Kaktüs ve Ben


Odamın bir köşesinde duruyor. Kendisini bolca çiçek açan bitkilere tercih etmişim. İkimizde kendi halimizde takılıyoruz. Birbirimizi unuttuğumuz günler oldu, yanı başıma alıdğım günler de oldu. Ama o her şeye rağmen bana küsmedi. Zaman hızlı geçmiş ve tam beş yıl olmuş evime alalı.

Evet, bir kaktüsten bahsediyorum. Evinizde kaktüs yetiştirmek isterseniz yazımı okumaya devam edebilirsiniz. Kaktüslerin ömrü uzundur. Soğuğa ve sıcağa dayanıklıdır. Yalnız fazla su verirseniz onu ölüme terk etmiş olursunuz. Sulamasını yaparken arada bitki besini de vermeyi ihmal etmiyorum. Güneşi pek sever. Yetiştirene zahmet vermeyen bir bitkidir. Ayda bir sulamanız bile yetecektir. Kaktüsün büyümesini görmek biraz sabır ister. Düzenli bakarsanız yılda bir kez çiçek açacaktır. Eğer o da sizi severse yılda 3-4 kez çiçek açabilir.
Kaktüsü İlk aldığım zamanlar
Kaktüsümü ilk aldığım sene bir kez çiçek açtı. Şimdi ise 3-4 ayda bir çiçek açtığını görüyorum. İlk aldığım zaman küçüktü kendisi ve tabii ki saksı da. Büyüdüğünü görünce saksılarını değiştirin. Bu sayede toprağı havalanmış olur. Daha büyük saksıda daha kolay büyümesini sağlarsınız.

Son olarak, "neden kaktüs aldın?" diyenler oluyor. Aslında hiçbir nedeni yok. Yağmurlu bir kış gününde hızlıca evime gitmeye çalışırken yol kenarındaki çiçekçi dükkanının tezgahında gözüme denk geldi. Tek başına küçük bir bitki duruyordu. Sorgusuzca çiçekçiye girip kaktüsü aldım. Yani bir kaktüs alma düşüncesi bile yok iken, bir kaktüsüm oldu.
Kaktüsün Son Hali

Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

12 Yorumlar

  1. Pazarcıdaki çiçekçide görmüştüm. Alsam mı almasam diye git gel nihayetinde almamıştım. An itibariyle almadığıma pişman oldum. Çünkü büyüdükçe daha da güzelleşmiş. Kaktüsle ilgili fikrim şu an değişti. Çok beğendim çok güle güle büyütün...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, Kaktüs yetiştirmek sabır gerektiriyor ve gerçekten çok yavaş büyüyor. :)

      Sil
  2. Sabırlı birisiniz demek ki.Ben sanal alem dışında hiç çiçek açan kaktüs görmemiştim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çiçekçi bile yılda bir kez çiçek açar dedi.Düzenli bakımını yapınca yılda 3-4 kez çiçek açabiliyormuş. :)

      Sil
  3. severim kaktüsleri. Benim de her sene haziranda turuncu çiçek açan bir kaktüsüm var.
    Bu arada sizi mimledim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Memnun oldum, mimi severek cevaplayacağım. :)

      Sil
  4. Merhaba Tigrisin blogunda tesadüfen gördüm.Blogunuzu takibe aldım.Bloguma gelirseniz mutluluk duyarım.Saygılarımla :))

    YanıtlaSil
  5. Güzel bir anı olmuş. Kaktüs almak için güzel bir sebebsizlik..
    Kaktüs almak ya da almamak bütün mesele bu ☺
    Yazınızda biraz kopukluk hissettim bu arada.. cümlelerde özellikle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelişigüzel bir anda yazdım. Sanırım yazı dediğiniz gibi biraz konu bütünlüğü yok. Ama bazen böyle de güzel olabiliyor. Ama dikkat edeceğim. Yorumun için gerçekten çok teşekkür ederim.

      Sil
  6. Ay maaşallah o kadar güzel büyümüşki ilk defa bir kaktüsü bu şekilde çiçek açmış gördüm :)

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.