Yeni Keşfettiğim Müzikler


Gün içinde insan pek çok müzik dinler. Birçoğumuzun kendine özgü müzik listeleri vardır. Fakat arada karşına farklı sanatçılar veya parçalar çıkabiliyor. İlk defa bir parçayı duyunca bazen, ben bunu neden daha önceden dinlememişim, diye kendine sorabiliyor. Bu beğendiğin parçayı bir yere not etmeyince dinlediğim şöyle bir şey vardı.. Hımm.. Parça nasıl başlıyordu. Tüh unutmuşum deyip geçiştiriyoruz.

Ben de bu gibi söylemleri yapmamak için birkaç parçayı buraya yazacağım. İleride hatırlamak istersem sizin gibi bu yazıya döner ve hatırlamış olurum. Paylaştığım parçaları çok bilinmeyen parçalardan seçmeye çalışacağım. Kısacası, dinlemenizde fayda var dediğim müzikler bunlar. Umarım beğenirsiniz.

1-Sivert Høyem - Sleepwalking Man

Sivert Høyem, İskandinav müziğini yakından tanıyan bir Norveçli şarkıcı. Sleepwalking Man şarkısı 2016 yılında çıkan "Lioness" albümünden bir parça. Yazıda sizlerle paylaştığım müzikler içinde en sevdiğim parça da diyebilirim. 


 

2- Dan Wilson - Disappearing

Dan Wilson, Grammy müzik ödüllü müzik söz yazarı,yapımcı ve şarkıcı. Yalnız müzik Grammy ödülünü söylediği şarkısı ile değil de yapımcısı ve söz yazarlığını yaptığı iki şarkı ile aldı. İlk Grammy ödülünü 2007 yılında "Not Ready to Make Nice" şarkısının söz yazarlığını yaparak 3 dalda müzik ödülünün sahibi oldu.

Ayrıca, Adele'nin "Someone like you" şarkısını hepimiz duymuştur. "21" adlı albümündeki "Someone like you" şarkısının yapımcısı ve söz yazarı olması ile 2013 yılında ikinci başarıyı elde etmiş oldu.



3- Eric Church - Mr.Misunderstood

Eric Church, Mr.Misunderstood albümünü 2015 yılında çıkardı. Mr.understood albümü ile 2016 yılında "Country Müzik Ödülleri Yılın Albümü" ve "Country Müzik Akademisi Ödülleri Yılın Klibi" ödüllerini aldı.


 4- Greg Laswell - Comes and Goes in Waves

Greg Laswell, ilk solo albümünü "Good Movie" 2003 yılında çıkarmış bir Amerikalı sanatçıdır. San Diego Müzik ödüllerinde, 2007 yılında yılın şarkısı ve 2014 yılında en iyi yerel kayıt ödüllerini almıştır. 2008 yılında Comes and Goes in Waves şarkısını içeren albümle şarkısını çıkarmıştır.



Sizin de tavsiyeleriniz varsa yorum olarak herkesle paylaşmanız beni mutlu eder. 

Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

10 Yorumlar

  1. Müzikleri tam olamasa da anlayacak kadar dinledim Yusuf oğlum. Seçimlerin çok iyiydi. İlk videoyu dinlerken ve seyrederken duvar yazıları dikkatimi çekti. Yaşam her yerde ufak tefek farklılıklar da olsa aynı diye düşündüm. Büyük farklılıklar da olmasa :( Emeğine sağlık. Hâlâ şiirini blogdan yayınlayamadım Yusuf oğlum, o gün yapmaya çalışırken bir çok taslak oluştu sonra bıraktım çabalamayı, ama mutlaka halledeceğim. Sevgilerimle huzurlu bir pazar günü dilerim oğlum :)

    YanıtlaSil
  2. Dinlediğim epeyce kuzeyli sanatçı ve grup var. Kimisi çok durgun;ama Tolstoy'un torunu muydu bir kadın sanatçı mesela, çok iyi gidiyor yorgunken :)

    Bahsettiklerini duymamıştım. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Yabancı şarkılardan pek anlamam ama :) bir çoğunun güzel müzik tınıları var Bunlarda Güzelmiş güzel tınıları var :) Emeğinize sağlık Sevgiler ...

    YanıtlaSil
  4. Güzel seçimler eline sağlık

    YanıtlaSil
  5. Bunlari duymamistim. Bu aralar müzikten uzaklastim. Ev o kadar gürültülü ki yalniz kalinca sadece sessizlik istiyorum.

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar. Blog kesif etkinligi sayesinde geldim. :) Muziklerden hic birini daha once duymamistim. Dinleyecegim! Ben de bloguma beklerim. :)

    YanıtlaSil
  7. Sonuncusunu ben de sevdim..oldukça dingin bir parça.

    YanıtlaSil
  8. blogunuzu yeni keşfettim bende beklerim.

    YanıtlaSil
  9. Norveçli sanatçının şarkısını çok beğendim(1 numara). Sayende yeni bir güzel şarkı daha keşfetmiş oldum. Sağolasın :)) ;)
    Bu arada bloğun içten geldi ve hoşuma gitti takibe aldım :) Aynen böyle devam ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman şarkıcıların diğer albümlerini dinlemeye devam :)

      Sil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.