Çoğumuz Sinirli, Öfkeli veya Olumsuz Düşünüyor


Yoldan geçen insanlara bakıyorum çoğumuz sinirli, öfkeli veya olumsuz düşünüyor. Bu tür insanlar ile her yerde karşılaşabilirsiniz. Ne kadar uzak kalmak istesek de onlar sizi bulabilmektedir. En basit bir yazının altında bile bunlardan bulabilirsiniz. İnsan oturup düşünüyor. Yahu sen bunu yazarken amacın neydi? Neden bu kadar olumsuz düşünüyorsun? Burada yapıcı eleştiriden bahsetmiyorum. Amaçsızca yazı ile alakasız olumsuz yorumlardan bahsediyorum. Olumsuz yorum ile yapıcı yorum arasında bir fark vardır. Yorumun ile yazıyı yazan kişiyi uyaracaksan bunun da bir üslubu vardır. Sen gitmişsin yok bu yazı çöp, keşke yazmasaydın, bir de şuraya noktalı virgülü koymayı unutmuşsun demişsin. Madem öyle sen daha iyisini yaz da biz de faydalanalım. Belki yorum yaptığı yazı ile kendisi bilgilenecek veya yarar sağlayacak, fakat o şey adamın umrunda değil. Gün içinde bir başkasına sinirlendi ve sizin yazınızın altına tüm kinini kusmaya başladı. Büyük ihtimalle de yazıyı da okumamıştır. Zaten kendisi sahte bir isimle kayıt olmuş, beni nereden bulacaklar ki rahatlığı var. İhtimal ki hayatında bir şey canını sıkmış, ben de buraya bir şeyler yazayım rahatlayayım kafası var. Bu sadece blog dünyasında veya sosyal medyada böyle değil ki, hayatın her alanında var.

Mesela otobüste giderken aniden aracın hareketiyle birine hafifçe çarpıyorsun, çok özür dilemene rağmen önüne baksana ulan diye laf atılıyor. Özür dileyen zaten farkında olduğundan üzerine gitmezsin, büyüklük sende kalır. Kimse tansiyon yükselmesin demiyor. Herkes kendisinin en sinirli olduğunu, herkes kendinin en haklı olduğunu sanıyor. Eee bunun sonucu nereye varacak?

"Bu ne dünya kardeşim üzen üzene
 Bu ne dünya kardeşim böyle
 Kimseyi incitmeden kırmadan tek bir kalbi
 Yaşamak elbet en güzeli"

Ben Yusuf Arslan. Kısaca Acı bir kahve tadında blogunun yazarı, yüksek mühendis, posta pulu koleksiyoncusu, pikapların çoğu tozlu raflara kaldırılsa da plaksever ve yeni yerleri gezip görmeyi seven biriyim. Daha Fazlası

PAYLAŞ

BENZER YAYINLAR

SONRAKİ YAZI
« ÖNCEKİ YAZI
ÖNCEKİ YAZI
SONRAKİ YAZI »

14 Yorumlar

  1. Bir kaç yıl önce simit alırken simitçi eşime "bu sabah bana gülümseyen tek kişi sizsiniz biliyor musunuz? herkes mutsuz herkes gergin" demişti. Biraz abarttığını düşünmüştüm ama bazen az bile söylemiş diyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef haklısınız. Geçen de bana bir taksici benzer şeyler söyledi.

      Sil
  2. Sosyal medyada kimsenin kimseye tahammülü yok, günlük yaşantımızda da öyle. Hiç bulaşmıyorum, uzak kalsınlar benden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sosyal medyada sahte hesap açabilme özgürlüğü olduğu için bazı insanların toplum içinde yapamadığı şeyleri yapmaya çalıştığı aşikardır.

      Sil
  3. Ben bile bu yaşımda nasibimi aldım o gerginliklerden Yusuf oğlum. Evet, genel olarak gergin insanlar ve tahammülsüzler. Hakkımızda hayırlısı oğlum.

    YanıtlaSil
  4. Çok hakli bir yazi olmus. Yazilarimiza gelen alakasiz, sadece elestirmis olmak için yazilan bir de anonim yazilan yorumlar beni üzüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anonim olmayarak söylediği sözün arkasında dursa belli bir yere kadar kabul edilebilir ama bazı yerlerde de hiçbir şey üretmeden maalesef sadece her şeye karşı çıkarak popüler olmaya çalışanlar var. Farklı olduklarını düşünüyor olabilirler.

      Sil
  5. İnsanların çıkmazları çoğaldıkça çıkışı birilerine çıkışmakta buluyorlar galiba; kim bilir belki de eğitimde yanlışlıklar vardır. ana ve babaların çoğu da öyle yapmıyor mu? "hıncımı senden alırım bak ha, git işine." Çocuklardan öğreneceğpimiz çok şey var onların çocukluklarını öldürmeden önce. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Durumu gerçekten çok güzel açıklamışsınız. Kesinlikle haklısınız. Teşekkürler yorumunuz için :)

      Sil
  6. Doğru söze ne denir. İnsanlar mutsuzken etrafındakileri de mutsuz etmeye çabalıyor. Bencillik yapmasa kendi de mutlu olacak ama yok işte maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yazıya yapılan güzel yorumlar gerçekten yazıyı tamamlar biçimde olmuş. Her şey birlikte çoğalır, mutluluk da öyle.. Teşekkür ederim :)

      Sil
  7. Bu blogla ilgiliyse, kişiye ileti atarım. Ortaya yazmanın çok anlamı yok. Kişi hala aynı şekilde hareket ediyorsa bir daha okumam.

    YanıtlaSil
  8. Otobüste somurtanlar benim enerjimi düşürüyor ya

    YanıtlaSil

Yazıma yorum yapabilmeniz için daha önceden hesabınızı seçmeniz gerekmektedir. Herhangi bir hesabınız yoksa anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.