Davetsiz misafirimiz var

     Bugün evin penceresini açtım baktım bir kuş gelmiş. Dikkatlice bakınca yanında da yumurtası var. Evdekilere haber verdim. Herkes şaşırdı ve meraktan bakmak istediler. Yuvası bozulmasın diye artık pencereyi açmıyoruz. Hatta korkmasın diye perdeyi bile açmıyoruz. Evin misafir salonunda olduğundan bizim için sorun değil. Şimdi yavrusunun yumurtadan çıkmasını bekliyoruz. İnternetten hemen araştırmaya başladım. Kuşların kuluçka süresi yaklaşık 15 gün olduğunu öğrendim. Ardından annesi yavru kuşa uçmasını öğretecek. Yani bir süre daha misafirimiz olacak. Evimiz üst katta olduğu için dış tehlikeden de emin olacaktır. 
     Ertesi sabah kalktığımda yuvayı kontrol edeyim dedim. Baktım ki annesi yumurtayı bırakmış gitmiş.Acaba yiyecek birşey almaya mı gitti diye düşündüm. Yarım saat sonra geri geldiğini görünce sevindim. Şimdi dört gözle yavru kuşun çıkmasını bekliyoruz. 

Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

5 Yorumlar

  1. Aaa ne güzel!, nasıl yuvasını kuruyor, yavrusunu sarıp sarmalıyor ya, her gördüğümde nedense çok şaşırırım. Böyle çok pencere önü gördüm ben ama yine de şaşırıyorum, mucize gibi geliyor nedense. yavru kuş olunca haberimiz olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk defa görünce şaşırdım. Yavru kuşu sabırla bekliyoruz.Fotoğrafını görüntüleyebilirsem paylaşırım :)

      Sil
  2. Kumru ya benzettim ben, 2 ay kadar önce saksağan yuvasini gözleme fırsatım oldu. Böyle bir olaya tanık olmak gercekten heyecan verici, kendimden biliyorum. Hayırlı günler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel bir şey. Size de hayırlı günler dilerim.

      Sil
  3. Cıvıl cıvıl misafir pek güzel:)

    YanıtlaSil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.