Bir Pazar Yazısı

Pazar Yazısı

Bir Pazar yazısı yazmak istedim. Haftanın özeti şeklinde değil de birazcık sohbet tarzında olsun. Elinize kahvenizi alın diyeceğim, ama fazla kaçırmayın kahvenizi. Her şeyin fazlası zarardır. Bir kahvesever olarak biraz kafein bağımlısı olduğumu biliyorum. Kahvemi elime almayınca o gün ne yaparsam yapayım bir şeyler eksik olduğunu hissederim hemen.

Benim için arkadaşlarla gezmeye çıkmak demek bir kahve dükkanına oturup sohbet etmek demektir. Kısacası; dostlarla içilen kahve, neşedir. Diğer yandan, kahve yalnızlık ister. Bazen bir kahve yudumlayıp bir şarkı açarsın, sessizce dinler ve o şarkı seni istediğin hayallere doğru götürür. Elimde tuttuğum şu basit kahve hem yalnızlığa iyi gelir hem de sohbet ortamında dostlukları pekiştirir. Eğer şu an yanınızda kahveniz yoksa hiç üzülmeyin. Yeter ki yüzünüzdeki tebessümler eksik olmasın. :)

Hepimizin ihtiyacı var, biraz tebessüm edelim. Dünyada birçok şeyi bedeli ile elde edebilirsiniz. Tebessüm ve dostlukları elde edemezsiniz. O zaman gülümsemeye devam et, hayat güzel çünkü. Fazla da gülümsersen seni deli zannederler. Bir Orhan Veli şiiri der ki,

Sokaklarda giderken kendi kendime
Gülümsediğimin farkına vardığım zaman
Beni deli zannedeceklerini düşünüyorum.
Gülümsüyorum..

Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

14 Yorumlar

  1. Bisiklet bir kahve molasını ne güzel çağrıştırıyor.
    Kahvenin yerini bazen çay da alabilir sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatil denince nedense aklıma hep bisiklet figürü gelir. :) Evet, çayı da unutmamak lazım..

      Sil
  2. Bir türk kahvesi tutkunu olarak bak yine canım istedi. Ne güzel anlatmışsın Yusuf oğlum. Gülümsemeyi hiç ihmal etmememiz lazım. Dostlarımızın da gönüllerini almayı. Sağlıcakla kal Yusuf:)

    YanıtlaSil
  3. Güzel hoş sıcak ve dingin bir yazı..kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel ve keyfili bir yazı olmuş Şiir de Tam olmuş .Yüreğinize sağlık Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. ünlü bir büyüğümüz de demiş ki; "gönül ne kahve ister ne kahvehane, gönül muhabbet ister kahve bahane" :) bu arada, orhan veli'nin bahsettiği durum benim başıma çok geliyor :)

    YanıtlaSil
  6. bir fincan türk kahvesinin iyi gelmeyeceği şey yok gibi değil mi hem yalnızlığa iyi geliyor hem sevince

    YanıtlaSil
  7. Kahvenin de çayın da yeri ayrı bende.
    Güzel yazı.

    YanıtlaSil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.