Yurtdışını nasıl gezmeliyim?

Son gezimden geriye kalanlar
    Ben yurtdışına gezmeye gittiğinizde sırt çantanızla daha iyi gezileceğine inanan birim. Yanınızda bir rehber ya da tur acentası olmayacak. Kendiniz gezerek güveniniz ve cesaretiniz de artacaktır. Yardıma mı ihtiyacınız oldu hemen bir turist information bulup oradan bilgi isteyeceksiniz. Bir şehre metrosundan gireceksiniz, elinizde harita ile müzelerini, anıtlarını gezdikten sonra kafelerinden veya restoranlarından çıkacaksınız. Nereyi gezeceğime ise ya geziye başlamadan önce oluşturduğum listeden ya da turist informationdan aldığım tavsiyelere göre karar veriyorum. Elinize not defterinizi alıp günün belirli zamanlarında kahvenizi yudumlarken küçük küçük notlar alacaksınız.
Bu arada hoş sohbet edeceğiniz birçok güzel insanlar olacaktır. Bir şehri anlamak ya da hissetmek istiyorsanız ara sokaklarında biraz zaman geçirmeniz lazım. Arada bol bol fotoğraf çekinip hediyelik eşya almayı unutmayın :)
     
    Belki Yıllar sonra gezi not defterinizi açıp ara satırları okuduğunuzda o ülkede yaşadığınız aynı duygu ile güzel günleri hatırlamanıza sebep olacaktır. Bazılarınız soracaktır peki sen bunları nereden biliyorsun ?  Yaklaşık 6 farklı ülke ve 25’den fazla şehri gezme fırsatım oldu. Erasmus değişim programı sağ olsun. Umarım daha fazlası nasip olur.

Gezdiğim bazı şehirlerin haritaları

Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

10 Yorumlar

  1. aynen dediğine katılıyorum, rehberle gezmenin avantajı daha çok bilgi edinmek ama şu kadar saat buradayız bu kadar saat şuradayız olayı çok sıkıcı :(

    YanıtlaSil
  2. Sayfama ziyaretiniz için teşekkür ederim.
    Bu sayede bende blogunuzda tanışmış oldum
    Çok emek verilmiş,sıradan olmayan bir blogunuz var...
    Bilgi dolu... Severek takip edeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogum hakkındaki düşünceleriniz için bende teşekkür ederim :) Yazılarımdaki fotoğraflar dahil hepsi kendi emeğimin ürünü :) umarım beğenerek okursunuz, hoş geldiniz :)

      Sil
  3. blog keşif etkinliğinden blogunuzu buldum :) takipteyim benimde niyetim erasmusla yurt dışına gitmek , bakalımmm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz :) Kesinlikle Tavsiye ederim , hayatınızda unutmayacağınız anı kalıyor, sana tavsiye Erasmus sen ne istersen o olur ;)

      Sil
  4. Yazdıklarına katılıyorum. Şimdiye kadar hiçbir yeri turla gezmedim. Eski dönemler için bir şey diyemem ancak artık günümüzde bilgiye ulaşmak çok kolay. Oturduğumuz yerden nerde kalacağımızı, cadde, sokak, hangi müze, ne yenir, ne içilir vs. her türlü bilgiye ulaşıyoruz. Yazdığın gibi turist danışma merkezleri de çok kolaylık sağlıyor. İşin doğrusu özellikle Avrupa`da tren ağı çok iyi, ulaşım açısından da zorluk yaşanmıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız ;) Çok güzel açıklamışsınız.

      Sil
  5. Paylaşım için çok teşekkürler bu arada sizi takipteyim ben de beklerim.
    Bloğum http://guzelvekulturluyum.blogspot.com.tr/ Görüşmek dileğiyle:)

    YanıtlaSil
  6. Müthiş bir hayat tecrübesi oluyor tabi gezip gördüklerin. Ne güzel anılar biriktiriyorsun.

    YanıtlaSil
  7. İnşallah yaz için düşünceler düşünceler içerisindeyim gerçekleşirse çok mutlu olacağım :)) Bilgiler için teşekkür ederim...

    YanıtlaSil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.