Ah Bu Mevsim Geçişlerinin Gözü Kör Olsun


Üstümde öyle bir yorgunluk var ki, anlatamam. Bahar yorgunluğu mu ne diyorlar. Polene allerjim yok.. En azından ben öyle düşünüyorum. Bahardan şikayetçi değilim. Aksine çok seviyorum. Özellikle ağaçların yeşermesini ve çiçeklerin açmasını seviyorum. Hava ne sıcak, ne de soğuk. Tam istenilen şey bence. Yazın sıcaktan şikayet edilir, kışın da soğuktan. İlkbahar ise ikisinin tam ortası.

Güzel havalarda nedense işlerimiz yoğunlaşır. Kendini dışarı atmak istersin, fakat arkanda yapman gereken pek çok sorumluluğun vardır. İşte şu an ben tam bu bahsettiğim durumu yaşıyorum. Bahar yorgunluğu denen şey tüm enerjimi alıyor ve içimden çimenlere uzanıp yatmak geliyor.

Üstelik dün sabah saat 8 sularında masa başına oturmuşum ve akşam 6'ya kadar neredeyse hiç kalkmamışım. Öğle arasına çıkmadığımı farkedince bari kendime bir 10 dk kahve molası vereyim dedim. Kahve makinesi bozulduğunu öğrenmemle günün benim için daha zor geçeceğini anladım. Dışarı çıkıp kahve alacağım yer de yok. Birisi bana hazır 3'ü 1 arada teklif etti ama o imitasyon kahveyi maalesef içemiyorum.

Ben günde en az bir bardak filtre kahve veya sütlü espresso içerim. Bu sabah olur veya öğlen olur benim için farketmez. Bu nedenle kendimi zaten kahvekolik olarak tanımlarım. Zaman geçtikçe benim için daha da çekilmez hale gelmeye başladı. Saat 3 olmuş ve ben hala kahvesiz.. Yapmam gereken işlerle uğraşırken dikkatimin dağılmaya başladığını farkettim. Gökten bir grande caffe misto(orta boy sütlü filtre kahve) düşse belki o an dünyanın en mutlu insanlardan biri olurdum. Lakin olmadı... Bundan sonra her daim termos bardağımla çantamda yaz, kış kahve taşımaya çalışacağım.  (Yapamadı.....)

O halde onca olan şeyi mevsim geçişlerine bağlayıp bırakayım. Dışardan bir ses..  Tabi, tabi zaten kahve makinesini de mevsim geçişleri bozdu :)




Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

24 Yorumlar

  1. Bahar denildiğinde bile benim ruhum enerji ile doluyor. Senin bahsetmiş olduğun yorgunluk hali bana kışın gelir. Yerimden kalkmak istemem, yağmurun sesiyle daha da enerjim düşer. Fakat bahar geldiğinde kendimi kapattığım o duvarlardan sıyrılıp çiçeğin böceğin içine atarım. Alerjim de olmasaydı daha mutlu bir tablo edebilirdim tabi ama olsun ilaçlarla idare ediyorum ben de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahar ile doğa da canlanıyor. Her yer cıvıl cıvıl. Bahar yorgunluğunun neden olduğunu bilsek her daha güzel olurdu.

      Sil
  2. Kahvesiz olmaz ki ben çok iciyorum günde 4-5 fincan içerim. Sabah bie yudum kahve içmezsem kendime gelemem. Bu bahar yorgunlugu ve alerjik hal alerjisi olmayanlarda da görülebiliyormus. Saglikli insanin bile cigerlerini yorabiliyormus allerjen maddelerin yogunlugu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim için klasikleşmiş bir şey bahar yorgunluğu.

      Sil
  3. Kahve kokusu olmazsa olmaz:)

    YanıtlaSil
  4. Fotografı siz çektiyseniz çok güzel.. Çekmediyseniz de güzel fotograf.. Kahve seviyorum, her akşam yemeğinden sonra büyük fincanda sade Türk kahvesi içmeyi seviyorum. Kremalı kahveleri sevmiyorum, kahveye haksızlık gibi geliyor bana. Ama sevenleri çok vardır bir güzelliği.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef o fotoğrafı ben çekmedim. Telifsiz resimlerden seçtim. İyi bir fotoğraf makine alırsam birgün kendi makinemle çekerim. Şimdilik iphone 5s'le devam..

      Sil
  5. Ne tatlı bir yazı.
    Espresso ben de severim genel olarak her kahveyi severim ama o 3'ü bir arada türünden olmayacak,taze hazırlanmış olsun benim için kafi.
    Geçecek inşallah bolca şu içmeye çalış termos alamasan da yanına mutlaka bir kaç adet küçük su iç faydasını göreceksin.

    YanıtlaSil
  6. Yusuf oğlum. Genelde bir bitkinlik hâli mevcut hepimizde. Ben zaten mevsim geçişlerinde depresyonla savaşıyorum ama eskiden çok zordu. Şimdi tanıdığım için yenilmiyorum ona. Bloglar da durgun. Sayılı blog ortalarda. Birbirimizin kıymetini bilmemiz lazım :) Ben artık geceleri ziyaret ediyorum blogları.
    Kahve... Türk kahvesi içerim günde dört tane. Senin kahve makinesine üzüldüm doğrusu. Dilerim kahveli günlerin başlar. Sevgilerimle oğlum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın Ece abla, birbirimizin kıymetini bilmemiz lazım. Gittikçe düzenli ve saygın blogların sayısı azalıyor. Kendine dikkat et Ece abla :)

      Sil
    2. Sen de oğlum. Sağ ol :)

      Sil
  7. Alışkanlıklarımızı terk etmek zor tabii.

    YanıtlaSil
  8. kahvesiz asla :) mevsim geçişlerinde halsizleşen bir tek ben değilmişim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yalnız değilmişim. Mevsim geçişleri böyle işte.

      Sil
  9. "Yapamadı..."
    Bu eylemsizlik hali bana çok tanıdık geldi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayatımızda çoğu şeyi yapmak istiyoruz ama maalesef sonuç yapamadı oluyor..

      Sil
  10. Kafein ihtiyacı yükselmiş. Bahar yorgunluğu, bence hava değişimlerinin bedenimizde yarattığı denge bulma gerilimi...
    İş yoğunluğundan dinlenemeyince alerji de varsa insanı tepetaklak ediyor.

    YanıtlaSil
  11. MERHABA HANGI MAKINAYLA FOTOĞRAF CEKIYORSUNUZ ? HARIKA GORUNUYORLAR

    YanıtlaSil
  12. Yazınızdaki fotoğraf çok güzelmiş :D Yazdayken kışı kıştayken yazı özlüyoruz ama her mevsimin de kendine göre güzelliği var. Baharın da öyle. Farklı farklı meyveler, sebzeler, ağaç yaprakları...

    Kahveyi seven biri olarak yanınızda termos bardakla kahve taşıman en iyisi olacaktır. Her daim kahve. (Yapamadı) yazmak yerine yanında taşımayı denemelisin.

    YanıtlaSil
  13. An impressive share! I have just forwarded this onto a co-worker who was conducting a little homework on this. And he actually ordered me breakfast because I discovered it for him... lol. So allow me to reword this.... Thanks for the meal!! But yeah, thanks for spending some time to talk about this subject here on your website. hotmail sign in email

    YanıtlaSil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.