Changing lives and Opening minds...

 
Paris(Eiffel Tower)-FRANCE
Evet, uzun bir İsveç’te Erasmus macerasından döndükten sonra hayatımda neler değişti ya da ne kadar katkısı olduğunu burada yazmakla bitmez. Birçok Erasmus öğrencisinden duyacağınız şey hayata yeniden gelmiş gibiyim ya da Dünya böyle bir yer miymiş dersiniz. Adından da anlaşılabileceği gibi programın adı değişim (exchange) programı. Dünyaya bakış açınızın değişmesi bir yana Dünyanın dört bir yanından arkadaşlar ediniyorsunuz hem de samimi bir şekilde. Herkesin farklı anadilden gelip anlaşmanın ortak dili sadece İngilizce oluyor. O zaman İngilizceyi sevmeye başlıyorsunuz.
Ayrıca Avrupa’yı gezmek için büyük bir fırsat. Çünkü bu programdan faydalanan öğrenciler gittikleri ülkenin vatandaşının faydalandığı haklardan faydalanabilme hakları var. Mesela ülkenden aldığın oturma izni senin Avrupa Schengen Ülkelerine gitme hakkı tanıyor. Bu sayede özellikle İsveç’in birçok şehri olmak üzere İspanya, Fransa , Danimarka, Estonya ülkelerini gezdim. Bunu sırtıma çantayı atıp yollara düşerek yaptım.  Gitmeden önce hiçbir plan yapmadım sadece orada ne meşhur onu öğrenip not aldım,sonra gittiğim yerde information ofisten harita alıp ofiste çalışanın bir kaç tavsiyesini de dinleyip kendimi şehrin ara sokaklarına attım. Bazen amcalarla güzel sohbetler oluyor hatta birçok Türk kendiliğinden karşına çıkıyor. Biraz da macera düşkünü olanlar için güzel bir fırsat. Anlatılmaz yaşanır dedikleri bu olsa gerek...

Copenhagen(Little Mermaid)-DANMARK
Stockholm(Gamla stan)-SWEDEN


Barcelona(Sagrada Familia)-SPAIN
Tallinn(Alexander Nevsky Cathedral)-ESTONIA


                                   Erasmus - changing lives, opening minds for 25 years

Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

2 Yorumlar

  1. Kısa ve çok hoş bir yazı olmuş :) Umarım daha nicesini okuruz :) Tebrikler!

    YanıtlaSil
  2. Avrupa mimarisine hayranım umarım günün birinde gidip bu güzel yapıları inceleme fırsatım olur, artık bebek de olacak biraz zor ama olsun hayalini kurması da güzel :)

    YanıtlaSil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.