Avrupayı geziyorum #1 Kosta - Geyik Macerası ve Cam atölyesi

     Kosta, İsveç'in güneyinde bulunan küçük şirin bir kent. Kosta şehrinde İsveç'in en ünlü ren geyiği çifliğine ve Kosta boda cam atölyelerine gittim. Ren Geyiği İsveç'te ulusal hayvanlarından biri. Turizm için popüler bir simge olmuş ve hangi hediyelik eşya dükkanına giderseniz gidin üzerinde Ren geyiği simgesi bulunan kupa,anahtarlık,magnetleri bulursunuz.     
       Kosta şehri yakınındaki Grönåsens Älg Park'a yani çiftliğimize vardığımızda bizi İngilizce bilmeyen rehber karşıladı. Kendisi noel baba görünümlü sempatik tavırlarıyla tüm ziyaretçilerin dikkatini çekti. Çünkü çeşitli tarzdaki geyiklerin çıkardığı sesleri taklit etti. İsveçlilerin başı geyiklerden dolayı biraz sıkıntılıymış. Nedeni ise ülkedeki trafik kazalarının en büyük sebebiymiş. Bu bilgileri aldıktan sonra geyiklerin doğal yaşamını izlemek için ormanda gezimizi yapmaya koyulduk. Yetiştin bir geyiğin bir insan boyundan bile uzun olması biraz korkutucu olabilir ama gerçekten utangaç hayvanlar. Seveceğizden eminim. Gezi sonunda geyik hakkında birçok şeyi bulabileceğiniz hediyelik eşya dükkanına gidebilirsiniz. Hatta geyik etinden yapılmış sosis veya köfte bile bulabilirsiniz. Geyik etini tatmak için kendin pişir kendin ye tarzında doğa içinde piknik alanı bile bulunmakta.
     
     Sonraki durağımız 1742'de kurulmuş İsveçin en eski cam atölyesi Boda Kosta'ya gittik. Burada birçok değişik sanatçı tarafından yapılan inanılmaz cam sanatları ile dolu.Üretim yerinde cam üretim proseslerini ve camın nasıl üflendiğini rehber yardımıyla görme şansımız oldu. Ayrıca üretilen ürünlerin sergilendiği ve satıldığı galeride bulunmakta.Atölyedeki birçok ürün sanatçı tasarımı ve el yapımı olduğundan biraz pahalı olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Buradaki gezmemizi tamamladıktan sonra akşam vakti geri döndük.



Kosta boda sanat galerisinden kesit
Kosta boda sanat galerisinden kesit

Kosta boda cam atölyesi
Kosta boda cam atölyesi

**Sonraki yazılarımda Avrupayı geziyorum başlığı altında Avrupa gezi notlarımı sizlerle paylaşacağım.Umarım beğenirsiniz.Yorumlarınız benim için önemlidir.

Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

2 Yorumlar

  1. Kostalılar sürekli "geyik muhabbeti" yapıyor olmalı :)) ne kadar ilginçmiş ben Kosta'yı duymamıştım daha önce. İlk fotodaki geyik çok tatlı ya! :)

    YanıtlaSil
  2. Kosta deyince akla hispanik memleketler geliyor ama gel gör ki en soğuk köşedeymiş.. Eee öğrenmenin yaşı yok :)

    YanıtlaSil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.