Her İnsanın Bir Hobisi Olmalı

Hobi

Hobi, denince aklımıza boş zamanlarımızı değerlendirdiğimiz bir takım uğraşılar aklımıza gelir. Sözlüğe bakınca buna benzer anlamda oluğunu "görev ve meslek dışında severek yapılan, dinlendirici, oyalayıcı uğraş" olarak görüyoruz. Bu kadar basit bir şey miydi hobi?

Bazı ülkeler işsizlik sorununu  hobiler ile çözmeye çalışmaktadır. Bazı girişimciler bu sayede hobi olarak başladıkları işlerini mesleğe dönüştürmektedir. Benzer hobilerle uğraşanlar ile görüşülerek bilgi paylaşımı olur. İnsanlar arasındaki iletişimi kuvvetlendirmektedir. Doğrusu, insanın hobisi olması ciddi bir iştir.

Sizlere tanık olduğum gerçek bir hikaye anlatacağım. Yaklaşık 5 yıl önce İsveç'te soğuk bir günlerden biriydi. Yakınımda bulunan göl buz tutmuştu. İnsanlar buz tutmuş gölün üzerinde ya karşıya geçiyor ya da birbirleriyle eğleniyorlardı. Gözüme yaşı bir hayli ilerlemiş amcamız ilişti. Yanında kar motorsikleti ve birçok anlam veremediğim aletleri vardı. Bir baktım buzun belirli bir yerini yuvarlak şeklinde kesti, oturağını koydu ve suyun içerisine oltasını attı. Anladığım kadarıyla bu amcamız balıkçıydı. Yanına gidip sorduğumda kendisinin elektrik santralinde çalışan basit bir işçi olduğunu öğrendim. Ekipmanlarına baksanız ülkemizdeki çoğu balıkçıdan daha profesyonel aletleri olduğunu anlardınız. Amcamızın sadece haftasonlarını geçirmek için bu kadar çok zahmete girdiği düşünmüyorum. Yıllardır severek yaptığı uğraşısı yani hobisi ona bir şeyler kattığını düşündüğü için yapıyordu.

Hala henüz bir hobi edinmediyseniz veya uğraş edinme ihtiyacındaysanız, aşağıda maddeler halinde aklıma gelen hobileri yazdım. Bir göz atın derim.

1-Blog tut

2-Fotoğraf çek

3-Koleksiyon yap

4-Yemek yapmayı öğren

5- Seyahat et

6-Bahçe işleriyle uğraş

7-Bir Enstrüman çalmayı öğren

8-Kod yazmayı öğren (bir programlama dili öğren)

9-Düzenli spor yap (koşu, yoga, meditasyon..)

10-Müze, sanat galerileri gez ve tiyatroya git

11- Dans türleri öğren

12-Yeni bir dil öğren

13-Balık tut

14-Resim yapmayı öğren (Karakalem, suluboya, yağlıboya, ebru..) 


Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

18 Yorumlar

  1. İlginç ama hobi aynı zamanda insanı hayata bağlar... Gerçekten güzel bir konu seçmişsiniz...

    YanıtlaSil
  2. listeden 6 tanesini yapıyorum. :) kod yazmayı öğrenmek de isteklerimden biri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar güzel, umarım daha fazla hobilere zaman ayırırsınız. :)

      Sil
  3. Size katılıyorum. Hobi çok önemli ve faydalı. Ben de bu konuda yazmıştım. Selamlar. http://turgayaksoy.blogspot.com.tr/2014/12/is-hayatna-hobi-destegi.html

    YanıtlaSil
  4. Kesinlikle insanın işinden ayrı bir uğraşısı yada hobisi olmalı bencede.
    Benim hobimde kendi kurmuş olduğum yemek blogunda tarifler yazmaya çalışmak. ..

    YanıtlaSil
  5. Soylediklerine aynen katiliyorum. Isin disinda bir hobi ile ugrasmak çok iyi geliyor. Hobin işin olunca daha guzel de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan sevdiği işi yapabiliyorsa ona ne mutlu. Hobi buna yardımcı olmaktadır. :)

      Sil
  6. ay kod yazmak aman aman yaa zordur yaaa :)

    YanıtlaSil
  7. Blog bahçe spor resim çekme tamam gençken balik tutmuslugum da var 😁😁😁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Spor aktivitelerinin hepsi sizden sorulur :D

      Sil
  8. Kendimce blog tutuyorum 😊 yemek yapmayıda öğreniyorum 😊

    YanıtlaSil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.