Kahve kültürü

Kahve, Dünyanın doğusundan batısına neresine giderseniz gidin her kültürde sağlam bir yer edinmiştir.

Kahve, arkadaşlarımızla hoş bir sohbet yanında yada sabah kalktığımızda uykunuzu açmak için ideal bir içecektir. Ayrıca dostlukların yapı taşıdır. Bir kahvenin kırk yıl hatırı var bizde. Hatta birbirimize sözler verirken bile bir kahveni içeriz artık yada bir kahve borcun olsun deriz.

Hemen hemen her kişinin kahve alışkanlığı vardır. Kimisi ara sıra kimisi de günlük kahve saatini oluşturmuştur kendinde.

Şimdi kahvenin tarihçesinden yada faydalarından bahsetmeye başlamayacağım. Damak tadına göre seçebileceğiniz filtre kahve tavsiyelerinden birazcık bahsedeceğim.

Colombian Kahve Çekirdekleri
Orta sertlikte yumuşak ve rahat içimi olan bir kahve çeşididir. Piyasada yani marketlerde en yaygın bir şekilde bulabileceğiniz kahvedir. Size tavsiye edebilecek kahveler: Kurukahveci Mehmet Efendi Colombian filtre kahvesi ve ve Jakobs Monarch filtre kahvesi.

Kenya Kahve Çekirdekleri
Turunçgiller aromasına sahip, yüksek asitliliği olan bir kahvedir. Ağızda hafif ekşimsi bir tat bırakır. Filtre kahve için en iyi seçimlerden biri oludğunun düşünüyorum.

Etiyopya Kahve Çekirdekleri
Daha çok meyvemsi aroması vardır. Yumuşak içimlidir.

Ayrıca tavsiye edebileceğim Starbucks'ın Coffee Verona kahvesi. Sert bir kahvedir. Ama süt ve bitter çikolata ile iyi gider.


Kendi kahve zevkime göre size birkaç tavsiyede bulundum. Hangisini beğeneceğiniz kesinlikle size kalmış. Dostlarınızla bol kahveli hoş sohbetler dilerim...

Kahve ile ilgili kısa bir anime film...

          

Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

6 Yorumlar

  1. İlk yazına uğradım şimdi. Ne kadar farklı hissediyor insan ilk başladığı günden bugüne değil mi? Kahve çok sevmekle birlikte türlere pek aşinalığım olduğunu söyleyemem :) Bu yazın bana rehber niteliğinde oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogumun ilk yazısını dönüp tekrar okudukça İsveç'in o soğuk geceleri aklıma geliyor. Elime termos kupamla kahvemi alıp gecenin bir ikisinde üniversitede sabahladığımı hatırlıyorum. Zordu ama güzel günlerdi.. Taa nerelere gittim bak :)

      Sil
  2. Türk kahvesinden başka kahve tercih etmeyen ben , filtre kahveye de sıcak bakar oldum.Bu yazı bana iyi bir rehber oldu . Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahveyi seven biri olarak bence kahvesiz hayat geçmez. Sağolun :)

      Sil
  3. Kahve kolik gibiyim yaa, günde üç tur en az :)) Türk kahvesi tamam ok ama benim favorim filtre veya americano sade :)) kahve çekirdekli drajelere bayılıyorum bir de, kahve ile yapılan pastalara da, kahvesiz asla yaa!!! Kalemine Sağlık ki!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekür ederim,Kahveyi severim bende ve normal birine göre aşırı kahve kolik olabilirim.Günüm 2-3 fincan filtre kahve olmadan geçmez.

      Sil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.