HAFTA SONU KAÇAMAĞI: KAPADOKYA

     Uzun zamandır gitmeyi düşündüğüm ama bir türlü Kapadokya’yı gezmeye fırsat bulamıyordum. Hafta sonu gitmeye karar verdim. Birçok kişinin peri bacaları olarak bildiği Kapadokya için yola düşüyorum. Sabahın erken saatlerinde Göreme semalarını süsleyen rengarenk sıcak hava balonlarını ve gün doğumunu izlemek için gittim. Hava rüzgarlı olduğu için maalesef sıcak hava balon kalkışını izleyemedim. Ama olsun güzel gün doğumunu izleme fırsatım oldu.

Göreme Semaları
      Buradan Avanos’a geçiyorum ve sizlere bir müzeden bahsedeceğim. Guinness rekorlar kitabına girmiş ve Dünyanın en ilginç 15 müzesinden biri olan saç müzesinden bahsedeceğim.
      Hikayesine bakacak olursak; yaklaşık 35 yıl önce Çömlekçi Galip ustanın Fransız kız arkadaşı ülkesine dönmek zorunda kalmıştır ve dönerken aralarındaki duygusal bağa istinaden saçından bir tutam kesip atölyesine bırakmış. O günden sonra atölyeyi ziyarete gelen turistler bu hikâyeyi dinledikten sonra kendi saçlarından duvara asmaya başlarlar. Bu şekilde saç müzesi haline gelmiş. Saçların üzerinde birçok kişinin isimleri ve telefon numaraları olduğu için güvenlik nedeniyle içeride fotoğraf çekmeme izin vermediler.  Bu nedenle merak edenler için netten buluğum fotoğrafı paylaştım. 


Saç Müzesi (www.abc.es)
       Peribacalarını görmek için Paşabağ, Zelve ve Göreme açık hava müzesine gittim. Zelve, Unesco dünya mirası listesine alınmış eski bir yerleşim alanı. Göreme açık hava müzesi daha çok ilk Hristiyanlık dönemine ait kiliselerinin bulunduğu eski yerleşim yeri. Bu kiliselerin içinde yüzlerce yıllık duvar resimlerini muhafaza edilmesi için fotoğraf çekimlerine izin vermiyorlar. Zelve ve Göreme açık hava müzesine girmek için müze kart kullanabilirsiniz.  Sonraki durak, Kapadokyanın en yüksek noktası olan Uçhisar kalesi.  Bölgenin en yüksek yeri olması sebebiyle en güzel manzaraya sahip noktasıdır. Çevresinde birçok butik otel ve hediyelik eşya satın alabileceğiniz yer var. 


Uçhisar kalesinden manzara
     Son olarak Ürgüp şehir merkezini gezip gezimi sonlandırıyorum.
       
     Umarım beğenerek okumuşsunuzdur..


Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

14 Yorumlar

  1. Kapadokya ya yıllar önce gitmiştim bekarken. İnşallah oğlum ve eşimle de gitmek isterim..
    Saç müzesini hiç duyammıştım çok ilginçmiş
    http://loveandsmile.wordpress.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saç müzesi çok ilginçti ayrıca içerde size çömlek yapımını da gösteriyorlar. Umarım en kısa süre içinde gidersiniz.

      Sil
  2. Kapadokyaya iki kere gittim. Muhteşem bir yer. Çok ta güzel anlatmışsın teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Kapadokya ile ilgili bir yazı bende de var:) Gez gez bitiremediğim ve her defasında büyülenerek döndüğüm yer!
    Saç müzesine gitmiştim, yazdığın gibi fotoğraf çekemedim. Çok ilginçti gerçekten, dünyanın her yerinden o kadar saçı birarada görmek:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayfanıza hemen bakıyorum :) Bence hikayesi çok ilginç :)

      Sil
  4. Merhaba :) Blogunuzu Nil'in blog keşif etkinliğinde gördüm ve takipteyim. Bende bloguma bekliyorum sizi...

    www.beautybygizzy.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  5. İade-i ziyarete geldim:) iki yıl kadar oldu ben de gitmiştim her yeri adım adım gezme fırsatım olmadı ama gördüğüm gezdiğim kadarıyla çok güzel yer;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz :) Umarım kısa zamanda tekrar gidersiniz bende uzun aradan sonra ikinci kez gittim :)

      Sil
  6. İnşallah bir gün bana da gitmek nasip olur :) Nilin blog keşif etkinliğinde gördüm blogunuzu takibinizdeyim sizide blogumuza beklerim:)

    http://pembeminikmutluluklar.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  7. Türkiye'de görmeyi en çok istediğim yerlerden biri Kapadokya. Bu sene içinde bir aksilik olmazsa gideceğim mutlaka. O zaman ben de bir gezi yazısı yazarım artık :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah en kısa süre içinde gidersiniz kapadokya'ya ve gezi yazınızı bekliyor olacağım.

      Sil
  8. Saç Müzesi'ni ilk defa duyuyorum. Benim de hâlâ gidemediğim bir bölge Kapadokya. :(

    YanıtlaSil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.