Yıllar Sonra Karşılaştığın Bir İnsan


Yıllar sonra tanıdığınız bir insanı görünce tanımamazlıktan hiç geldiniz mi? Sanırım bir keresinde maruz kalmıştım. Düşününce anlam veremedim. Belki de zor insan olmayı seçmiştir karşımdaki. Bilemezsin.. Gerçekten tanıyamamıştır desem bir kandırmacadan ibaret olacaktır. Kalabalık içinde önce uzun bir süre gözlerinize bakar bakar ve kafasını çevirir gider. Çocuklukta belki fazlaca samimi olduğun ve çok şey paylaştığın biriydi. Üstünden yıllar geçmiş, yılların getirdiği yorgunluk ile o masumiyet bozulmuş. İşler çıkara dönüşmüş. Her şey unutulmuştu. Bir de olay kalabalık içinde olunca bir selam bile verme tenezzülü bile edilmemişti. Ben yönelmiştim, o yan dönmüştü.
İnsanı seçmek mevki, statü farkı veya itibar mı belirleyecekti? Belki ileride lazım olur diye yüzüne bakmayıp sadece açık kapı mı bırakılacaktı? İkilcilik oynamayalım lütfen..

Mehmet Akif'i şimdi anlamaya çalışıyorum. Yıllar öncesinden haklıydı. "Artık iki yüzlü insanları sevmeye başladım. Çünkü yaşadıkça yirmi yüzlü insanları tanıdım." Mehmet Akif'in bu sözünde kabullenme yoktur. Sadece bu tür insanlara karşı acı bir serzenişi var. Durumu daha açık anlamak için TDK'den yardım alıyorum. Sözlükte "özü sözü bir olmayan, riyakâr, mürai" olarak geçmektedir. Bu insanlardan etrafta çok olacak ki ünlü bir şair bir sözünde bahsetmiş, hatta sözlükte bile ayrıntılı olarak tanımı yapılmış.  

Konuyu daha fazla çarpıtmadan bir "merhaba, nasılsın?" dese bile yetecekti. Ben de bu yazıyı yazmayacaktım. Ne diyeyim, hayatta başarılar dilerim..

 
 

Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

14 Yorumlar

  1. Benim de basima geldi. Tanidigim insansa yok saymaya bir anlam veremiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıda da dediğim belki karşı taraf kendini ulaşılmaz olduğunu düşünüyordur..

      Sil
  2. Kötü olmuş , yine de bir selamlaşma olmalı ne kadar mesafe olsa da ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle düşündüğüm için bunu bir yazıda ele aldım.

      Sil
  3. Üzücü bir durum. Siz yine de hüsn-ü zan edin..

    YanıtlaSil
  4. benimde bir kere başıma gelmişti, olur öyle şeyler :)

    YanıtlaSil
  5. Olur böyle şöyler, boşver. Üzerine bol köpüklü bir kahve iç, keyfin yerine gelsin :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahve her zaman iyi bir dost benim için. Hem yalnız hem de sevdiklerinle iyi gider :)

      Sil
  6. Kafamı eğip 'Allah ım görmesin' diye dua etmek. Görürse de 'Aaa ne kadar uzun oldu görüşmeyelii' diye rol yapmak :(

    YanıtlaSil
  7. Kazıyıp söküp atmak en iyisi ya da tanıyamamışım deyip geçip gitmek.. insanız nelere alışmıyoruz ki.

    YanıtlaSil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.