Podcast nedir?

Günlük Yaşam
     Aslında bakarsanız uzun zamandır blog yazarlarını takip ettiğim gibi podcast yayınlarını da severek takip etmekteyim. Peki nedir bu podcast?
Podcast ses, video gibi dijital yayınların rss akış beslemeleri ile telefon, bilgisayar gibi ortamlarda takip edilemesidir. Yani örnek vermek istersem bir radyo yayını var ve bunu mp3 formatında telefon gibi taşınabilir bir cihaza indirip istediğin zaman dinleyebilmendir. Eğer radyo dinlemeyi seviyorsanız podcast'i de seveceğinizi düşünüyorum. Günümüzde tv veya radyo yayınlarının podcastleri yanında birçok popüler kişisel yayın bulunmakta. Bu ortamda isteyen herkes kendi podcast yayını yapabilir. Elinde bir mikrofon ve ses kaydını düzenlemek için programın olsun yeter. :)
 
     Podcast yayınlarını takip edebilmen için birçok yol vardır. Bunların arasında en popüleri Apple'ın itunes'den takip edebilirsiniz. Ben buradan rahatlıkla birçok kanalı takip ediyorum. Ayrıca android, souncloud, youtube vb. gibi yerlerden de yayınları takip edebilirsiniz. Yeter ki yayıncının kullandığı bir platformu takip edin. İçerik olarak ingilizce dil eğitimlerinden tut eğlence, röportaj ,gündelik bilgiler, teknoloji haberlerine kadar her şeyi bulabileceğiniz ortam. Okuduğunuz bu yazıyı kısaca özetlemem gerekirse takip ettiğimiz blogların işitsel hali. :)


Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

18 Yorumlar

  1. Bu çok iyiymiş yaa.Radyo dinlemeyi seven birisi olarak böyle işitsel şeyler hep ilgimi çekmiştir teşekkür ederim bilgilendirme için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Radyo dinlemek güzeldir televizyon gibi zihni yormuyor. Faydalı o kadar yayın var ki televizyonu kapatıp radyo dinlemeye sıra gelmiyor malesef..

      Sil
  2. Bilmiyordum çok ilginçmiş . Teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir platgormmus...bazen hep açıklama beklememiz gerekiyor, arastirimiyoruz

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir platgormmus...bazen hep açıklama beklememiz gerekiyor, arastirimiyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Podcast kullanmaya başlayanlar genelde seviyor. Yıllar önce çıkmasına rağmen yurtdışında çok yaygın ama bizde değil..

      Sil
  5. Sanırım bu otobüs yolculuklarında dinlenebilecek güzel bir alternatif :) İleride mutlaka deneyeceğim için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel dediniz. Otobüs yolculuklarında iyi oluyor :)

      Sil
  6. Güzel bir bilgi oldu benim için de teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  7. Merhaba blogunuzu takibe aldim bloguma da beklerim

    YanıtlaSil
  8. Haftanın blogu etkinliğinden geliyorum. Mümkün olduğu kadar sizi takip etmeye çalışacağım. Başarılarınızın devamını dilerim.
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  9. Salam. Gözəl yazıdır, mən də podcast dən xəbərsiz idim. Sayənizdə öyrəndim. :) Çox bəyəndim istifadə edəcəm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, eğer faydalı olabildiysem ne mutlu bana. :)

      Sil
  10. Podcast içeriği bulma konusunda sıkıntılı bir materyal. Yurtdışı içerikleri bilmiyorum ama ülkemiz için içerik sanırım yetersiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer iphone kullanıyorsanız itunes'den rahatlıkla birçok Türkçe podcast yayınlarını bulabilirsin.

      Sil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.