Çok Hızlı Geldin Yeni yıl


Uzun zaman olmuş bloğuma yazı girmeyeli. Elbette kendimce bazı sebepler var. Yalnız uzun yıllar her şeye rağmen yazısız bırakmadığım bloğumu öylece kendi kaderine bırakmış oldum. Hayatı planlı yaşamaya çalışsan da bazı şeyler geliyor o planları bir bir bozuyor. Ne demiş John Lennon; “Hayat siz planlar yaparken başınıza gelenlerdir.” Öyle başıma bloğumun şifresini unutma gibi fena şeyler de gelmedi. Yeni işe başlama, kısa dönem askerlik derken kafam allak bullak olmuş. Kısacası zaman buladım diyebilirim. 

Kitap okumayı, bir şeyler karalamayı, takip ettiğim blogları okumayı, en önemlisi bloğumu özlemişim. Hep söylüyorum, blog yazmayı seviyorum. Blog dünyasına bakıldığında sosyal medyanın kurbanı olduğunu görünce üzülüyorum. Bloglarda duygu, his ve samimiyet var. Öyle kaç kişi takip etmiş veya kaç kişi like atmış gibi bir düşüncesi yok. Yıllarca yazılmış öylece yalnız başına bekleyen blog sayfalarının yazılarını görünce hem seviniyorum hem de üzülüyorum. Sevincim sabırla, samimiyetiyle birileri görmese de olur edasıyla yazmış ve yazmaya devam eden blog yazarları var. Üzüntüm de bu gibi güzel blog yazarlarının en azından bir yorum yapılarak teşvik edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü hayat blogtan ibaret değil. Günlük sıkıntılar yazmaktan alıkoyabilir, istese de imkanı olmayabilir. 

Bir yılın daha sonuna geldik. Yılbaşı, yıl sonu veya yıl ortası gibi gibi günlerin hayatımızda bir önemi yok. Bu gibi kavramlar zamanın geçtiğini bizlere hatırlatıyor. Sadece yeni yıl için sağlık, mutluluk ve huzur dilemek hata olur. Yılın herhangi bir zamanında da bu dilekleri herkes için dilerim. Bence zararın neresinden dönersek bizim için kardır diyerek yeni yıl için kararlar alın. Bu hem kendiniz için hem de etrafınızdaki seviğiniz insanlar için de olabilir. Bunlar; sağlığın için, kendine ve etrafındakilere karşı yanlış davranışlarını değiştirmek için, hobi edinmek, kendi yeteneklerini geliştirmeye yönelik olabilir. İşte o zaman yeni yılınız o iyi dileklerle kalmamış bir fiil haline dönüşmüş olur. 


Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

13 Yorumlar

  1. Benim yılımda oldukça hızlı ve bir o kadar mutlu huzurlu geçti :) Umarım yeni yılda aynı şekilde huzurlu ve mutlu geçer :) Mutlu yıllar diliyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Yeni yıl sizler için sağlık, mutluluk ve huzurla dolu bir yıl olsun; Yeni yılınız kutlu olsun. Sevgilerle.:)

    YanıtlaSil
  3. Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Sizin de yeni yılınız kutlu olsun :)

      Sil
  4. Aslında blogdan uzak kaldığı zamanlarda hayatının önemli dönüm noktalarını yaşamışsın. Askerlik gibi, iş gibi. Güzel haberlerle dönmüş olman güzel. Blog dünyasına ara da verse insan, tam anlamıyla kopamıyor. Dediğin gibi samimiyeti var bu platformun, sıcaklığı var. Hoşgeldin tıpkı 2020 gibi, umarım bu yıl her gelen güzel gelir hepimize..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım 2020 herkes için güzel bir yıl olur..

      Sil
  5. Blog yazmaya başladığımda hiç sosyal medya hesabım yoktu, sonradan bu hesapları blogum adına açtım hatta fotoğraf ağırlıklı ig hesabımda aktif olmaya da çalıştım blog yazılarımla ilgili ama şimdi yine başladığım noktaya döndüm. Sosyal medyada aktif olmamaktan memnunum. Blogları etkilemesi hep konuşuluyor, haklılık payı da var belki ama tatmin ve emek anlamında yeri farklı blogların. Zamanla bu daha belirginleşecek sanırım.
    Blog sayfalarını dijital arşiv gibi düşünmek iyi bir motivasyon oluyor aslında. Daha sık düzenli yazmak, deneyim ve bilgi paylaşımı için kendinden izler bırakmak keyifli.
    Hedeflerinizde başarılar. Selamlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Teşekkür ederim. Size de blog dünyasında başarılar dilerim.

      Sil
  6. Merhaba, Sağlık en önemlisi gerçekten, yeni yılda kendimizi yeni blog yazılarımızı okurken ve yorum yaparken bulmak dileğimle..
    http://neseninkitaplari.blogspot.com eğer kitap bloğu seviyorsanız beni de tkip edersiniz belki :) saygılar

    YanıtlaSil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.