Netflix Türkiye'de ama eksiklikleriyle


     Dizi veya film izlemeyi seven biri misiniz? O zaman Netflix'i çok seveceğinizden eminim. Netflix dün Türkiye'de yayına başladı. Dünya genelinde popüler  olan Netflix internet üzerinden film ve dizi izleme platformu. Kolayca indireceğiniz uygulama ile Bilgisayarınızdan, tablettten, telefondan ve hatta televizyonunuzdan bile her ortamdan izleyebilirsiniz. Popüler dizileri bünyesinde barındırdığı gibi kendi bünyesinde yayınladığı birçok dizi var. Hatta bazı reyting kurbanı dizilerin Netflix ile geri gün yüzüne çıktığı haberlerini okumuştum.
    
     Netflix'e aylık üyeliğiniz oluyor ve bu süre zarfında istediğiniz kadar ve istediğiniz herşeyi izleme fırsatınız oluyor. Üyelik çeşitleri de var. Mesela tek cihazdan izleme, çift cihazdan izleyebilme ve dört cihazdan izleyebilme gibi özellikleri olan üyelikleri var. Cihaz sayısı aynı anda farklı diziyi farklı ortamlarda izleme olanağı veriyor. Siz televizyondan dizi izlerken kardeşiniz ise bilgisayardan film izlemesi gibi. Ücreti ise cihaz sayısı arttıkça artıyor ancak cihaz başına düşen fiyatta azalma oluyor. İlk defa üye olacaklara 1 aylık ücretsiz kullanım sunuluyor. Denemek için güzel bir fırsat.

     Dünya genelinde 60 ülkede yayın yaparken bunu bir anda 190 ülkeye çıkarması ile ülkemizde şimdilik birçok eksiklikleri barındırıyor. Netflix büyük bir mecra olması nedeniyle gün geçtikçe bu eksiklikleri görmeyeceğimizi düşünüyorum.
Bu eksiklikler kısaca şöyle sıralayım:
  •  Fiyatlar yerelleştirilmemiş direk Euro fiyatı üzerinden TL cinsine dönüştürülmüş. Birçok platform'un yaptığı gibi Türkiye'ye özel daha düşük fiyat belirlenecektir.
  • Türkçe altyazı seçeneği gelmemesi
  • Yerel içeriklerin sınırlı olması
  • Hd yayınlar olacağını düşünürsek adil kullanım kotası hakkında internet sağlayıcılarla anlaşmaya varılmamış olması



Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

15 Yorumlar

  1. Ücretsiz izlenebilen diziler ya da filmlerin ücretli izlenebilmesinin tercih edilmesi için muhteşem şeyler sunması lazım bize. Bilmem tercih edilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tercih edilip edilmeyeceği ileriki günlerde göreceğiz :)

      Sil
  2. Bu tarz yabancı dizi film izlemiyorum.Fakat bu program Türkiye'de belli kesimde yaygın olur gibime geldi .Çünkü işin ucunda para var hem internete hemde buna para veren bilemedim var mıdır?
    Tabii zevk meselesi.
    *Yalnız Türkiye'ye gelip türkçenin olmaması da değişik.Sistem oturdukça belki de yaygınlaşır.
    *Hd sistemi olunca 1 saatlik dizi artık donarak ancak 3 saate biter buna da bir ayar yapılsın.Aslında internete genel bir ayar yapılsa iyi olur!Bilgilendirme ve yazı için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  3. Güzel bir program fakat geliştirme şart :)

    YanıtlaSil
  4. Çok sevindim. Ben Amerika da Netflix izliyorum hep.Turkiyede olması büyük şans.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Basit hali ile ülkemize geldi malesef, amerika'da sunulan olanaklarla tam olarak gelince kullanmayı düşünüyorum..

      Sil
  5. geliştirilirse güzel . Merhaba !! Takipteyim :)

    YanıtlaSil
  6. Netflix'in daha bir albenili olması lazım sanırım, Türkiye'de tutması için ;) alt yazı falan..?..
    Ücretsiz seçeneği olduğu sürece biraz şansı zor gibi ama kalite de önemli tabi, fiyatı da uygun olabilirmiş, bir bakalım nedir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Netflix varsa altyazı veya diğer özellikleri gelir kısa süre içerisinde. Ancak biraz ülkemize uygun bir ücreti olmadığı sürece yaygınlaşmayacağını düşünüyorum.

      Sil
  7. Netfix adını ilk kez duydum. eğer görüntüler ve alt yazı kaliteli olursa, fiyatı da uygun olursa abone olabilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dünyada 70 milyona yakın üyesi var lakin ülkemize daha yeni geldi ve doğaldır ki bilmeyen çok kişi vardır. Bilgilendirme amaçlı küçük bir bahsetme yaptım.:)

      Sil
  8. Hem yazınız hem de yorumlar sayesinde Netflix hakkında kafamda bir resim oluştu. Kullanmak için biraz daha oturmasını beklemekte fayda var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle beklemekte fayda var ama biraz da sabırsızlık var sanırım. :)

      Sil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.