Kargo Beklemek Bir Ölüm


İnternetin gelişmesi ile online olarak alışveriş yapanların sayısı çok arttı. İstediğimiz bir ürünü kolayca yurtdışında olsa bile satın alabiliyoruz. Yalnız bu hıza ulaşamayan birileri var. O da kargo şirketleri. Burada marka vermeceğim, şu iyidir veya bu kötüdür de demeyeceğim. Bu yazıda sadece sürekli yaşadığım bazı sorunları yazacağım. Şirketlere şikayet yazmak da çözüm değil, çünkü bazen geri dönüş bile olmuyor.

  • Her ne kadar kargo şirketleri Türkiye'nin dört bir yanına en geç 1-2 günde kargonuzu ulaştırıyoruz deseler de bazen kargoların teslim edilmesi 3-4 günü ve hatta 5 günü bulabiliyor. Bahsettiğim yer bir köy veya bir ilçe değil, il merkezi. İstanbul'dan paketi otobüse verseler yaklaşık 9 saatte rahatlıkla alırım. :)
  • Kargo dağıtımında kurye 60 dairelik apartmanın kapısına kargoyu bırakıp gidebilir. Bunu defalarca yaşadım ve merkeze şikayet edince sistemde size teslim edilmiş gözüküyor deyip geçiştiriyorlar. Birgün kargoyu beklediğim için internetten takip numarası ile dağıtımda nerede diye bakıyorum ve almadığım halde bilmeden teslim almış gözüküyorum. Apartman dış kapısına bakınca orada kargom beni bekliyor oluyor. Kargolarınızı alıcı ödemeli alın ve bu sayede sen onların değil de, onlar senin peşinden koşsun. 
  •   Bir de bazı kargo şirketlerinin şubeleri kapıya direk hiç zili çalmadan evde yoktunuz kağıdı yapıştırıp gidiyor. Hatta hiç yukarı çıkma zahmeti göstermeden apartmanın dış kapısına yapıştırıyorlar. Bir defasında ben apartmanın kapısında beklerken kargo arabası kapıya yanaştı ve yanımda hiç zili çalmadan direk evde yoktunuz kağıdı yapıştırdı. O sırada beni farketmedi.
-Ben     : Neden zili çalmadan direk evde yoktunuz kağıdı yapıştırdınız? 
-Kurye : Zili çaldım, efendim.
-Ben     : Ben sizi buradan gördüm.
-Kurye : Yanlış görmüşsünüzdür.
-Ben     : Yalan söylemeyin! Ben sizi buradan gördüm. O kargo kimin adına geldi?
-Kurye : Yusuf Arslan adına.
-Ben     : O kişi benim ve bak yalan söylediğiniz ne kadar da belli. Peki kargom nerede?
-Kurye : Arabada efendim?
-Ben     : Alıcının evde olmadığını önceden bildiğin için mi kargoyu arabada bırakıp doğrudan evde yoktunuz kağıdı ile kapıya geldiniz?
-Kurye : ... (cevap yok)

Sonuç, sürekli şikayet eden biri oldum. Kendinizi çok yormayın. Ben bunlarla başa çıkamadım. Merkeze şikayet ediyorum, şubeye şikayet ediyorum fakat hala biraz bile düzelme yok. Lütfen, işinizi doğru yapın. Aldığınız personeli de sürekli takip edin. Bu sizin marka değerinizi düşürüyor. Marka değeri sadece televizyonlara, gazetelere reklam vermekle olmuyor.

              

Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

25 Yorumlar

  1. Bana da en çok denk gelen bütün gün evde olmama rağmen kapıya not iliştirilmiş evde yoktunuz kargonuzu teslim edemedik

    YanıtlaSil
  2. Mng öldürüyor beni yahu her adresin sonuna şu şubeye yollayacaksınız yazmak zorunda kalıyorum. Sanki demek zorundaymışım gibi. Yazmazsam bize kısmen daha uzak olan bir şubeye giriyor ve her seferinde ben arayıp 'efendim o tarafa biz değil beyazevler şubesi bakıyor' diyorlar. eee? tabi yalnizamaozgur paşa paşa gidip alır. Yine de resmi bir yerde oturduğum için işim nispeten daha kolay. Bulamama gibi bir fırsatları kalmıyor. (okuyucu gülüyor)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tür sorunlar hep şubeden kaynaklı oluyor. Bir şeyden sonra elimiz mahkum olduğu için paşa paşa gidip kargomuzu alıyoruz.

      Sil
  3. Bugün bende kapılarına gittim (mng kargo)Cumartesi Ankaradan çıkan kargom pazartesi sabahı merkeze şubeye gelmiş ama bir türlü eve gelemedi.Bende hazır çarşıdayken kargom heba olmasın oralarda diye gidip aldım.(Kapıda ödeme pek kapıda gerçekleşemedi tabi:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bıraksaydınız emin olun birkaç gün daha alamazdınız. Bir de şubelerin bazıları işleri yoğun olduğu için dağıtım yapmadığı halde her gün ulaşılamadı yazıyor ve ancak 4. veya 5.gün elinde oluyor.

      Sil
  4. Benim başıma çok dramatik olan bir versiyonu geldi. Beklediğim kargoyu kapıya kadar çıkarma ağırlığını aşmama rağmen kargocu 24 kiloluk kargo paketini bana taşıttı. Ben de bunun üzerine sizin kağıdınızı imzalamayacağım dedim. Artık ne kadar sinirlendiyse evime girip bana tehditler savurmaya başladı. Bir bayan olarak kargo beklemek böyle saçma sapan ve moral bozucu olabiliyormuş demek ki o gün onu öğrendim. Şikayet ettim, eşgalini istediler benden ama daha da haber gelmedi. O adam hala çalışıyordur belki de...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dikkat edin efendim. Sanırım, kargo firması kuryeleri sokaktan sualsiz topluyor.

      Sil
  5. Avusturyada da durum farkli degil 😕

    YanıtlaSil
  6. Çok daireli bir binada oturmadigim için çok şanslıyım galiba. Ama yine de bulunamadığım için kargoların şubelerine gitmek zorunda kalmışlığım var. DHL açısından hiç sorun yaşamadım. Onlar beni hep buldular. Ama diğer kargolarin yerlerini hiç bilmezken kitap alışverişleri sayesinde hepsini öğrendim. Cografya kültürüm arttı bu sayede!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yurtdışı kaynaklı kargolarda pek sorun olmuyor. Asıl yerli firmaların dağıtıcı şubelerindeki elemanlardan kaynaklanıyor.

      Sil
  7. Okuyunca çok şaşırdım. Bu yazının bir de videosu olsaymış bombaymış. Hangi kargo firması olduğunu da keşke yazsaydın. Gerçi ben az çok tahmin edebiliyorum sosyal medyada son dönemdeki paylaşımlardan ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kargo firmasının adını yazmamak için kendimi zor tuttum.Birçok kez yetkili mercilere yazdım ama cevap bile gelmedi. Mümkün olduğunca o kargo firmasını tercih etmemeyiyorum.

      Sil
  8. Aras kargo en iyisi bana göre şu ana kadar öyle bir sorunla karşılaşmadım. İnternetten ürün almadım daha önce o yüzden umarım bende yaşamam bu olayı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En iyi kargo firmasını bilemiyorum ama bu tür sorunlar bulunduğun şehirdeki kargo şubesine göre değişebiliyor. Bazen kargo ile acil veya çok önemli bir şey geliyor fakat günlerce beklediğinden işin aksıyabiliyor.

      Sil
  9. gerçekten internetten çok alışveriş yapan biri olarak yaşadığım en büyük sorun diyebilirim :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tür sorunlar çok yaşandığından çoğumuz bunlarla karşılaşmıştır.

      Sil
  10. İnternetten bir kitaplık aldım. 10 gün sonra kargoya verildi. Bunda sıkıntı yok çünkü sipariş verirken bunun olacağını biliyordum. O kargo 10 gündür Adana'da ve ben hâlâ kitaplığıma kavuşamadım çünkü kargocular eve gelmiş. Beni bulamamışlar, ev sahibinin oğlu ile konuşmuşlar. Kargoyu ona vermedikleri gibi evde bulamadık kağıdı da yapıştırmamışlar. Telefon ediyorum açmıyorlar. Artık bugün siparişi iptal ettim. Umarım paramı kurtarabilirim.

    Bazen gerçekten insanın sinirini bozuyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem zamanını çalıyorlar hem de moralini bozuyorlar maalesef. Her iki kargoda bir aynı sorun mu olur. Sürekli kargo şirketi değiştiriyorum ama hepsinde aynı sorun var. Şimdiye kadar tek kargo şirketinden memnun oldum, onunda her yerde şubesi yok sanırım.

      Sil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.