünkü. Önüne de başka şey geçmemeli. Ruh yiter yoksa.

    Yorum almak dışında ne para ne şirketlerden öneri aldım. Alanları tebrik ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogunda yazdığın güzel yazılar ve o çektiğin muazzam doğa fotoğraflarınla benim gözümde en başarılı bloglar arasındasınız. Dediğiniz gibi ticari kaygılar olunca samimiyet de biter, ruh da yiter.

      Sil
  4. Yusuf son cümlen ne kadar tevazu sahibi olduğunu gösteriyor oğlum. Blog yazmak gerçekten ciddi bir iş. Maddiyat kaygısıyla başlanırsa kısa ömürlü olması muhtemel.
    Tespitlerin çok doğru. Ben mesela başladığımdan bu yana içeriklerime destek olsun diye onlarca kitap okudum. Daha çok felsefi kitaplardı. Üstelik ziyaret ettiğim ve çeşitli konuları işleyen bloglardan çok edinimlerim oldu.
    Çok kişiyi tanıdım, sevdim. Bir gönül bağı oluştu. Blog yazmayı çok seviyorum.
    Velhasıl çok güzel bir yazı idi. Fikirlerine, kalemine sağlık oğlum. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfirullah Ece abla :) Blog yazmak kadar okumak da önemli. Vakit buldukça blog yazılarını severek okuyorum. Yalnız en son takip ettiğim blog sayısı 250'yi geçtiği için hepsini düzenli olarak okuyamamaya başladım. Elimden geldiğince haftasonları bloglar ne paylaştıklarına bakmaya devam :) Teşekkür ederim Ece abla, sağlıcakla kal :)

      Sil
  5. Önce insan neden blog yazarı olmak ister bu soruyu kendine sorup öyle işe koyulmalı
    Sonrasında belirlediği ve bilgi sahibi olduğu konuda özgün yazılar yazdığı sürece onun önünde hiçbir engel kalmaz .
    Çoğu blogger gibi para en son aşama ben kendimi ifade edeyim kendim için yazayım gerisinden banane
    Sevgiyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keslinlikle haklısınız. Ben de belki böyle düşünenler yazımı okur ve kendilerini anlarlar diye düşündüm. Benim için blog yazmayı en iyi yapanlardan birisiniz. Bu samimiyetle olmaktadır. Sevgiler, saygılar

      Sil
  6. Yazmayı, araştırmayı seven için bloglar tam da yeri, internet koca bir dünya küçük hesaplar bana tuhaf geliyor. Sadece para kazanma amaçlı blog açma fikri hiç reel gelmiyor bana, çünkü google olaya hakim bu işin teknik kısmı. Başta kendimiz özgün ve samimi paylaşımlar bekliyoruz. Sosyal medyanın en gerçek yeri buralar, ben seviyorum.. İyi ki yazdınız, selamlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloglar sosyal medyanın en samimi yeri burası sizin gibi blogger dostlarımız olduğu sürece. :) Sevgiler, saygılar..

      Sil
  7. Blog yazmak da okumak da çok güzel. Severek yapılan işten para kazanmak da güzel. Ama sırf para hırsı ile blogunu reklama boğanları sevmiyorum. ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, sayfanın her yerinde reklam olması güzel olmuyor. Ben nedense sayfanın en başında kocaman reklam görünce oradan hemen kaçasım geliyor. :D

      Sil
  8. Filmler hakkında yazıyorum ve dediğiniz gibi araştırma yapmadan yazılmıyor. 200 kelimelik bir yazı yazmak için bazen o kadar çok şey okuyorum ki. Oyuncular, ekip, kaynaklık eden kişiler, sinema hakkında teknik bilgiler... Çoğu yazılarıma yansımıyor ama sonuçta birimim artıyor... Blog yazıp para kazanmayı hayal olarak görüyorum. En azından benim cephemden böyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogunda yaptığın iş gerçekten zor, çünkü sürekli araştırma gerekiyor ve yeni çıkan filmler için gündemi yakalaman gerekiyor. Bu kadar işi yaptığına göre bu konuları çok sevdiğiniz anlaşılıyor. :) İnsan sürekli tutkularının peşinden gider..

      Sil
  9. doğum sonrası faklı bir şeylerle oyalanmak adına açtığım bloğum şimdi beni tamamen farklı boyutlara getirdi, yüz yüze tanışmasak ta yeni blogger arkadaşlar, yeni tecrübeler, yeni kaynaklar konusunda ufkumu açtı.Blog dünyası hakkında daha bir çok şeyi yeni yeni öğrenen biri olarak bana çok uzak geliyor böyle şeyler. ama başarabilene de bravo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyalanmak için başladığınız bu yolda kendinizi keşfetmişsiniz. Sevmeseydiniz zaten sürekliliği gelmezdi. Blog dostları olduğu sürece bu yolda devam ederiz :)

      Sil
  10. Blogu çok seviyorum..elbette kimileri hobi olarak tutar kimileri bilgilendirici yönlerini geliştirerek paylaşımlar yapar kimileri ise bir kazanç yöntemi olarak görür ben bunların hepsini normal karşılıyorum yeter ki usulüne uygun bir şekilde yapılsın bir de şunu da unutmamakta fayda var her tohum gibi bunun meyvesini görmek de zaman alır ama en keyiflisi bu bekleyiş sürecinde bizim de zevk almamız nihayetinde beklenen kazanç için ZAMANIMIZDAN harcıyoruz bu da hiç bir maliyet ile ölçülemez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayatımızda geçen zamanımızdan başka değerli bir şey olduğunu düşümüyorum.Bu zamanımızı kaliteli geçirmeliyiz ve boş şeylerle başkasının zamanını çalmamalıyız. Blog yazmayı ben de sizin gibi seviyorum. :)

      Sil
  11. Bloglar aracılığı ile para kazanmayı istemek çok normaldir. Gerçek şu ki adsense hesabına başvurmak için bile 6 ay bekliyorsunuz. Bu sürede bir çok kaliteli yazı giriyorsunuz ve yorum alıyorsunuz. Zaman her zaman blog yazarının lehine işler. Zaman ilerledikçe blogunuz kalabalıklaştıkça değeri de aynı oranda artar. Para kazanmak için önce kendimiz blogumuzdan tatmin olmalıyız. Yeterince faydalı ve tatmin edici istatistik varsa para kazanmayı dert etmeyin. Hiçbir işe yaramayan fenomenler bile para kazanıyorsa blog yazarlarının para kazanması ve bunu hak etmesi normal ve gerekli.İyi bloglar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar takipçi ve okunma sayisi gerekir kazanmak icin? Bir de adsense reklamlarindan kazanmak icin illa tiklama mi gerekir Fenomenlerin takipçisi cok. Hitap ettikleri kitle geniş.

      Sil
  12. Çok güzel yazmışsınız, aynen katılıyorum. Bu arada ilk başta gerçekten taktik veriyorsunuz sandım . Başlık öyle olmuş olsa da :)
    Takibe alıyorum, ben de beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Burada bu başlığı atarak sürekli taktik vermeye çalışanlara dikkat çekmek istedim :) Sizi ben de takip ettim. :D

      Sil
  13. Çok güzel ve bilgilendirici olmuş yazın, bende bu şekilde düşünüyorum :) Ayrıca başlık dikkatimi çok çekti :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başlığı özellikle mesaj versin diye böyle attım :D

      Sil
  14. Asıl amaç paylaşmak.Yazmaksa, bizim seçtiğimiz yol.Severek ürettiğinden bir de kazanç sağlarsan ne ala ;) Gerçekçi ve boş ümitlere mahal bırakmayan bir yazı olmuş ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanımız çok değerli ve boş vaatler vermeyi adil bulmuyorum :D

      Sil
  15. Yazınızın başlağını ilk gördüğümde birbirinin aynısı neredeyse kopyala yapıştır türünde bir yazı olduğunu düşündüm 😊. Ama bir de sizi tüyolarınıza bakayım diye uğradım bloğunuza. Önyargım için affınızı istiyorum. Gerçekten çok güzel ve samimi bir yazı olmuş. Keşke her blogger önce üretmeyi sonra kazanmayı düşünse ne güzel olurdu o zaman zaten herkes kazanmış olurdu. Tabii ki çok emek veriyoruz çok zaman harcıyoruz göründüğü kadar kolay olmayan bir iş yapıyoruz ama bize kazandırdığı manevi değerler maddi değerlerin önünde olduğu zaman her şey daha güzel olacaktır diye düşünüyorum ve zaten zamanı geldiğinde ve bizler de gösterdiğimiz ve gördüğümüz samimiyet karşılığında her iki yönden de kazanacağımıza inanıyorum. Bu güzel ve gerçekten yol gösterici samimi yazınız için teşekkür ederim saygıyla 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle dikkat çeksin diye sipesifik başlık attım. :) Benim tek tüyom var, o da kendin ol. :D Güzel yorumunuz için ben de teşekkür ederim.

      Sil
  16. Uzun zamandır bir kenara bırakmıştım blogumu ilgisiz ve bakımsızdı. Bugün yeni bir yazı yazdım ve bir dolaşayım blog aleminde ne var ne yok dedim. Yazın gerçekten çok güzel olmuş acemidemirci ye sonuna kadar katılıyorum blog ve para kazanmak gerçekten oldukça zıt kavramlar gibi geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kişi kendisi için blog yazar. Siz yazmaya devam edin. Blog yazmak gerçekten süreklilik ister.

      Sil
  17. Şahsen reklam gelirleri değilde saygın bir marka altında YAZARLIK teklifi almak blog yazarı olarak en büyük idealimdir/ideallerim arasındadır. :) Bakalım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım ideallinizi bu sayede gerçekleştirmiş olursunuz. Unutmayın blog yazmak süreklilik ister!

      Sil
  18. Yusuf öncelikle ilk paragrafta bir cümle yanlış olmuş onu belirtmek istiyorum 'bir blogda geri dönüt alabildiğin' buradaki dönüt dönüş olacaktı sanırım bilgilendirmek istedim.

    Konuya dönecek olursak gerçekten çok güzel bir yazı olmuş inan bunu gönülden söylüyorum çünkü dediğin gibi neredeyse her blogta görmeye başladım bu tür yazıları.

    Alt başlıkları çok güzel açıklamışsın, blog yazarak bende çok kaliteli insanlar tanıdım ve bir çoğu ile yüz yüze görüşme fırsatım bile oldu ve halende görüşüyorum.

    Daha önce iki tane yerel haber sitesinden içerik hazırlama (editörlük) konusunda teklif aldım, fakat vaktim olmadığı için kabul etmedim.

    İnsan yaptığı işi severek yaptıktan sonra her zaman başarılı olur bence, yeter ki kopya içerik olmasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle düzeltme için teşekkürler. Sanırım gözden kaçmış. Sürekli yeni açılan bloglarda gördüğüm ve bahsetmek istediğim bir konuydu. Kopya içeriği ben de anlayamıyorum maalesef. Yazı yazıp paylaştıkça şahsen ben mutlu oluyorum. Zaten mutlu ettiği için blog yazıyorum. Bu arada editörlük teklifi almış olman çok güzel. Başarılarının devamını dilerim.

      Sil
  19. Ben de sasirdim basligi görünce Yusuf da mi dedim yani 😂. Ben keyif için yazmayi da keyif aldigin isten kazanabilmeyi de normal karsiliyorum. Ancak insanligini yitirmeden kimseyi kullanmadan tabii ki. Yazmak her zaman tutkumdu cok sükür bloglarim iyi bir okunma oranina sahip oldu. Adsense alamadim çok da önemli degil. Bloglarim için gercekten ciddi mesai harciyorum cogu zaman uykumdan feragat ediyorum ama sevmeden yapilmaz. Iki yil geçti zaman zaman trklifler geliyor ama para için uygun görmedigim hiç bir seyi kabul etmem. Bloglarima uyan bir iki satis ortakligi hesabim var simdilik bana yetiyor. Çenem düstü sevgiler deyip kaçayim 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amacım da zaten şaşırtmaktı. Yusuf da mı bunu yazdı derken aslında içeriğin gerçekten farklı olmasıydı. :) Haklısınız bloglarımıza çok emek veriyoruz. En önemlisi zamanımızdan feragat ediyoruz..

      Sil
  20. Ən çox da 1zamanlar yazılıb indi istifadə olunmayan bloglar təsir edir. Blog sayəsində dediyin kimi məlumatları daha düzgün və əksiksiz olsun deyə daha çox araşdırıb daha çox öyrənirik. Blog sanki başqa ölkələrdə, şəhərlərdəki insanları tanımaq deməkdir. Blogla daha düzgün tanımaq olur, çünki blogger düşüncələrini yazılarında əks etdirir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz de durumu çok güzel açıklamışsınız. Blog yazarak yeni şeyler öğrenirken yeni blog yazar dostları da kazanmış oluyoruz. Bir taş ile iki kuş vurmak gibi. :)

      Sil
  21. Öncelik para olunca; insan, ilgi alanına girmeyen alanlara yönelebilir ve bir süre sonra bıkarak bloğunu çöpe atabilir, diye düşünüyorum. Konunun üstüne düşüp başarması istisna. 9-10 yıldır blog camiasındayım, buradan para kazanılabileceğini henüz 2-3 yıl evvel öğrendim.

    YanıtlaSil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.