Erasmus nedir ya da ne değildir?

-Bayandan otobüs şoförü olur mu demeyin birçok yerde karşılaşırsınız. Hatta tır şoförlüğü yapan bayanlar bile görebilirsiniz.

-Marketten su alıp malesef kana kana içemeyeceksiniz.Çünkü sadece mineralli su bulabileceksiniz.Erasmusun ilk zamanında sabah çok susadım ve marketteki dolabı açtım hemen küçük şişede suyu alıp kafaya dikmemle genzimin yanması bir olmuştu. :)) şişenin üstü tamamen İsveççe yazılı olduğundan anlayamamıştım.

-Avrupanın birçok ülkesinde demiryolu ağları gelişmiş. Yolculuk yapacağınız zaman size kolaylık sağlayabilir ama fiyatları uçak fiyatları ile yarışır durumda. En ucuz yol zahmetli ama otobüs ulaşımını kullanmaktır. (Ryanair ve wizz air havayolu şirketi pahalılıkta hariç )


-Erasmus yapınca Avrupa turu yapmadan olmaz. Bu nedenle birçok gittiğiniz yerde sırt çantasını atmış sırtına ülke ülke gezen çok kişi görebilirsiniz ve bu garip karşılanmıyor. Bunlardan biri siz olacaksınız tabi ki de. Elinizde harita ile karış karış gezeceksiniz, yorulacaksınız ve cebinizden de olabilecek en asgari ücret çıkacak. Ayrıca kalacak yer olarak hostel ve havalimanlarını kullabilirsiniz :)

-İlk gittiğinizde harcadığınız paraya sakın şaşırmayın. Harcamalarınızı hesaplı yapacak yerleri gün geçtikçe bulacaksınız. Ayrıca hesapları biraz karıştırabilirsiniz para birim çevirme konusunda. İsveçe ilk gittiğimde cebindeki 1000 kronun iki üç alışverişte bitmesine alışamamıştım :) 

-Eğer helal gıdaya dikkat eden biri iseniz, market alışverişinizde gıdaları alırken sadece pork yazısı olup olmadığına bakmayın. Bulunduğunuz ülkenin dilinde de yazıp yazmadığına bakın.

-Erasmusa gittiğiniz şehirde belli bir süre sonra gittiğiniz dükkanlar,restoranlar veya cafeler sabitleşecek ve devamlı aynı yerlerde takılınca orada tanınacaksız. Bu biraz hoşunuza gidecek.

-Hafta sonlarında kaldığınız yurtta toplu yemek ve eğlencelere hazır olun. Yurtta kalanların çoğu erasmus öğrencisi olunca yaklaşık 15-20 farklı ülkenin kültürüyle karşılaşırsınız. 

Türkiyeye dönerken pek çok ülkeden samimi arkadaşlarınız olur. Giderken biraz endişeli olarak gidebilirsiniz fakat dönerken alıştığınız için dönmek biraz zor gelebilir size. En iyisi siz anın tadını çıkarın.Kendinize gelen özgüvenle "I am not the same after ERASMUS." diyebilirsiniz.

Unutmayın Erasmus sizin için ne isterseniz o olur..


Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

3 Yorumlar

  1. Merhaba blogunuzu takibe aldim bloguma beklerimm

    YanıtlaSil
  2. Güzel bilgiler. Paylasim için tesekkürler. Www.deryaninsporgunlugu.com

    YanıtlaSil
  3. Erasmus öğrenciler için çok güzel bir fırsat.

    YanıtlaSil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.