Para koleksiyonculuğu

           Koleksiyonculuk zor bir hobidir. Herkes yapamaz denir. Sabır gerektiren iştir de ondan öyle denir. Ayrıca koleksiyoncu olan bir kişi koleksiyonunu düzenleyip, koruma, temizleme gibi işlemleri yapmalıdır. Yani biraz da zahmet ister. Bazılarına göre de modası geçmiş birşeydir. Bu hobiyle uğraşan için ise içinde herşeyi barındırır. Her bir parçası döneminden izler taşıdığından o günlere geri dönüş yaşatır insana. Hepsinin bir kendine göre hikayesi vardır. Tabi o günleri görebilmişse.

Kayseri Selçuklu Müzesinden
          Bende bozuk para koleksiyonculuğu yapıyorum küçüklüğümden beri. Belki bu işin başındayım ama devam etmeyi düşünüyorum buna. Amacın ne diye sorarsanız amaç yok.. Gerçekten öyle. Zaten çokta maddi değeri olmayan bir şey bu. Sadece merak diyelim.

Şimdilik çok çeşitli bir koleksiyonum yok ama birçok ülkeden bozuk para toplama şansım oldu. Bu ülkelerin bazıları: İsveç, Danimarka, Bileşik Arap Emirliği, Fas, Suudi Arabistan, Amerika, Macaristan, Çek Cumhuriyeti gibi…

Koleksiyonumun diğer kısmı ise tedavülden kalkan bozuk paralar oluşturmakta koleksiyonumu.


          İsterseniz sizde şuan cebinizdeki bozuk paraları bir kenara koyarak başlayabilirsiniz bu işe..

  
Kolay gelsin...
 

Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.