Ayrılık da Sevmektir

özlem

Ayrılık, tek bir kelime fakat insanı son derece yıpratanan hayatın bir gerçeği. Ama hangimiz sevdiğimiz eşimizi, dostumuzu veya ailemizi bırakıp uzaklara gitmedik? Burada özlenen ve özleyen olarak iki kişi vardır. Her iki taraf birbirine sevdiğini söyler. Ayrılık vakti gelmiştir bile. Ayrılık zor elbette.. Geride kalana da gidene de zor.. Arkada kalanların sizi özlediklerini duymak ayrı bir mutluluk, bir o kadar da üzücüdür. Seven sevdiğinin iyiliğini ister. Bu nedenle sessiz bir bekleyiş vardır. Bekleyişler ve özlemler yerini mektup kağıtlarına bırakır. Basit bir şarkı bile bizi hemence üzmeye yetebilirken, ayrılık gerçeği insanı üzmesi garipsenmeyecek şekilde normaldir.

İnsan nelere alışmaz. Hayatta yapmam dediklerine, alışmam dediklerine kolayca alışıyor. Alıştıkça insan kendine şaşıyor.

İnsan zanneder ki ayrılıklar hep acı olmalı.. Zanneder ki ayrılıklar hiç bitmeyecek. Oysa bir bilseler sevmeyi, işte o zaman ayrılığı da tanıyacaklar. Ben akşamları oturup seni düşünebilmeyi, duvardaki fotoğrafına bakıp iyi olduğunu bilmeyi sevdim. Burada Senin için en doğrusu budur deyip kabullenmeyi öğrendim. Gerçekten ben burada iyiyim aklının burada kalmamasını ve seni senden çok seven biri olduğunu bilmeni istedim.

Atilla İlhan'ın dediği gibi, ayrılık sevdaya dahil. Kısacası, Ayrılık da sevmektir.

Y.A

Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

11 Yorumlar

  1. Ayrılık ölümle olmadıkça daha katlanılır ve yeni başlangıçlara dönüşebilir. Ama ölüm acısı ve ayrılığı farklı, ona da Allah takdir etti deyip alışıyor insan. Yine de ruhunda gönlünde ayrılmışsan, ayrılık acıtmaz iyi bile gelir.Gerçek değilse uzak olsun.

    YanıtlaSil
  2. Yazınızı okurken Atilla İlhan'ın sözü tam aklıma gelmişti ki o sözle bitirdiniz :) Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Bu güzel yazı bana eski bir çağrıştırdı okurken, "Ayrılık yaman kelime".
    Şiirlerin kavramı :)

    YanıtlaSil
  4. Ahhhhh "ölüm Allah'ın emri ayrılık olmasaydı" Orhan Veli

    YanıtlaSil
  5. Attila İlhan'ın bu şiirini çok severim... Kaleminize sağlık... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Sevda bütün hislerin birleşimi değil mi. Her şeyi içinde barındırıyor. Ayrılıkta sevdaya dahil. Kaleminize sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Ölüm hariç her ayriligin caresi var 😊

    YanıtlaSil
  8. blogger gazetemiz sayesinde sayfanıza ulaştım, ölüm dışındaki ayrılıkların insan hayatına neler getireceği götüreceği belirsiz, bazen bu belirsizlik umulmadık güzel olaylar ,dostluklar vb. sebep olabiliyor....
    blogdakicin.blogspot.com

    YanıtlaSil
  9. Yusuf oğlum. Bir türlü fırsat bulup yazına gelemedim. Çok anlamlı bir post olmuş. Son paragrafın en çok hoşuma giden oldu. Zira tanıdığım bir durum. Ama gerçekten de zor ayrılık.
    Kalemine sağlık. Yeni yılın kutlu olsun oğlum. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  10. Güzel blogunuzu yeni keşfettim ama artık takipteyim, bize de bekleriz...

    http://hedefbodrum.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  11. Aşk ve ayrılık acısı üzerine bir yazı yazdım. Okumak isterseniz tıklayın: aşk ve ayrılık acısı nasıl geçer

    YanıtlaSil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.