Reklam deyip geçmeyin..


     Bir ürünü alırken acaba ihtiyacımız olduğu için mi yoksa toplum baskısıyla kendimizde eksiklik hissettirdiği için mi alıyoruz?
Tüketim çılgınlığı bize boş yere bir çok para israf ettiriyor. Firmaların reklamlarında hep bu tüketim çılgınlığı desteklenmektedir. Her yıl bir üst sürümü çıkan teknolojik ürünü alma hissiyatı uyandırılmaktadır. Bazen bu aşırı seviyelere ulaşınca kişi kendi gelir seviyesine bakmaksızın elinde bir yıl önceki ürünü olduğu halde yenisini almak için çoktan kuyruğa girmiştir bile. Hatta dünya medyasında da yer alan bir habere göre Çinde bir kişi yeni çıkan telefonu almak için organını, çocuğunu satmaya kalkışmış ve tüketici çılgınlığında ayrı bir boyut kazandırmıştır.

     Bir ürünü üretmek kadar pazarlamakta başarı ister. Sırf ürettiği ürünü doğru pazarlayamadığından zarar eden yada batan bir çok firma vardır. Ürünün kaliteli olması bir yere kadar satış oranlarını artırır. Ondan sonrası reklamlara kalır iş. Evet reklam gereklidir, ne kadar her tarafta gözümüze hoş gelmeyen tabela yada televizyon yayınlarının aralarında görmeye alışık olsak da.

     Yeter ki reklam aşırıya kaçmadan yapılsın ve amaç olmaktan çok araç olsun..

     İyi alışverişler herkese ;)


Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

2 Yorumlar

  1. Eksiklik duygusu, yetişme ihtiyacı, reddeilme korkusu.....pazarlama buralara hitap ediyro çoğu zaman..
    http://loveandsmile.wordpress.com/

    YanıtlaSil
  2. Tüketimin belirleyicilerinden biri belki de en büyük belirleyicisi galiba reklam.

    YanıtlaSil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.