Madalyonun Öteki Yüzü


Her insanın bir kusuru vardır. Kimin kusuru az kiminki fazla, farkındalık görecelidir. Kusurlarımız genellikle bir şeyi umursamamaktan gelir. Bazen kişi kendisi için istediğini başkası için düşünmez. İnsan yaptığı kusurlarını farketmiyorsa acınası bir vaziyet ortaya çıkar. Toplumda yaşayan insan, kusurlarından dolayı karşısındakinin huzurunu bozmasına sebep olur. Bu da huzursuz olan kişinin işini iyi yapamamasına yol açar. Bu zincirin halkalarının uzadığı gibi uzayıp gider.

Diğer tarafa baktığımızda kusurlu olan şahısa ilk başta herhangi bir sorun oluşturmayacağını aklımıza getiririz. Fakat böyle düşündüğümüzde büyük bir yanılgı içinde olduğumuzu fark ederiz. Asıl en büyük sıkıntıyı kusurlu olan kişi çeker. Bu şahıs öncelikle halinden rahat ve hiçbir şeyden taviz vermeden yaşar. Gün geçtikçe çevresindeki insanların azaldığını farkına varır. Bir bakmış ki sırtını dayayabileceği bir dostu bile kalmamıştır. Sonra, neden insanlar tarafından dışlanmışım, diye düşünmeye başlar. Hatasını anladığında geç kalmış olabilir.

Meseleyi bulup düzeltmeye çalışırsa, o kişi adına ne mutlu. Ancak böyle bir çabaya girmeyen kişi adına da yapılacak bir şey yoktur.

Y.A

Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

7 Yorumlar

  1. Az bir çaba ile çok şey düzelir ama hep karşı taraftan beklenir.

    YanıtlaSil
  2. Yusuf Bey sıkıntı da şurada başlıyor bizim insanımız genelde kusurlu olduğunu kabul etmek istemiyor. Oysa kimse mükemmel olamaz ki! Kusurlarıyla kabullenmekte çözüm değil değil o kusuru saptadıktan sonra aynen sizin dediğiniz gibi düzeltilme yoluna gidilmeli. Çünkü insan ancak kendini böyle geliştirebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, maalesef dediğiniz o sorun günümüzde çok var.İnsanımızda düşüncesizce ben ne yaparsam doğru anlayışı var ve bence bu aileden kaynaklı el bebek gül bebek yetiştirilmesinden oluyor.

      Sil
  3. Merhaba! :) Blogunuzu yeni keşfettim ve takibe aldım. Sizide kendi bloguma beklerim,takip ederseniz mutlu olurum 💎 www.nurundelidolublogu.tk 💎

    YanıtlaSil
  4. Yusuf, insan kendisini objektif olarak değerlendiremese de, kusurları birileri tarafından mutlaka fark edilecek ve eleştirilecektir. İşte burada, kabul etmesi ya da kendisinde olan kusuru benimsediği için kusur olarak kabul etmemesi ihtimali vardır. Zarar verdiği sürece, karşı tarafın tepkileriyle karşılaşır. Giderek yalnız kalması olağan bir sonuçtur, ayni anlattığın gibi. Zaman zaman problem yaşadığımız konularda kendimizi sorgulamamız gerekiyor. Kalemine sağlık oğlum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi bir birey olmak ve iyi bir toplumda yaşamak istiyorsak sürekli muhakeme içinde olmalıyız, Ece abla. Güzel yorumun için çok teşekkür ederim.

      Sil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.