Dünyadaki ilk IKEA ve müzesi..

Öncelikle bu yazım reklam içerikli değildir. 2 yıl önce İsveç'te Ikea müzesini ziyaretimden sonra yazdığım nottur. 

ikeainalmhult.com
     Herkes Ikea mağazalarını bilir fakat ilk Ikea nerede açıldı? Bileniniz belki vardır ama çoğumuz duymamışızdır. Bende oraya ilk gittiğimde öğrendim. Kısaca anlatayım. İsveç'in güneyinde Älmhult şehrinde açılmış ilk Ikea mağazası. İlk mağazanın yeri şuan müze olarak sergilenmektedir.
     Ikea mağazalarına gittiğinizde İsveçte köttbullar denilen meşhur isveç köftelerinden yemeden dönülmez. Türkiyede tattığımız ikea köftelerinden İsveçte malesef tadamadım. Sağlık olsun dedim nedeni ise dana etinden yapılmadığını öğrenmem oldu. Ben de vejeteryan menü aldım. Älmhult'da hem mağazası var hem de yanında müzesi var. Müzesine girince güzel bir tarih yolculuğu yapıyorsunuz. Eğer buralara yolunuz düşerse uğramadan geçmeyin :)

Ikea müzesinden kesit

Ikea müzesinden kesit

Ikea müzesinden kesit

*Ara ara avrupa gezi notlarımı yazmayı düşünüyorum. Umarım severek okursunuz. Sağlıcakla kalın..

Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

8 Yorumlar

  1. Müzesi olduğunu bilmiyordum ..
    mutlu haftalar ..
    http://loveandsmile.wordpress.com/

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. İsveçte 5 ay yaşamış biri olarak tüm ülkeyi gezmelisiniz :) Size küçük bir tavsiyem sadece kış ortası gitmeyin :) Ama bahar ve yazın tüm ülke yemyeşil..

      Sil
  3. Blogunuzu henüz keşfettim ve hemen takibe aldım. İsveç benim de en merak ettiğim ülkelerden biri. Çevre Mühendisi bir arkadaşım erasmus için gittiğinde sık sık bilgi alıyordum İsveç ve kültürü hakkında))

    YanıtlaSil
  4. cok bilgilendirici bir yazı olmus hocam emeginize saglık takipime aldım gidilmesi gerekiyormus gercekten ya :)

    YanıtlaSil
  5. Gerçekten dekorasyonuna aşık olduğum bi yer müzesi olmasına çok şaşrdım gerçekten :) takibinizdeyim benim bloğuma da beklerim :)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba, etkinliğe katılabilmeniz için şartları yerine getirirseniz listeye eklenebilir elbette isminiz..Sevgiler..

    YanıtlaSil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.