Bu Ay Ne Öğrendim #1

     Yeni bir başlık atarak yeni bir seriye başlamış bulunmaktayım. İnternette ya da oradan buradan öğrendiğim, gördüğüm ,deneyimlediğim şeyleri burada paylaşmak istiyorum. Zaman geçiyor ve bazı şeyler unutuluyor. Söz uçar yazı kalır diyerek buraya yazmak istiyorum.


* Çiçek yetiştirmeyi ve bakmayı seven biri olarak eve yeni çiçek alayım derken lale'nin sonbaharda dikildiğini öğrendim.Bunun üstüne lale soğanlarımı alıp 5 tane diktim bile.

* 1985'te yayınlana ünlü Back to Future filminde geleceğe gittiği tarihi yaşamış olduk. Filmde 30 yıl sonrasına yani 21 Ekim 2015'e zaman yolculuğu yapılıyordu. Filmdeki 2015'te uçan kaykaylar ,kendi kendine bağlanan ayakkabılar, bedeni değişen elbiseler günümüzde yok ama Dünya genelinde heyecanı vardı.

* Boeing firması yüzde 99'u havadan oluşan dünyanın en hafif malzemesini icat etti. Metal'in yüzde 99'u hava olmasına rağmen yüksek basınçlara dayanıklı olduğunu ve firma havacılık sektöründe hizmet verdiğinden gelecekte uçaklarda kullanımlarını görebiliriz.

* E-kitap okuyucuların kullanışlı olduğunu gördüm. Yurtdışında birçok kişinin elinde görmeme rağmen hala ülkemizde yaygın olmaması şaşırtıcı. Nedeni ise ülkemizde satışı yapılan e-kitapların basılı kitaplara göre ucuz ama yeteri kadar ucuz olmamasına bağlıyorum.

* Günümüzde 3D yazıcı ile anahtarlık,maket, medikal ürünler yapıldığını duymuştum şimdi ise ev yapmaya başlamışlar. Üstelik maliyeti normal yapılmış eve göre ucuz ve dayanaklıymış.


Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

11 Yorumlar

  1. Bu başlık altındaki yazıları zevkle takip edicem. Çok sevdim. Hepimizin bilmediği bi çok şey burda yazıyo olcak Teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, blogunuzu yeni keşfedip yeni serinizi çok beğendim. Sizi takibe aldım ve blogunuzu blogger dayanışma etkinliklerinde tanıtmak isterseniz blogumda linklerini yazılarımda bulursunuz. Saygılarımla...
    www.gamzenindunyasi74.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz, blogunuza uğrayacağım kesin..

      Sil
  3. Back to the future kısmı benimde aklima gelmisti :) Cok guzel bir yazı dizisi..devamini bekliyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,ilk başta güzel olur mu acaba diye endişem vardı.Olumlu geri dönüşler olunca severek yazarım artık. :)

      Sil
  4. Nergis içinde geç kalmış sayılmazsınız. Çokta güzel kokarlar. Bir keresinde lale ve nergis soğanları alıp ekmiştim. Lalelerden sadece biri açtı. Ama nergis soğanlarını 3 sene üstüste dikip çiçek almıştım... Yazınızdaki bilgiler kısa ve öz. Tam benlik :) Bu ay ne öğrendim paylaşımınızı destekliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nergis'i öğrendiğim çok iyi oldu.Hemen gidip birkaç tane almalıyım.Lale'nin yanına ne dikeyim diye düşünüyordum. Çok sağolun :)

      Sil
  5. Harika... bayılırım böyle bilgi paylaşımlarına..

    YanıtlaSil
  6. sayen de biz de öğrenmiş olduk bunları :) vay be! back to future'ı hatırlıyorum ben, çocukken izlemiştim ve bu yıllar geldiğinde uçacağımıza inanıyordum ben :) o yıla mı gelmişiz gerçekten? neyse ki ben uçtum bu sene :)))

    YanıtlaSil
  7. Güzel ve faydalı bir derleme olmuş. Laleleri ise çok zarif bulurum. Mevsimini ise sayenizde öğrenmiş oldum. :) Bana da beklerim. http://aysa-home.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.