Beslenmede nelere dikkat ederim

     Herkes sağlıklı beslenmek ister. Birçoğumuz bunun için çabalar. Ben de birkaç yıldır kendi kendime yediklerime, içtiklerime dikkat edeceğim dedim. İlk başta zorlansam da sonraları alıştım. Faydası ne diye sorarsanız kendimi daha fit ve dinç hissetmeye başladım. Aşağıda beslenmemde nelere dikkat ettiğimden maddeler halinde bahsettim. Bunların dışında evde yapılan günlük yemekleri yemekten geri kalmam. Her insanın bünyesine göre farklılıklar gösterebilir bu yüzden faydalı olup olmayacağına kendiniz karar verin.

1- İlk olarak gün içerisinde içilen çaya ya da kahveye şeker atmamalısınız. İlk başta zorlanacaksınız alıştıktan sonrasında şekerli çay içemeyeceksiz. Eğer kahvenizin yanında çikolata seviyorsanız azaltmanız gerekecektir.

2- Hamur işlerini azaltmamızda fayda var. Kilo alımında hamur işi birinci sırada yer aldığını birçoğumuz bilir fakat azaltmada biraz zorlanırız. Acıktığınızda atıştırmalık olarak en iyi şey biraz kuruyemiş tevsiye edebilirim. Bunun gibi kendimize alternatifler bulabiliriz.

3- Sağlıklı beslenmek denilince şeker oranı yüksek gazlı içeceklerden uzak durmak faydanıza olacaktır. Yerine ev yapımı çok az şekerli limonata veya ayran içebilirsiniz.

4- Günlük düzenli olarak kalsiyum almak kilo vermede en büyük etkenlerden biri olduğunu düşünüyorum. Süt, peynir, yoğurt bolca tüketin.

5- Yağlı yiyeceklerden de uzak durmak faydanıza olacaktır.

6- Günlük sebze ve meyve yemek sağlık için önemli.

7- Hergün az olsa da spor yapmanızda fayda var. İllaha spor salonu yazılmanıza gerek yok. Günde yarım saat yürüyüş yapabilirsiniz. Bisikletiniz varsa bisikletinizi sürebilirsiniz. Yeter ki spor yapalım.

Sağlıcakla kalın ;)

Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

3 Yorumlar

  1. Sekeri mumkun oldugunca azaltmakta fayda var. Disciye ne zaman gitsem bunu tavsiye ediyor. Dis yapisini sungerimsi bir hale getiriyormus. Nasil yani diye kendisine hic sormadim zira sekerin vucuttaki kalsiyumu harcamasi nedeniyle kemikleri zayiflattigini biliyorum. Yogurt, kuruyemis vb yiyeceklerde kalsiyum kaynagi olarak biliniyor. Ozellikle findik bu konuda cok faydali… Kaleminize saglik. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. ben yıllardır çaya şeker atmam..eşimi de alıştırdım.. şeker misafir içindir bizim evde..ama çikolataya dayanamıyorum :(

    YanıtlaSil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.