Bu son olsun..


     Hava serin ve karanlık. Kış mevsimi iyice soğuk yüzünü göstermeye başladığı günlerde olduğuna alışmaya çalışmaktaydı. Eline bir kupa kahvesini almış ve uzaktan radyodan cızırtılı bir şekilde şarkı mırıltısı geliyordu. Derin düşünceler içerisinde o eski yaşanmışlıklara özlem ve hasret içinde sakince oturuyordu. Zamanın kaç olduğundan habersizdi. Bu durum endişeye kapılmasına sebep olmuyordu. Tam o sırada radyoda duyduğu "ne yalnızlık ne de yalan üzmesin seni" şarkı sözüne karşılık içinden "bu son olsun bu son" dedi. 
     Aslında her kötü bir şey olduğunda bu sözü sıklıkla tekrar ettiğini farketti. Diğer yandan mutlu ve güzel günler yaşarken ise hiçbir müdahalede bulunmadan çabucak tükettiğimizi anımsadı. Bu insana güzel günlerimizin neden çabuk, zor günlerin ise neden uzun geldiğine cevap olmalıydı.
     Her şeye rağmen anılarımızı anlatırken meşakkatli günlerden ziyade, hoşnut olduğumuz günlerden bahsederiz. Bizi bilmeyen biri anılarımızı duysa hep bahtiyar olduğumuzu zanneder. Gizlediğimizden kaynaklanmıyor bu durum. Unutmakta bize verilen güzel bir lütuf olduğu gerçeği ile karşı karşıya kalıyoruz.
    Sonuçta her şeye arkamızı dönüyoruz ve umutla önümüze bakıyoruz.  
 

Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

19 Yorumlar

  1. Bu son olsun bu son...
    kalemine sağlık ;)

    YanıtlaSil
  2. Bu son olsun bu son... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka bir talihsilik yaşamamak için umarım bu sizin için son olur,ayrıca yeni kitabınızda başarılar dilerim ;) yolunuz açık olsun :)

      Sil
    2. Teşekkürler... Yorumunuzu gördüm. Keşke görevliye sorsaydınız, kitap D&R'da var çünkü, size rafı gösterirdi... :)

      Sil
  3. Son zamanlardaki mottom umut. Umut hep var umut hep olsun zaten.. O şarkıyı da çok severim buarada :)

    YanıtlaSil
  4. Umutsuzluk herşeyden kötü bir durum

    YanıtlaSil
  5. Umutsuzluk herşeyden kötü bir durum

    YanıtlaSil
  6. Bloglarda da oyle herkes güzel seyleri yazıyor bence iyi de yapıyorlar. Ama dışarıdan dertsız mükemmel bir imaj çiziyoruz. Oysa herkeste ne fırtınalar kopar bir yasayan bilir. Ama güzellikleri paylaştıkları artar fırtınalarınbaskaları bilmese de olur degıl mi ? ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısmen haklısınız ama bunlar da işin tuzun biberi :)

      Sil
  7. Cok dogru bi şey yazmışsınız "unutmak bize verilen en güzel lütuf"

    YanıtlaSil
  8. Geçmişte irtibatta kalmak yanlışlardan ders çıkarma açısından faydalı ama çokta takılmamamak lazım. Bize lazım olan önümüze umutla bakmak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olumsuzu değil güzeli görmeliyiz, güzel gören güzel düşünür.

      Sil
  9. Bu radyo ile büyüdüm philips lambasına bir şey olmasın diye dua ederdim. Bulması biraz zor du. Umutlar radyo ile çoğalıyordu.. Saygılarımla

    YanıtlaSil
  10. Aslında insanlar hiç bir şeyi unutmaz. Sadece o duruma alışır ve yaşananların artık eskisi kadar canını acıtmadığını fark eder. Tıpkı ölüm gibi. Yaşadıkları sayesinde olgunlaşır insan ve bir daha aynı hataları yapmamak için uğraşır. Herkesin başından hatırlamak istemediği olaylar geçmiştir mutlaka ve çevremizdekilere yansıttıklarımız da aslında bak ben bunca şey atlattım ama güçlüyüm, ayaktayım imajıdır. Çünkü kimsenin bizi güçsüz, umutsuz, çaresiz görmesini istemeyiz. Umut her zaman olmalı içimizde. Umut bizim gücümüz. Umudun olmadığı yerde ise hep karanlığa mahkum oluruz. Yüreğinize sağlık. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, sizin de yüreğinize sağlık her şeyi çok güzel özetlemişsiniz :)

      Sil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.