Herkes yemek yapabilir mi?

yemek yapmak
 
     Aklıma "Herkes yemek yapabilir mi?" sorusu takıldı.
 
     Değerlendirmeyi yaparken yemeğin tüketilebilir olmasına mı yoksa lezzetinin unutulmaz olmasına mı bakacağız? Karşımıza geniş değerlendirme skalası çıkıyor. Tdk'nın sitesini açıp kelime anlamını aratınca karşıma "Yemek yeme, karın doyurma işi" olarak çıktı. Demek ki lezzet kısmı işin biraz lüks kısmında kalıyor. Hemen aklıma ''Yaşamak için ye, yemek için yaşama.'' sözü geldi.

     İlk başlarda yemek yapanlara bakar ve hayran olurdum. Malzemeleri çok olan yemekleri nasıl tarife bakmadan sırasını karıştırmazlar? Üstüne yemek çeşitleri eklenince daha da karmaşık durum ortaya çıkıyor.
Kısaca sürekli yemek yapmalarından tarife bakma gibi bazı aşamaları atlıyorlar. Bir eylemi bir kez yaparsan iyi ya da kötü tecrübe edinmiş olursun. Defalarca yaparsan artık o işin ehli olursun.

Yemek yapmaya başlamanın ilk önemli noktası kendinizi cesaretlendirmek. Bu kısmı çoğu kişi kolayca atlatır. Asıl önemli olan kısım kendini biraz zorlamak. Bazı kişilerden duyduğum ve beni rahatsız eden şey "Ben yemek yapamıyorum, bize yemek yap yiyelim." demesidir. Bunu diyen kişi karnını doyurmak istiyorsa önce önüne tarifi açsın, yapmaya çalışsın. İlki ve ikincisi güzel olmayabilir. Sonraki yemek yapma tecrübenizde başarılı olursunuz. Günümüzde bu konu hakkında çeşitli yemek blogları ve youtube kanalları mevcut. İşiniz daha da kolay olmuş oluyor. Doğal gereksinimlerimizden biri olan yemek yapıp yemeyi kendimiz kolayca karşılayabiliriz.

Bu konuyu şuna benzetiyorum: Çoğumuz araba sürebilir fakat azımız ralli yarışçısı olur. Yani herkes kendince yemek yapabilir ama belirli kişiler usta aşçı olur. :)

Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

13 Yorumlar

  1. Herkes yemek yapabilir tabii örneğin bi yumurta kırıp yanına biraz domates koydun mu yemek yapmış oluyorsun ama daha da gelişmiş tarifler var elbette biraz da merak işi her alanda olduğu gibi benim içi en güzel yemek onu kiminle ve nerde yediğindir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle haklısınız.

      Sil
    2. benimde aklıma bu gelmişti. kabuğunu kırmadan yumurta yapabilen herkes yapar bence. saygılar

      Sil
  2. maalesef ben yapamıyorum yaptığım yemek lezzetli olmuyor..:-((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz çaba gösterin ve kendinize uygun tarifler bulacaksınızdır.

      Sil
  3. Yemek rallisinin en kolay yolu makarna en zorluları dolma, sarma, mantı filan o zaman :)

    YanıtlaSil
  4. Bir tabir vardır ya, sevgisini katmak. Ben ona çok inanıyorum. Eğer istemeden zorla yapıyorsam bir yemeği, istersem daha önce 20 kez yapmış olayım lezzetli olmuyor. Ama bazen de en uyduruğundan yemek yapıyorum, yaparken seviyorum tencereyi, patlıcanı, patatesi :) Konuşuyorum onlarla. Vallahi çok tatlı oluyor :)

    YanıtlaSil
  5. Evet herkes yemek yapabilir. Ama en güzelini annem yapar :) O yapmaya bende yemeye devam edeyim :)) (Fazlasıyla tembeldi.)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anne yemeklerinin hep ayrı bir yeri vardır. :)

      Sil
  6. Annelerin hepsi birer rallici 😉

    YanıtlaSil
  7. Yemek yapma konusunda yeteneği ve isteği olmayan ben bile yemek yapabiliyorsam herkes yapabilir. artık sanal ortamda her yemeğin tarifi, fotoğraflı ve videolu nasıl yapıldığı var. özellikle nefisyemektarifleri.com'u herkese öneririm. isteyebileceğiniz her tarif var. ben hep oradan yaralanıyorum.

    YanıtlaSil
  8. Yemek yapmak aslında dünyanın en kolay işlerinden. Tarif belli, malzemeler belli. Bunların dışında katılması gereken tek şey sevgi. Sevgisiz yemek olmaz mı? Elbette olur da o yemek sadece karın doyurur, sevgi katılan, mutlulukla, neşeyle yapılan yemek lezzetli olur. Sevginizi kattığınız yemekler arttıkça rallici olmaya hep daha fazla yaklaşırsınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkürler ve durumu gerçekten çok iyi açıklamışsınız :)

      Sil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.