Hayal Panosu Yapın


Hayal panosu diye yazınca biraz garip oldu. Ne hayali? Pano mu?

İnsan büyüdükçe hayal kurmakta zorlanıyor. Nasıl olsa olmaz tarzında bahaneler türemeye başlıyor. Bu işi küçük bir çocuğun yüzme bilmeden, korkusuzca havuza atlamasına benzetiyorum. Bu çocuk daha işin farkında değil iken bir anda havuza atlar ve yüzmeyi öğrenir. Bu kadar basit. Ama büyüdükçe işler biraz karmaşıklaşıyor.  Korkular ortaya çıkıyor. Aynen hayaller için de böyle oluyor. Büyüdükçe korkular çevremizi sarıyor, hayaller de küçülüyor. Hayallerimizi canlı tutmak için bu işi biraz görselleştirelim. 

Elimize önce güzel bir mantar pano alalım. Biraz da raptiye alalım. Elinizde bunlar yoksa isterseniz iki tutmaç arasına ip de gerebilirsiniz. Önemli olan fotoğrafları asabileceğini bir yer olsun. Hayalin seyahat mi? O zaman bir pasaport fotoğrafı koy ya da gezmek istediğin bir yerin. Başka hayalleri de bu şekilde size hatırlatması için asın. Astığınız resimlerin yerini değiştirmeyin, sabit dursun. Bir yılın sonunda ,yolun neresindeyim, diye kendinize sormuş olursunuz.  Hayallerinize eğlenceli bir şekilde ulaşmaya çalışırsınız.

Hayal panonuzdakilerin hemen gerçekleşmiyor olması sizi hayal kırıklığına uğratmasın. Bu bir süreç. Panonuzdakileri yaşamaya devam edin ve birkaç hafta deneyip olmadı diye bırakmayın. Unutma ki; peşinden koşacak sabrın varsa, hayallerin gerçek olur.

Umarım bu tavsiye yazım teşvik edici olmuştur. Haydi o zaman, hayal panosu yapmaya..

pano

Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

14 Yorumlar

  1. Çok iyi fikir. Sürekli gözümüzün önünde olursa motive eder hem de.

    YanıtlaSil
  2. peşinden gidecek cesaretin varsa hayallerin gerçek olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim yazdığım son cümleye benziyor."Peşinden koşacak sabrın varsa, hayallerin gerçek olur." cümlesini sanırım bir filmden duymuştum.

      Sil
  3. İnternetten alış veriş yaparken iki tane almıştım. Hazır hatırlattın Yusuf oğlum. Kızım evin düzenini sağlar. Çalışma masamın yanındaki duvara asayım. Raptiyeleri de yanındaydı aldığımda. Yararlı bir öneri. Emeğine, aklına sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Panoyu yapmanız güzel olacaktır. Bu aslında bir bakıma bazı şeyleri hatırlatma mahiyetinde de oluyor. :)

      Sil
  4. Biz yapmistik esimle 😊

    YanıtlaSil
  5. Bende denesem fena olmaz aslında. ilginç ve güzel bir fikir :9

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) Bir yerden hayal panosu yapmaya başlasanız iyi olur..

      Sil
  6. Benim var kiiii :) Ama çok uçuk hayallerim var, pano bile bana bakıp 'ya hadi ordan' diyecek gibi sanki.Neyse çok güzel yazıydı :) Kalemine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Siz yine de hayallerinizi büyük tutun ve emin olun ki bazıları gerçekleşecektir. :)

      Sil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.