Türkiye'ye Yıldız oluşumu, büyük veri ve uzay araştırma robotları hakkında konferanslar vermek için geldi.Dün ise Erciyes üniversitesindeydi. Konferans ilgi çekici ve uzay hakkında yapılan çalışmaların açıklaması mahiyetindeydi.
Konferanstan dikkat çekici konuları kısaca bahsedeyim:
*Uzaydaki karadeliğin gözlenmesini gaz ve toz bulutu olarak düşünürsek görünür kısa dalga boyu ile gözlenmeye çalışılırsa toz bulutlarına çarpar ve kapkara gözükür.Ama uzun dalga boyu kullanılırsa tozun arkasına geçer ve arkası gözlemlenir.
*Uzayı inceleyen radyo frekansı ile çalışan dev teleskobun çalışma prensibi ise moleküller titreşir ve bu bir frekansa tekabul eder. Bu frekans teleskoptan ayarlanır. Sonra gözlenen yerde CO,H, vb. gazlar olup olmadığı keşfediliyor.
*Mars'ta yapılan çalışmaların devam ettiği ve inceleme yapmak için Mars yüzeyine araçların nasıl indirildiğinden bahsedildi.
*2020 ile Marsta yaşam aranacağını, 2035 yılında ise ilk Mars astronotunu görebileceğimizden bahsedildi.
Uzay araştırma konularına ve NASA araçlarına merakınız varsa bu konferansa gidin derim. Türkiye'nin birçok ilinde birer ya da ikişer gün ara ile bu konferanslar verilecek. Tüm liste için tık..
Konferanstan bir kesit |
NASA'da bir Türkün olması gurur verici Ankara da sadece Hacettepe Üniversitesine gelmesi üzücü :(
YanıtlaSilÇok gurur verici tebrikler gençlerimiz için harika bir örnek.
YanıtlaSilUzayı keşfetmek masraflı olur,ama vereceği gurur ,nadide bir gururdur.Onları canı yürekten kutluyoruz.Bilgilendirme için teşekkürler.Sevgiler kardeşim.Ece ablanız.
YanıtlaSilheeey baksanaaa ben nasaya gittim gezdim yaaa ama bikaç yerine sokmuyolar :)
YanıtlaSilNe kadar hoş,kutlarız.
SilNasa'ya gitmeniz çok iyi, bir gün bende gezerim umarım. :)
SilGrur verici ve tabi ki imrendirici bir durum Nasa da olmak.. Uzay hep ilgimi çekmiştir...
YanıtlaSilAnlatılanlar öğrencilere yeni ufuklar açmıştır eminim. Belki de ilerleyen yıllarda bu gençlerimizi Nasa'da görürüz.
YanıtlaSil