BLOGGER #MIM 2017'ye DOĞRU HAYALLER, DİLEKLER VE HEDEFLER


Beni mimlediği için güzide blog yazarı Cafe Tigris'e teşekkürlerimi iletiyorum. Haydi o zaman ben de bu güzel mimi cevaplamaya başlayayım.

1-Kimse mükemmel değildir ama yine de eksikleri düzeltmek mümkün. Huylu huyundan geçmez mi dersin? Yoksa şu huyumu değiştirsem hiç fena olmaz mı? Nedir o huyun? 2017 için kendinde değiştirmek istediklerin neler?                                                                                                                                                
Kimse mükemmel değildir. Mükemmellik, inananlar için sadece Allah'a has bir özelliktir. İnsan hata yapmasaydı zaten o kişiye insan denmezdi. İnsan hata yapar fakat sonrasında ders alıp tekrar aynı hatayı yapmaz, yapmamalı. En azından eksiklikleri düzeltmek için biraz çaba göstermeli. Ben de çaba göstermeye çalışıyorum. Eksiklik mi denir yoksa takıntı mı denir bilmiyorum ama ben bir işe başlayınca o işi bitirmeliyim. O işin yarım kalması beni sürekli rahatsız ediyor. Başka şey yaparken bile sürekli aklıma gelir. Basit bir örnek verecek olursam, bir kitabı okumaya başlamışsam aynı zamanda ikinci kitaba başlayamam.

2-Meşhur Alaaddin'in Sihirli Lambası oldu ya kucağına düştü. Ve tabi ki 3 dilek hakkı verdi. Dikkatli düşün, klavyenden çıkan her cümleyi gerçeğe dönüştürebilir. Ne dilerdin?                                                                                                                                                   
3 dilek hakkım olsa birini kendime, diğerini sevdiklerime, sonuncusunu ise dünya için kullanırdım. Karar vermekte aceleci biri olmadığım için kendi hakkım biraz kenarda dursun derdim. Diğerlerini çevremdeki sevdiğim insanların mutlu olması için ve dünya barış, huzuru için bekletmeden kullanırdım.

3-Şimdi gerçek hayata dönüyoruz, evin, çocukların, kendin, kedin.. için yeni yılda neler yapmak var aklında? Şimdiden düşünelim ki, yeni yıl kapıda hazırlıksız yakalanmayalım :)                                                                                                                                                            
Yeni yılda önce düzenli, güzel ve istediğim alanda bir işe girmek istiyorum. Mühendislik mezunuyum ve yüksek lisansta da tez dönemindeyim. Ayrıca dünyayı gezmek gerçekten çok istiyorum. Hem iş hem de gezmek aynı anda olmayacağı için bu hayalleri biraz ertelemek gerekecek. Kimbilir belki ileride bu planı iki kişi olarak gerçekleştirebilirim.

4-Piyangodan büyük ikramiye çıksa hepimiz dünyayı gezeriz değil mi? Sen neler yapmak isterdin? Bir de şöyle düşün, o istediklerin için çok  para şart mı? Belki de değildir.                                                                                                                                          
Piyangodan bana ikramiye çıkmaz çünkü hayatımda hiç piyango bileti almadım. Almayı da hiç düşünmüyorum. Hiç emek göstermeden bir insanın bir anda çok fazla parası olması akıl sağlığını bozar. O para hayır da,  mutluluk da getirmez. Sağlığın ve sevdiklerin yanında olsun zaten yavaş yavaş isteklerin gerçek olur.

5- Para para para. Para harcamadan da gerçekleştirebileceğin hayallerin vardır elbet. Haydi onları da paylaş, bekliyoruz.                                                                                                      
Öncelikle her işin başı sağlıktır. Sonrasında insanlara sürekli tebessüm ederek ve size yapılan iyiliklere teşekkür ederek gerisi kolayca gelir. Yeter ki insanın yanında sevdikleri olsun..


Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

14 Yorumlar

  1. Ne güzel bir mim olmuş dilerim tüm hayalleriniz dilekleriniz gerçek olur Sevgiler ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, sizin de hayallerinizin gerçekleşmesi dileğiyle..

      Sil
  2. İnsan yaşı ilerledikte sağlığın gerçekten daha önemli olduğunu anlıyor.Yaşınız ilerlemeden bunu fark ettiğiniz için sizi takdir ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çevremizdeki büyüklerimizi görünce herşeyi anlamaya yetiyor..

      Sil
  3. Umarım yeni yıl beklediğiniz tüm güzellikleri getirir size. Mim'ler gerçekten güzel oluyor. Katılmayı sevmesem de katılanların mimlerini okumayı seviyorum :) Sevgiler..

    www.mrsgoksin.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. :) Yeni yılın hepimize güzellikler getirmesi dileğiyle..

      Sil
  4. Merhaba, hazırladığım mim'in sorularının beğenilip hoşa gitmiş olması hoşuma gidiyor.Tesadüfen blog yazıları arasında dolaşırken mim'imin karşıma çıkması çok güzel bir de bir şekilde her mimi yanıtlayan kısacık minicik de olsa blogumun adını zikretse, bi yerde thegoodwishblog ismini geçirse keşke.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim. Mimin sizden çıktığını bilmiyordum ve sizi tebrik ederim :)

      Sil
  5. Öncelikle çok teşekkür ederim . Öyle naif bir yüreğin var ki . 2017 bütün isteklerini gerçekleştireceğin bir yıl olsun . Sağlık ve huzurla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimizin hayallerinin gerçekleştiği yeni bir yıl olsun 2017 :)

      Sil
  6. Tüm beklentileri gerçekleşsin. İşe giriş haberini alalım. Hiçbir kitap yarım kalmasın.

    Çok aklı başında, okuması zevkli bir MİM idi.

    Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. Cevaplar güzeldi Yusuf. İnşallah önce mesleğinle ilgili başarıların art arda gelir, sonra dünyayı gezersin dilerim. 2017 sana uğurlu gelsin Yusuf oğlum. Sevgilerimle :) Ece ablan :)

    YanıtlaSil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.