Kısaca Semaver Çayı

 
     Mevsimlerden yaz mevsimini bir ayrı severim. Gündüzleri sıcak ve bunaltıcı olması hiç önemli değil. Ilık yaz akşamlarında evin bahçesinde,balkonunda ve yahut şanslı iseniz çay bahçelerinde oturup eş dostla sohbetler etmek gibisi yoktur. Bunun yanına çay iyi gider ama bu semaver çayı olursa tam fevkaladenin fevkinde olur. Ne demişler; çayın hası odun ateşinde, insanın iyisi gönül ateşinde demlenir.

     Fıkır fıkır semaverdeki suyun kaynaması sohbete eşlik eder durur. Üstün biraz odun kömürü isi kokar yine de emeğinin karşılığını tam almış olursun. Hem sohbetten hem de çaydan memnunsundur. Hiç bitmesin istersin. Çayın sonunu görünce artık eve gitme vaktinin geldiğini anlarsın. Biraz durayım kalkarım denilir sonra biraz daha durayım derken artık saat başı veya buçuk olsun denmeye başlar. Saate bakınca zaman su gibi akmış gitmiş.

     Semaver çayınızı yudumlarken keyifli sohbet edeceğiniz dostlarınız hayatınızda eksik olmasın..


Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

11 Yorumlar

  1. Alnımdan süzülen teri elimin tersiyle silerek yazını okurken, yaz mevsimini ancak bu yazıda sevdiğimi söylesem yalan olmayacak. Çaya gelince her mevsim ne de güzel gider sohbetle..


    YanıtlaSil
  2. Henüz dün misafir olduğumuz arkadaşımızda, balkonunda semaver keyfi yaptık.Çay içmeyi çok seven biri değilim ama semaverde çay nasıl lezzetli oluyor. Gerçekten yazınıza çok hak verdim. Hele ki yanında hoş sohbet var ise.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş sohbetle her şey ayrı bir güzel oluyor :)

      Sil
  3. Ay ya çok içlendim Yusuf oğlum.Rahmetli annem Uşak'ta yaşarken biz, arkadaşlarını ağırladığı günlerde özellikle semaverde yapardı çayı.Ben ise annemin yardımcı olan tek kızıydım.İçimde varmış demek.Yoksa diğer kız kardeşlerim, Allah rahmetini esirgemesin onlardan, iş yapmayı sevmez ki herkes.Neyse konuklara ikram başlayınca ben semaverci başı olurdum.Annemin getirdiği boşalmış bardaklara zevkle çayları koyardım.Kimi teyze açık içerdi, kimi koyu.Hiç şaşırmaz tepsiyle sunardım onlara.Bana bu güzel günleri hatırlattın.Demek mutlu eden anılarım da varmış, hatırlattığın için sağol.Emeğine sağlık.Sevgilerimle oğlum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ece abla, çay demle ve tüm sıkıntılarından kurtul..

      Sil
  4. Çayın hasıyla ilgili sözü de duymuş oldum Sevgili Yusuf yazın ile. Odun ateşi bambaşka. Ekmek, pide, ızgaralar filan hep o ateşte güzel.

    Bir sonraki MİM için listedesin :))))

    Anlatım ile çay keyfi yapmış kadar olduk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, çayınız hiç soğumasın :)

      Sil
  5. çaycıların çayı ya da kahvelerin çayı güzel oluyo yaa :)

    YanıtlaSil
  6. semaver var, fokurduyor içeride ama öyle odun, kömür ateşinde falan değil de elektrikli olanlardan. olmaz de mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanınızda sohbet edebileceğiniz dostların varsa hiç sorun olmaz :)

      Sil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.