Gezi notum : Ankara

      Geçen yine yolum Ankara’ya düştü. Yanımda en yakın dostum  ve samimi Koreli arkadaşları vardı. Ankara’nın soğuk kış zamanında ne yaptın diye soracak olursanız. Bence geçirdiğim en iyi zamanlarımdan biri diyebileceğim günlerden biriydi. İnsanın yanında dostu olsun yanında da hoş bir sohbeti yeter insana. Aynı zamanda güzel bir kültürel gezi de oldu.

Kimbap Kore yemeği
Ügre Uygur yemeği
 
Kore ve Uygur gibi çeşitli farklı kültürlerle ilgili yemekler tatma fırsatım oldu. Güzel bir deneyimdi. Özellikle de çatal, kaşık yerine çubuklarla yemek yemeye çalışmak daha eğlenceli bir hal kazandırdı. Aslında bir iki denemeden sonra çubukla yemek yemeyi başardım yine de biraz daha çalışmam lazım. :)  İsmini hatırladığım bazı yemeklerin isimleri şunlar: kimbap , ügre ,petir mantı..  Ayrıca dipnot olarak Korelilerin sağlıklı yiyeceklere çok rağbet ettiğini öğrendim.

     Ankara’ya gelince Ankara kalesine gitmemek olmazdı. Kış aylarında günler kısa dedik, hava kararmadan Kaleye çıkalım daha sonra hamamönünde bir yerde hem ısınmak hem de sohbet için bir yere oturmaya karar verdik. Yılın ilk günü olması nedeniyle hamamönündeki bazı yerler kapalıydı. Olsun bu sayede Kınacızade konağınında bolca vakit geçirme fırsatımız oldu. Tarihi bir mekanda antik eşyalar müzesine sahip bir konak ve ayrıca üst katı küçük, hoş bir cafe.  Klasik Türk müziği eşliğinde güzel bir Türk kahvesi de içtik. Kesinlikle tavsiye ederim.

Kınacızade Konağından
     Aslında anlatacak çok şey varda burada ben kısaca size özetlemeye çalıştım. Size küçük bir tavsiye bir şehri gezmeye gittiğinizde gezilecek yer yok deseniz bile tarihi mekanlarını gezmek size yetebilir.

     Son olarak Ankara gezimde Hikmet ile bana eşlik eden Miran Choi, Inhan Kang kardeşlerime teşekkür ederim. Inhan'ın kedisi Çakır'ı unutmamam lazım :)
Kınacızade Konağı

Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

5 Yorumlar

  1. Hamamönünde gittim ama bu yerleri gezmedim :/ Sanırım her seferinde aceleci davrandığımız ve geç saatlerde gittiğimiz için olsa gerek. Kore yemeklerini tatmayı çok istiyorum ama İstanbul'daki restoranlarda belli günler domuz eti de piştiğinden bir türlü cesaret edemedim :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. Yusuf Arslan19 Nisan 2015 15:07
      Kore yemeğini koreli arkadaşlarımızın sayesinde tatma fırsatım oluyor. Dışarıda bende yemedim hiç. Kimbap yemeğini evde yapmıştı arkadaşım. Farklı bir tattı ama güzeldi :) Denemenizi tavsiye ederim :)

      Sil
  2. Ankara'da gezilecek yerler tadılacak zevkler gerçekten çok az. doğma büyüme Ankaralı biri olarak bunu söylüyorum. Hamamönü ve kale iyi bir başlangıç olmuş tabi, ulus civarı hep tarihi yerler, Gökçek başkan oraları talan edip yıkmadan roma hamamını, eski meclisleri, ankara palas ve akköprüyü tavsiye edebilirim. onun dışında bize her yer avm :)) bol gezmeli mutlu günler ...

    YanıtlaSil
  3. Korelilerin geleneksel yemeği kimbap, Ankara ne alaka anlayamadım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocukluk arkadaşımın koreli arkadaşı sayesinde tanıştım.Ayrıca birçok koreli arkadaşımda var. Hatta şuan çocukluk arkadaşım Kore'de y.lisans yapmakta. :)

      Sil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.