Bu ay ne öğrendim #3

  • Birkaç gün önce okuduğum şirin bir haberden bahsedeceğim. Ekvador ülkesinde otobanda karşıdan karşıya geçmeye çalışan bir hayvan yolun yarısını geçiyor ve yolun işlekliğinden korkmuş.Sonuç olarak orta refüj direğine sıkıca sarılınca ortaya şirin bir görüntü çıkmış. Hayvan için zor bir durum tabi. Neyse ki polis tarafından kurtarılmış.
  • Dünyanın en küçük bilgisayarı cebe girecek kadar küçük olduğunu gördüm.Raspberry pi adındaki cihazımız hem küçük hem de ucuz. Geçen yılın sonlarına doğru zero serisi 5 dolara iddalı bir şekilde satışa çıktı. Kendisini televizyona bağlaman yeterli ve kullan. Özellikleri ise ortalama bir bilgisayar kadar. En son çıkan oyunları oynamayacağım diyorsanız rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ülkemizde daha satışta değil ama ön siparişte bulunabiliniyormuş
  • Çinde bir adam oynadığı atari oyununun verileri silinmesin diye 20 yıldır cihazını kapatmamış. Geçtiğimiz bir ay içinde bu haberi Twitter hesabından duyurunca tüm dikkatleri üzerine toplamış.
  • Japonyada bir şehre her sabah sadece bir öğrenci için 3 yıldır tren seferi düzenlendiğini öğrendim. Başka yolcu olmadığı için istasyonun kapatılması gündeme gelmiş ve okuyan bir öğrenci devamlı bu hattı kullandığından mezun olana dek açık kalmasına karar verilmiş. Hatta tren seferlerini kızın okul saatlerine göre ayarlanmış. Eğitime önem verildiğinin bir numaralı göstergesi olmalı.

Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

15 Yorumlar

  1. O hayvan ne tatlı ama öyle! Çin'deki adamı senden duyuyorum. Azme bak azizim :D Ben elektronik aletleri gece yatarken kapatma takıntım yüzünden kesin çıldırırdım böyle bir durumda :D :D Haa bir de o atari nasıl bozulmadı ki 20 yıl hep açık durarak. Bak merak ettim şimdi :D Japonya'daki tren seferi ise inanılmaz duygulandırmıştı beni okuduğumda... Hiç şaşmamak lazım bu kadar başarılı bir toplum olmalarına.

    YanıtlaSil
  2. o hayvana bayıldım ne tatlı :) paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, bende yorumunuz için teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Teknoloji olayından fazla anlamıyorum ama şimdi bu akıllı telefonlar da pek büyük değil ve neredeyse bilgisayar gibi kullanılıyor. Bu 5 dolarlık ekipmanla mı olayı kotarıyorlar diye bir soru geldi aklıma. Büyük telefon firmalarının arge, reklam, vergi, adam çalıştırma vs masraflarıda büyüktür muhakkak ama 5 dolarcık! :)
    Japonlara bayıldım.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 5 dolar herkesin dikkatini çekiyor, reklamı yapılırken küçük olduğunu göstermek için para ile çekmişler ki bakın parasından bile küçük yaptık mesajı vermek istemişler :)

      Sil
  4. Japonyadaki tren seferi..
    Ne kadar duyarlı insanlar su japonlar eğitim konusunda.

    YanıtlaSil
  5. Japonyadaki tren seferi..
    Ne kadar duyarlı insanlar su japonlar eğitim konusunda.

    YanıtlaSil
  6. Hayvancığa çok üzüldüm kıyamam korkusu yüzünden ne kadar belli.
    Japonların insana ve yaşayan her canlıya verdikleri değere hep imrenmişimdir.Bir kişi için bu saygı yı ve değeri gösterecek yönetim başka yerde yoktur sanırım.

    YanıtlaSil
  7. İnsana verilen değer işte eğitime katkı sunuluyor. Maddiyata değil. Bir de çok ilginç paylaşımlar olmuş tebrik ederim.

    YanıtlaSil
  8. Raspberry için bir deneme yapmayı düşünüyorum ama grafik tasarım için yeterli olacak bir modeli var mıdır, biliyor musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Raspberry pi küçük bir cihaz olmasından bazı özellikleri kısıtlanmış. Daha çok gündelik işlerini veya ortalama bir şey yapacaksan uygun olur.Ayrıca linux tabanlı bir işletim sistemi olduğunu belirteyim. Şahsen ben kendi ana bilgisayarımda linux ubuntu kullandığımdan linux'a aşinayım biraz. Hızlı,güvenilir oluyor ama bazı programlarda desteklenmeyen şeyleri karşına çıkabiliyor. Eksiklik elbet olacaktır ama raspberry pi gibi küçük bir cihazda grafik tasarıma uygun olabileceğini düşünmüyorum.Yine de sen araştır derim :)

      Sil
  9. İsmi tembel hayvan. Devamlı ağaç üzerinde yaşayıp aşağı çok nadir bazı ihtiyaçları için inerlermiş. Yedikleri yapraklar çok az enerji verdiğinden çok az hareket ediyorlar. Aşağı indikten sonra hemen bir ağaca çıkmak istemiş olmalı fakat etrafta ağaç göremeyince bu direğe sarılmış olmalı diye düşündüm. Bütün bu bilgileri bir belgeselde izlemiştim. Çok ilginçti. O kadar yavaş hareket ediyorlar ki; üzerlerine böcekler bile yuva yapıyormuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler bilgilendirdiğin için :) Haberlerde adını görememiştim ve merak etmiştim :) Ama yolun ortasındaki o kormuş haline gerçekten üzüldüm.

      Sil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.