Yabancı Şarkıları Başarılı Bir Şekilde Seslendiren Yerli Sanatçılar

Başarılı coverlar

1-Erol Büyükburç - Sway

Erol Büyükburç'u tanımayanız yoktur. Maalesef 2015 yılında kendisini kaybettik. Müzik hayatına "Little Lucy" adlı besteyi plak yaparak başladı. Ülkemizde pop ve rock'n roll'un öncülerinden oldu. Başarılarından dolayı kendisine yerli Elvis denildi. Dean Martin'in söylediği "Sway" adlı parçasını Erol Büyükburç başarılı bir şekilde yorumlamıştır. Hadi şarkıyı dinlemeye başlayalım.



2-Ertan Anapa - Historia de un Amor

Ertan Anapa'nın sesini daha önce duydunuz mu bilmiyorum, ama bu sesi ilk defa duyduğumda birkaç saniyeliğine duraksadım ve sese yöneldim. O zamana kadar adını hiç duymamıştım. Ertan Anapa, 1961 yılında müzik hayatına başlamış ve aşağıda paylaştığım "Historia de un Amor" parçasına uyarlanan "Benim Bütün Dualarım Seninle" şarkısı ile çıkış yakalamış. Hatta Esmeray, Ertan Anapa'nın da bulunduğu müzik grubu "İnsanız Biz" adlı parçası ile 1978 yılında Eurovision Türkiye elemelerinde finale yükselmişler ve ikinci olmuşlardır. "Historia de un Amor" parçasını defalarca kez dinlemişimdir. Bana göre bu listedeki en dikkat çekeni budur. Parçayı Ertan Anapa yorumuyla dinleyin, bakalım bana hak verecek misiniz?



3-Ajda Pekkan - Bang Bang

Şimdi sıra bir süperstar'a geldi. Ajda Pekkan, Türkiye'de en çok dilde şarkı yapan sanatçıdır. Türkçe'nin yanı sıra İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Yunanca, Japonca ve İsponyolca olarak şarkılarını söylemiş ve çeşitli ülkelerde plakları yayınlanmıştır. Bang bang şarkısını 1967 yılında seslendirmiş. Ayrıca bu şarkıyı o dönemde çıkardığı plağına koymuştur.



4- Can Cox - Melancholy Man

İsminin yabancı olduğuna bakmayın. Gerçek adı Can Göksun. Müzik tarzı blues, rock ve caz'dır. Kaybedenler kulübü adlı filmin müziklerini yapmasıyla adını duyurdu. 2011'de çıkardığı albümüne, İngiliz rock müzik grubu The Moody Blues'ın 1970'de seslendirdiği, "Melancholy Man" adlı şarkıyı koydu. Başarılı bir cover olduğunu belirtmek gerek.



5-Deniz Tekin - La Vie En Rose  

Adını belki duymamış olabilirsiniz. Çünkü kendisi müzik dünyasının daha çiçeği burnunda müzisyenlerinden birisidir. Müzik hayatına cafelerde ve bazı sahnelerde şarkı söyleyerek devam etmektedir. Düzenlediği bazı etkinliklerin biletlerini büyük bilet satış yerlerinden biri olan Biletix'te satıldığına göre tanınmaya başlamıştır.




Tamamen kendi zevkime göre yaptığım listeyi umarım beğenmişsinizdir.

Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

14 Yorumlar

  1. Bu listede Müslüm GÜRSES olmalıydı. Çünkü yabancı şarkıları yorumlayan şarkıcılar içinde en çok ses getiren isim olmuştur. Onunla ve onu dinleyenlerle dalga geçenlere bile dinletmiştir kendini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kusura bakmayın, ben bahsettiğiniz şarkıyı bilmiyorum. Blog yazıyorsanız siz de ayrı güzel bir liste yapın ve hepbirlikte dinleyelim.

      Sil
  2. teşekkürler paylaşım için :)

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar,
    yeni blog açtım ve kişisel bloğumun desteğe ihtiyacı var eğer destek verirseniz oldukça memnun olurum İyi günler dilerim
    https://benirva.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  4. Malum antik çagdan gelen biri olarak hepsini taniyorum 😂😂😂

    YanıtlaSil
  5. "5-Deniz Tekin - La Vie En Rose" bunu aldım listeye ;)) Teşekkürler :) Güzelmiş bu, olmuş bu, alın bunu :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim. İyi dinlemeler o zaman :)

      Sil
  6. Erol B.burç ile Ajda'yı biliyordum da diğerlerini ilk kez dinledim. Güzelmiş.

    YanıtlaSil
  7. Teşekkürler, umarım güzel bir liste olmuştur :)

    YanıtlaSil
  8. Güzel bir derleme olmuş :) Nostalji de yaptık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Arada nostalji güzel oluyor.

      Sil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.